Ihmiset ja suhteet

Sinkkuäiti testasi pikatreffit – 15 x 7 minuutin tapaaminen

Teksti:
Anna.fi

Takana on viidettoista treffit ja toinen mokoma kädenpuristuksia sinkkumiesten kanssa. Löytyisikö kumppani pikatreffeiltä?

Anna, Deittisirkus, pikatreffit, speed dating, treffit, deittailu, deittailijat, sinkut, sinkkumiehet, sinkkuäidit

Olen ylittänyt kolmenkympin rajapyykin, minulla on pienen lapsen yhteishuoltajuus ja asuntolaina, oma yritys ja rajallisesti aikaa.

Netti ja älypuhelinsovellukset ovat täynnä deittailumahdollisuuksia, mutta kaipaan vanhaa kunnon ensikohtaamista kasvokkain. En ehdi notkua viikonloppuja baareissa etsimässä ihmistä, joka olisi valmis jakamaan elämänsä kanssani. Kotoakaan minua ei vielä kukaan ole löytänyt.

Lieneekö kohtalon johdatusta, mutta törmään netissä speed dating -palveluita tuottavaan Deittisirkus-yritykseen. Speed dating eli pikatreffit on lähinnä elokuvista tuttu deittitapahtuma, jossa illan aikana tavataan tietty määrä ihmisiä. Jokaisen treffikumppanin kanssa jutellaan seitsemän minuuttia, jonka jälkeen siirrytään seuraavaan keskustelukumppaniin.

Ilmoitan itseni tapahtumaan.

Anna, Deittisirkus, pikatreffit, speed dating, treffit, deittailu, deittailijat, sinkut, sinkkumiehet, sinkkuäidit

Treffeillä tehdään muistiinpanoja.

Pikatreffien sääntöjen mukaan kyseessä ovat sokkotreffit: en tiedä tulevista kumppaneistani mitään eivätkä he minusta. Päätän olla reippaasti oma itseni. En suunnittele, mitä sanon tai kysyn, vaan uskon siihen, että jos miehen kanssa synkkaa, keskustelu soljuu vaivatta.

60 sinkkua saman katon alla

Saavun hyvissä ajoin helsinkiläiseen yökerhoon huhtikuisena lauantai-iltana. Paikalla on jo muutamia deittailijoita, miehet mittailevat katseellaan meitä naisia. Touhu on avoimempaa kuin tavallisena baari-iltana. Yökerhon takaseinällä odottaa rivi kuppeja, jokaiselle deittailijalle omansa. Joihinkin niistä käymme illan loputtua sujauttamassa yhteystietomme – jos toistakin osapuolta kiinnostaa, tuttavuus jatkuu tilaisuuden ulkopuolella.

Paikalle on ilmoittautunut 60 sinkkua, 30 kumpaakin sukupuolta. Meidät on jaettu iän ja mielenkiinnonkohteiden perusteella kahteen ryhmään, eli edessäni on viidettoista seitsemän minuutin treffit. Käymme läpi ohjeet ja säännöt, joiden mukaan miehet kiertävät naisen luota toiselle. Jokaiselle on varattu muistiinpanovälineet ja viisi yhteystietolappusta.

Anna, Deittisirkus, pikatreffit, speed dating, treffit, deittailu, deittailijat, sinkut, sinkkumiehet, sinkkuäidit

Pikatreffeillä täytyy tasapainotella itsestä kertomisen ja kuuntelemisen välillä.

Nimelläni varustetussa punaisessa pahvimukissa on kuusi lappusta. Sullon kupin lappuineen laukkuuni, en halua tarkistaa yhteystietoja niiden lahjoittajien edessä. Karkaan saman tien pois.

Itse laitoin sähköpostiosoitteeni ja puhelinnumeroni Ismon, Riston, Karin, Joonaksen ja Eliaksen kuppeihin.

Anna, Deittisirkus, pikatreffit, speed dating, treffit, deittailu, deittailijat, sinkut, sinkkumiehet, sinkkuäidit

Yhteystietosaalis korjataan omalla nimellä varustetusta mukista.

Ismo todella lunasti lupauksensa, hän antoi puhelinnumeronsa. Seuraavana päivänä saan häneltä sekä tekstiviestin että sähköpostin. Nyt olemme Facebook-kavereita, mutta kirjoittelumme on pitäytynyt vielä varsin yleismaailmallisissa aiheissa. Myös toimittaja-Karin kanssa olemme kirjoitelleet, juttelemme enimmäkseen töistä. Ehkä vielä jonain päivänä tapaamme. Neuropsykologiaa harrastavasta, älykkäästä Ristosta puolestaan ei ole kuulunut mitään.

Mysteerimies ja mokattu mahdollisuus

Mukissani oli yhteystiedot joltain, jonka toivoisin olevan mies numero 4. Laitan mysteerimiehelle tekstiviestin, mutta viikonkaan päästä en vielä tiedä, onko herra mielitiettyni vai ei. Jostain syystä en enää välitäkään tietää, vaan haluan herra nelosen jäävän arvoituksellisesti kutkuttamaan mahanpohjaani.

Entä Joonas? Olin oikeassa: sen kierroksen todellakin mokasin.

Pikatreffeistä on kulunut viikko, ja silmäilen tekemiäni muistiinpanoja. Mielikuvani deittiseuralaisista alkaa olla hutera. En kohdannut unelmieni poikamiestä, mutta siitä huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, aion ilmoittautua vastaavaan tapahtumaan uudemman kerran.

Anna 21/2014

Teksti: Susanna Shearman
Kuvat: Heli Hirvelä

X