Ihmiset ja suhteet

Keski-ikäiset sinkut – Näin löydät elämäsi treffit Tinderissä

Teksti:
Anna.fi

Luulitko, että älypuhelimet valloittanut deittisovellus Tinder on vain parikymppisten leikkikenttä? Luulit väärin. Tinderin 1,6 miljardista sinkkuprofiilista 12 prosenttia kuuluu 35-44-vuotiaille, ja luku kasvaa koko ajan. Kerromme, miksi sinunkin kannattaisi siirtyä rohkeasti deittailun uuteen aikaan.

Tinder

1. Tinder on kiireisen sinkun pelastus

Tinder on kaikessa nerokkuudessaan kiireisen sinkun pelastus. Älypuhelinsovellus urkkii nimesi, asuinpaikkakuntasi ja kuvasi suoraan Facebook-profiilistasi ja olet parissa minuutissa valmis tsekkaamaan tarjontaa. Paikannuspalvelun ansiosta sinulle tarjotaan matcheja, eli sopivia deittikumppaneja, vain valitsemasi etäisyyden päästä olinpaikastasi.

2. Tinder sopii ruuhkavuosiin

Sovellus näyttää sinulle sopivista deittikandidaateista kuvan, nimen, iän sekä asuinpaikan, joiden perusteella voit joko hyväksyä tai hylätä profiilin. Jos kiinnostus on molemminpuolista ja toinen osapuoli on vastavuoroisesti tykännyt sinun profiilistasi, muodostatte matchin, ja voitte halutessanne aloittaa keskustelun. Tinderin omien tilastojen mukaan päivittäin syntyy huikeat 26 miljoonaa matchia. Vaikka Tinderin suurin käyttäjäryhmä on 18-24-vuotiaat, väitämme, että speed dating älypuhelimessa sopii erinomaisesti myös ruuhkavuosiin.

3. Tinder on helppo

Unohda kymmensivuiset kyselylomakkeet, jotka joudut kahlaamaan läpi luodaksesi profiilin perinteiselle deittipalstalle. Tinderiä ei kiinnosta horoskooppimerkkisi, hiustesi väri tai mottosi. Sovellus toimii ihanan röyhkeästi pärstäkerroinperusteella. Siksi kuvan valinta on ainoa ja tärkein tehtävä profiilia luodessa. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten mieti, mitä haluat kuvalla viestittää? Oletko baareissa viihtyvä meno-Anu vai villasukkia rakastava lukutoukka? Hieman yli puolet Tinderin käyttäjistä on miehiä, eikä ihme. Etenkin kaksilahkeiset arvostavat visuaalista esillepanoa pitkiä lurituksia enemmän. Ja hyvä niin, ei tässä olisikaan aikaa leikkiä mitään Vihervaaran Annaa.

Lue lisää: Näin luot toimivan treffi-ilmoituksen

4. Tinder on luotettava

Tinderin ominaisuus imuroida profiilitiedot Facebookista herättää enemmän luottamusta, kuin kenen tahansa vapaasti horisema deitti-ilmoitus. Tiedäthän nämä: atleetti olikin todellisuudessa möhömahainen penkkiurheilija ja supliikki seuramies ujo mörökölli peräkammarista. Jonkun mielestä pk-seutu voi tarkoittaa mitä tahansa kylää Oulun alapuolelta.

Toki Facebookiinkin on mahdollista tehdä ns. feikkiprofiili, jota kautta luoda profiili myös Tinderiin, mutta tämä vaatii jo todellista viitseliäisyyttä. Se, että jokainen esiintyy Tinderissä avoimesti omalla nimellään ja naamallaan on virkistävää. Miksi seuranhaun pitäisi olla salamyhkäistä nimimerkkihuutelua? Eihän siinä, että haluaa tutustua uusiin ihmisiin, ole mitään noloa.
Lisäksi pervojen ja alaikäisten vitsiniekkojen määrä on Tinderissä huomattavasti vähäisempi kuin anonyymeilla deittipalstoilla.

Lue lisää: Näin deittailet turvallisesti netissä

5. Se kulkee aina mukanasi

Mieti tilanne, jossa lapsesi tekee koulutehtäviä tietokoneellasi ja ruutuun lävähtää viesti deittipalstalta. Ei kiitos! Huomaamaton Tinder asuu puhelimessasi, joka pysyy helposti piilossa käsilaukussasi. Tinderin oman tutkimuksen mukaan käyttäjä viettää palvelussa aikaa keskimäärin tunnin päivässä. Kiireinen sinkku tsekkaa treffikandidaatit näppärästi bussissa, pyykkejä lajitellessa, ruokaa laittaessa tai vaikka iltalenkillä.

6. Tinder ei tuhlaa aikaasi

Tinderin omien tutkimusten mukaan 70 prosenttia matchin saaneista aloittaa keskustelun, joka voi johtaa vaikka mihin… Treffien sopiminen ei olekaan koskaan ollut näin helppoa. Sinun ei tarvitse päivystää sähköpostin äärellä ja pohtia, mikä ABC-huoltoasema mahtaisi olla kotikaupunkienne välimaastossa. Nopeimmillaan treffikumppani on löytynyt samasta korttelista ja illalla on jo istuttu tutustumassa alakerran kahvilassa.

Match-toiminnon ansiosta et myöskään tuhlaa aikaasi miehiin, jotka kuuluvat kategoriaan: he’s just not that into you. Deittipalstoilla saatat jaaritella viikkokausia miehen kanssa, josta et aivan ota selkoa, onko tyyppi ujo vai ulosanniltaan muuten lahjaton. Tinderin tylyys on sen ehdoton valttikortti. Kuva ei kiinnosta – seuraava!

7. Se ei koskaan nöyryytä sinua

Monet Tinderin käyttäjät kertovat aluksi ujostelleensa kiinnostavien kumppanien valitsemista. Mitä tuokin komistus ajattelee, että tällainen nukkavieru täti klikkailee olevansa kiinnostunut? Tinderin paras puoli onkin se, ettei vastapuoli saa koskaan tietää kiinnostuksestasi ellei se ole molemminpuolista. Match syntyy vain, jos kumpikin osapuoli haluaa tutustua. Voit siis huoletta laajentaa reviiriäsi ja tykkäillä kenestä haluat, nolaamatta itseäsi. Voiko parempaa päivänpiristystä tai itsetunnonkohottajaa ollakaan, kuin match superkomean miehen kanssa?

Lue myös:

Nainen, älä haksahda huijareihin! Näin tunnistat petollisen hurmurimiehen
Näin tunnistat varatun miehen deittimarkkinoilla

Teksti: Anna Nummisto
Kuvat: Colourbox.com

Lähteet: dailymail.co.uk, nytimes.com

X