Ihmiset ja suhteet

Miten toimia ensitreffeillä? Katso Ensitreffit alttarilla -ohjelman terapeuttien vinkit!

Teksti:
Anna.fi

Ensimmäiset treffit uuden ihmisen kanssa jännittävät, mutta ovat myös toivoa täynnä. Miten tuoda esiin omat parhaat puolensa ja osoittaa toiselle oma kiinnostus vaikuttamatta epätoivoiselta? Lue asiantuntijoiden vinkit ensitreffeille!

Miten toimia ensitreffeillä? Katso Ensitreffit alttarilla -ohjelman terapeuttien vinkit!

1. Valmistaudu tapaamiseen

On tärkeää, että treffeille lähtee energisenä ja hyvällä mielellä. Virittäydy tunnelmaan esimerkiksi kuuntelemalla lempikappalettasi tai miettimällä aiemmin kokemiasi myönteisiä kohtaamisia.

Älä käsikirjoita treffejä liian tarkkaan mielessäsi. Mitä enemmän suunnittelet ja luot paineita treffien onnistumisesta, sitä suuremmaksi paineet – ja mahdollisuus epäonnistua kasvavat.

Toisaalta ei kannata myöskään pakolla vapauttaa itseään kaikista paineista: jos yrität välttää painetta, syntyy painetta. Hyväksy siis esimerkiksi kokemasi jännitys, se on normaalia ja kuuluu asiaan.

Lue myös: Deittivinkit naisille – Opettele deittailemaan ilman stressiä

2. Luo treffeille myönteinen fiilis

On tärkeää, että ensitreffeillä on myönteinen tunnelma. Kehu treffikumppaniasi ja keskity häneen. Näin saat myös itsellesi aikaa miettiä, mitä seuraavaksi kysyt tai kommentoit. Lisäksi usein viehättävämmäksi koetaan ihminen, joka osaa keskittyä toiseen eikä puhu ainoastaan itsestään.

Jotta edesauttaisit myönteisen ilmapiirin syntymistä, älä sovi treffejä paikkaan, joka tuntuu sinusta epäluontevalta. Toisille sopii yhdessä elokuvissa käyminen ja toisille näkeminen kahvilassa. Ota toinen huomioon jo treffipaikkaa valitessa, eli kysy hänen mielipidettään asiasta.

Lue myös: Onko mies kiinnostunut sinusta? Kehonkieli paljastaa sen jo ensitreffeillä!

3. Älä yritä iskeä

Iskeminen on yksisuuntaista, vaikka se voikin herättää iskettävässä myönteisiä tunteita. Monologin sijaan treffeillä täytyisi keskittyä dialogin käymiseen. Toisen kuunteleminen on hyvin tärkeää; toisen ei tarvitse viedä ja toisen vikistä.

Lue myös: Miten flirttailla oikein? 5 vinkkiä onnistuneeseen flirttailuun

4. Ole oma itsesi

Kohdatessamme uuden ihmisen ei kukaan ole täysin aidosti oma itsensä – etenkään jos haluaa tehdä vaikutuksen tähän henkilöön. Todellista läheisyyttä voi kuitenkin kokea vasta sitten, kun toisen on päästänyt kurkistamaan oman suojamuurinsa yli.

Ole siis treffeillä avoin ja aidosti läsnä omana itsenäsi. Vieraiden ihmisten kanssa voi puhua säästä, mutta jos olet etsimässä pitkäaikaista kumppania, kannattaa turhanpäiväinen jaarittelu jättää minimiin ja yrittää päästä keskustelussa sellaiselle tasolle, että treffeillä voidaan kuulla asioita toisesta ja kertoa asioita itsestä.

Jos olet rekisteröitynyt Tinderiin tai vaikkapa netin deittipalstalle, yritä jo siellä luoda itsestäsi realistinen kuva ja korosta, että olet kiinnostunut tutustumaan myös toisiin juuri sellaisina kuin he oikeasti ovat.

Lue myös: Keski-ikäiset sinkut – Näin löydät elämäsi treffit Tinderissä

5. Älä ajattele treffejä elämän ja kuoleman asiana

Deittaillessa hyvä suhde itseensä on kaikean A ja O. Vaikka toinen reagoisi treffeillä täysin odottamattomasti ja itselle epämieluisalla tavalla, se on kuitenkin vain elämää. Rakkaudessa ja rakkautta etsiessä vastaan tulee väistämättä myös risuja.

Älä siis ajattele huonosti menneitä treffejä epäonnistumisena, äläkä lannistu. Erilaisiin ihmisiin tutustuminen ja treffeillä käyminen voi olla hyvä asia elämässä, vaikka niiden seurauksena ei heti löytäisikään parisuhdetta.

Lue myös: Vältä treffeillä nämä sudenkuopat!

6. Tarkastele itseäsi

On hyvä miettiä, onko itse liian määrätietoinen tai laskelmoiva sen suhteen, mitä kumppanilta ja parisuhteelta haluaa. Toisaalta on tärkeää miettiä asiaa myös toiseen suuntaan: haluanko tasa-arvoisen suhteen vai suhteen hinnalla millä hyvänsä? Ketä tahansa ei kannata kumppanikseen valita.

Lue myös: Oletko liian nirso deittailija? Nämä 7 merkkiä paljastavat, millainen treffikumppani olet

7. Anna aikaa

Nykyään suhteet saattavat kaatua hyvin pinnallisiin asioihin. Koko ajan etsitään vähän parempaa. Kyllä mielessä saa käydä sellaisetkin asiat, että ei pidä toisen musiikkimausta tai kengistä, mutta täytyy muistaa, että meissä kaikissa on puutteita – myös omassa itsessämme. Kannattaa antaa toiselle aikaa näyttää, mitä pinnan alta löytyy.

Lue myös: Mistä rakkaus alkaa?

Maaret Kallio ja Mikael Saarinen

Neuvot antoivat Ensitreffit alttarilla -ohjelman 2. tuotantokauden terapeutit: psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallio sekä psykologi, psykoterapeutti ja tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen. Ohjelman 2. tuotantokausi alkaa 1.9. klo 21 AVAlla.

Lue lisää:

Näin saat miehen ihastumaan – ja muita vinkkejä treffeille
Nainen, älä haksahda huijareihin – Näin tunnistat petollisen hurmurimiehen!
Näin viettelet miehen – Lue vinkit!

Teksti: Hilppa Alanko
Kuvat: Colourbox, MTV

 

X