Ihmiset ja suhteet

Kaksinaista: Liikaa seksiä ja bodypumppia

Teksti:
Eve
eve

BopyPump -ohjaaja kertoi hauskan jutun. Formaattituntien ohjelmat ovat tarkoin varjeltuja liikesalaisuuksia, eikä niiden sisällöstä ole tietoa ennen kuin Les Mills katsoo soveliaaksi alkaa kouluttaa ohjaajille uutta sarjaa. Les Mills on uusiseelantilainen yritys, joka on kehittänyt useita jumppaohjelmia, joita saa liikuntasaleilla järjestää vain lisenssiä maksamalla. BodyPump –tunnit koostuvat painotangolla tehtävistä pitkistä lihaskuntosarjoista.

Nykyinen BodyPump -ohjelma on järjestysnumeroltaan 69. Utelias suomalaisohjaaja oli lähtenyt nettiin tutkimaan, saisiko mitenkään etukäteen itselleen jonkin laittomasti jakelussa olevan version ohjelmasta. Riemu oli suuri, kun BodyPump 69 oli netistä sangen vaivattomasti ladattavissa omalle kotikoneelle. Liikesarjat olivatkin sitten hiukan hämmentäviä. Tuttuja steppilautoja kyllä näkyi kuvissa, samoin hikeä ja ähinää, mutta pumppaus ja tangot olivat saaneet aivan uuden sisällön.

Tiedän tämän ja muitakin BodyPump juttuja nykyään aivan liikaa. Päätin saada kehoni upeaan kuosiin ja aloin puoli vuotta sitten käymään tunneilla 2-3 kertaa viikossa. Tänä aikana olen vaihtanut tyynyni, nukkumisasentoni ja työtuolini, mutta kärsinyt yhä pahenevista niska- ja hartiaongelmista. Turvauduin kipukoukkuun. Ei tuloksia, ja nyt minua hävettää iso puuhärveli kirjahyllyssäni.  Sormiani pistelee tunnottomuus ja ihmiset heräävät ääniin, joita hartioistani rasahtelee.

Lopulta rohkaistuin kysymään erään kaverini tyttöystävältä neuvoa. Tyttö opiskelee fysioterapeutiksi, ja on hiukan kyllästynyt siihen, että hänen eteensä tuodaan baarissakin kipeytyneitä jäseniä. ”Sä tanssit liian vähän”, oli diagnoosi. Täh? Minulla oli kynä ja paperia mukana sitä varten, että kirjoitan ylös tarvittavien lihasrelaksanttien ja suositeltavien hierojien nimet. Se mitä selkäni kipeästi tarvitsee on syvien lihasten aktivointi ja liikkuvuusharjoittelu.

Ennen kuin pääsen täysin jyvälle salsa-moveista tanssitunneilla, jonne pakon sanelemana nyt uskaltauduin, olen alkanut hytkyttelemään rintalastaa ja pyörittelemään lantioita kotona peilin edessä. Suosittelen kaikille. Tämä on varmasti sitä oman naiseuden ja kehollisuuden haltuunottoa. Päivästä riippuen näytän epileptiseltä tai todella kuumalta.

Otsikossa lupailin myös liikaa seksiä. Se ei koske niinkään minua, kuin sitä ilmiötä johon lähes jokainen naiseksi kasvava törmää lähipiirissään. Miten olla sen ystävättären kanssa, jolla tuntuu menevän vähän liian lujaa? Intuitiivisesti tuntuu siltä, että yli neljä eri partneria viikossa on jotenkin haitallisen monta –mutta mihin tämä käsitys perustuu? Jäin mykäksi kun lapsuudesta tuttu ystäväni selosti edellisviikkoaan, joka oli aivan tavanomainen: jokaisena iltana ulkona, jokaisena iltana eri mies.

Huomasin että huolestun ystävästäni. Mutta miksi? Ystäväni ei halua seurustella ja hän huolehtii ehkäisystä. Voiko paljon seksiä sitten olla muuten vaarallista? Onko huolestumiseni jotain kätkettyä sovinistista moralismia: ei hyvä nainen ole tuollainen jakorasia… Vai onko minulla myyttisiä käsityksiä seksistä ja rakkaudesta? Seksi ilman tunteita johtaa oman herkkyyden menettämiseen ja kyynistymiseen.

Varsinkin jälkimmäinen ennakkokäsitys tuntui luovuttamattomalta. Tunsin itseni tynnyrissä kasvaneeksi Vihervaaran Annaksi. Mutta en pystynyt uskomaan että ystäväni oikeasti haluaa kaikki miehiään. Seksin harrastaminen vailla tunnetta omasta halusta johtaa itsestä ja omista tunteista vieraantumiseen. Lopulta ote omista tunteista ja haluista kirpoaa kokonaan, jolloin ihminen ei tiedä mitä haluaa ja toimii vain toisten haluista käsin.

Onko seksi näin vakava asia? Peruskoulun seksuaalikasvatustunneilla hoettiin kuinka seksi on iloinen asia. Voiko siinä sitten menettää mitään, jos kynnys seksiin on matalalla? Ja toisinpäin, saavuttaako sillä jotain, että on seksin suhteen hyvin valikoiva?

Lause ”Olen huolestunut sinusta, mutta en osaa selittää miksi kuulostamatta samalla pidättyväisyyskampanjakiihkoilijalta” ei oikein sopinut suuhuni.  Päädyin sanomaan ystävälleni, että jos hän kaipaa nukkumista toisen vieressä, kyllä ystävienkin luo saa tulla yökylään, vaikka ollaan kuinka aikuisia. Hän sanoi, että se olisi kivaa. Hain varapeiton vintiltä asuntoon, jotta se olisi lämmin, jos siskonpedille tulee tarvetta.           

X