Ihmiset ja suhteet

Nettideittailu – Näin luot toimivan treffi-ilmoituksen

Teksti:
Anna.fi

Mitä miestä hakevan naisen kannattaisi ottaa huomioon deitti-ilmoitusta laatiessaan? Lue asiantuntijan vinkit!

ihmissuhteet, nettideittailu, treffit, deittailu, treffi-ilmoitukset, Kuva: Colourbox.com

Nettideiteistä syntyy tutkimusten mukaan parempia ja kestävämpiä parisuhteita kuin esimerkiksi baarissa. Netissä kumppania hakevat ihmiset ovat lähtökohtaisesti valmiimpia sitoutumaan suhteeseen. Netissä ei tule myöskään tutustuttua ihmisiin, jotka eivät jaa lainkaan samoja arvoja tai elämäntyyliä, eikä tarvitse tyytyä niihin ehdokkaisiin, joita omassa ystäväpiirissä tai kotikaupungissa on tarjolla.

Kuinka toimiva deitti-ilmoitus tehdään?

Mitä miestä hakevan naisen kannattaisi ottaa huomioon deitti-ilmoitusta laatiessaan? Lue E.kontakti.fi-deittisivustoa ylläpitävän Alma Diverson tuotepäällikkö Heli Ruotsalaisen vinkit!

1. Ole rohkea!

Naisen aloittama suhde on tutkimusten mukaan kestävämpi kuin miehen aloittama. Älä siis tyydy vain odottamaan, vaan etsi ja lähesty rohkeasti mieluisia miehiä.

2. Muista maltti

Nettideittailu on maraton, ei pikajuoksu. Anna etsinnälle aikaa: tutkimusten mukaan deittipalstalla tulisi viettää tunti päivässä, jotta se oikea seuloutuisi parhaiten joukosta. Vastaile ilmoituksiin ajatuksella, tee hakuja eri kriteereillä ja tutustu uusiin ihmisiin, jotka ovat vasta tulleet sivustolle. On epärealistista odottaa, että unelmien kumppani pomppaisi vastaan viiden minuutin selailun jälkeen.

3. Panosta esittelyyn

Käytä riittävästi aikaa miettiäksesi, mitä ja miten kerrot deittiprofiilissa itsestäsi. Älä tyhjennä kerralla pankkia kaikista elämäsi asioista, vaan kerro itsestäsi pienin tarinoin. ”Viikonloppuisin tykkään tehdä pitkiä lenkkejä koirani kanssa ja katson putkeen lempiohjelmiani” antaa sinusta aivan eri kuvan kuin ”lenkkeilen ja katson tv:tä”.

4.  Älä vaadi

Vältä negatiivista ja vaativaa tyyliä. Naisten profiileissa korostuvat usein kieltolistat: mies ei saa asua yli 20 kilometrin päässä naisesta, hän ei saa röhnöttää sohvalla, pitää käydä kulttuuritapahtumissa ja lukea kirjoja. Miehet taas korostavat ilmoituksissaan, että he eivät halua nalkuttajia. Mieti, mitkä asiat kumppaniehdokkaassa ovat kaikkein tärkeimpiä ja keskity niihin. Onko olennaista, että mies pitää samoista kirjoista? Ja miksei elämän rakkaus voisi löytyä naapurikaupungista?

5. Laita kuva

Monet etsivät nettideittisivustolla vain kuvallisista profiileista, joten ilman kuvaa et nouse sivuston etusivulle tai uutiskirjeisiin muille sinkuille näkyviin. Vältä mustavalkoista työpaikan nimityskuvaa, sen sijaan hymykuva toimii aina. Luonnollinen ja rento kuva toimii parhaiten, joten unohda paksut meikkikerrokset.

6. Deittaile turvallisesti

Muista, että nettideittisivuston takana pysyt anonyyminä ja voit käyttää sitä hyväksesi. Tutustu rauhassa toiseen juuri niin pitkään kuin sinusta hyvältä tuntuu. Sinun ei tarvitse kertoa nimeäsi, tarkkaa asuinpaikkaasi tai puhelinnumeroasi, äläkä anna kenenkään painostaa sinua niiden antamiseen.

Teksti: Matilda Katajamäki
Kuva: Colourbox.com

Lue myös:
Näin deittailet netissä turvallisesti – Lue nettipoliisin vinkit!

X