Mietitkö, kannattaako suhdetta jatkaa? Kehosi viestit saattavat kertoa oikean ratkaisun
Sopivan elämänkumppanin seurassa keho uskaltaa rentoutua.
Ihmissuhteet

Mietitkö, kannattaako suhdetta jatkaa? Kehosi viestit saattavat kertoa oikean ratkaisun

Oman kehon kuunteleminen kannattaa. Kehon viestit auttavat sinua tekemään oikeita päätöksiä tilanteissa, joissa pelkkä järkeily ei tunnu johtavan mihinkään. Näin kehosi viestittää sinulle, että olet löytänyt sinulle sopivan kumppanin.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Oletko epäileväinen suhteenne tulevaisuudesta, vaikka et löydä kumppanistasi varsinaista moitittavaa? Suhteen alkuaikoina tunteiden puntaroiminen ja epävarmuus suhteesta on normaalia. Kehosi signaalit saattavat kuitenkin kertoa sinulle pelkkää järkeilyä enemmän siitä, onko ihastus kehittymässä kestäväksi rakkaudeksi.

Näin kehosi viestittää sinulle, että suhdetta kannattaa jatkaa:

Hänen tuoksunsa huumaa sinut

Hajuaistimme auttaa meitä parinvalinnassa. Jos pidät kumppanisi ominaishajusta eli siitä, miltä kumppanisi tuoksuu ilman hajuvesiä ja deodorantteja, olette todennäköisemmin onnellisia yhdessä, suhteenne kestää pitkään ja saatte terveempiä jälkeläisiä. Jos kumppanisi ominaishaju on muuttunut ja kumppanisi tuoksu ei enää miellytä sinua, se saattaa olla kehosi merkki siitä, että kehosi on jo jättänyt hänet.

Sinulle tulee lämmin olo hänen lähellään

Luultavasti tapailunne alussa sydämesi alkoi hakata ja kätesi hikoilla hänen seurassaan? Se ei kestä ikuisesti, mutta jos sinulla on kumppanisi seurassa lämmin ja avoin olo, kehosi viestii, että sinulla on hyvä olla hänen kanssaan. Se, että haluat olla hänen lähellään, kertoo fyysisestä vetovoimasta. Jos taas tunnet olosi kylmäksi ja sulkeutuneeksi hänen seurassaan etkä nauti hänen kosketuksestaan, kehosi viestii, että ette ole toisillenne tarkoitetut.

Rentoudut hänen seurassaan

Rento olo kumppanin seurassa kielii luottamuksesta häntä kohtaan – ja luottamuksen sanotaan usein olevan hyvän parisuhteen perusta. Jännittyneisyys ja hermostuneisuus kumppanin seurassa puolestaan viestivät stressistä. Jatkuva valmiustilassa olemisen pakko kertoo, että hän ei sovi elämänkumppaniksesi.

Intuitiosi ei varoita sinua

Onko sinulla kumppanisi seurassa tunne, että kaikki on hyvin? Tällainen sisäinen rauha on mahdotonta saavuttaa, jos intuitiosi hokee jostain selittämättömästä syystä sinulle, että kaikki ei ole hyvin. Onko kyseessä kenties kuudennen aistin varoitusmerkki, jota kannattaisi kuunnella? Ainakin kyseinen huono fiilis syö parisuhdeonnea. Esimerkiksi näyttelijä Anu Sinisalo uskoo vahvasti intuitioon ja uniin, joita yleisesti pidetään alitajunnan viesteinä. Anu erosi parisuhteestaan unen perusteella.

Lähteet: Rebel Circus, Your Tango

X