Ihmiset ja suhteet

Sinkkuna sukujuhlissa – näin torppaat kiusalliset utelut

Tipahtiko postiluukusta kesän kammotuin kirjekuori: kutsu sukujuhliin? Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, edessä on piinallinen kesäpäivä (tai pahimmassa tapauksessa kokonainen viikonloppu) uteliaiden sukulaisten rääpittävänä.

Teksti:
Anna.fi

Tipahtiko postiluukusta kesän kammotuin kirjekuori: kutsu sukujuhliin? Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, edessä on piinallinen kesäpäivä (tai pahimmassa tapauksessa kokonainen viikonloppu) uteliaiden sukulaisten rääpittävänä.

Kerromme, kuinka vältät tökeröt tilanteet ja torppaat tympeät keskustelut. Saattaa olla, että tänä vuonna saatkin juhlia rauhassa.

Sukujuhlat

Nolo tilanne 1: ”Joko olet löytänyt miehen?”

Tämä kysymys tärähtää ilmoille yleensä heti käsipäivään jälkeen. On kurjaa ajatella, ettei sukulaisten mielestä elämässäsi ole muuta kiinnostavaa kuin mies – tai sen metsästys. Utelu on yleensä hyväntahtoista, mutta pidempää keskustelua aiheesta ei tarvitse sen takia viritellä. Voit todeta napakasti, että ei, juuri nyt ketään kultakimpaletta ei ole käsillä, mutta olenko jo kertonut uudesta asunnostani/työpaikastani/koirastani/ulkomaanmatkastani, mistä vaan, mikä saa huomion kääntymään muualle.

Lue myösÄlä neuvo sinkkuystävääsi näin

Nolo tilanne 2: ”Eikö olisi jo vauvan aika?”

Tämäpä on sitten seuraava voivottelun aihe. Kun et sinäkään tuosta enää nuoremmaksi tule, eikä kukaan jaksa vanhana vauvan kanssa valvoa. Nämä surkuttelijat ovat yleensä jo keski-iän ohittaneita täti-ihmisiä, jotka kaipaisivat itse pienten jalkojen tepsutusta. Tai sitten asialla on hieman väsähtäneen näköinen suurperheen äiti, joka salaa kadehtii puhdasta paitaasi ja olemattomia silmäpussejasi. Kun muistat, että mahankyttääjän motiivi on usein oma harmitus, sinun on helpompi kuitata jankutus leveällä hymyllä ja tokaisulla, että ehtiihän tässä vielä vaikka adoptoida!

Lue myös: Sinkku lakkaa hokemasta näitä lauseita

Nolo tilanne 3: Sinut on plaseerattu lastenpöytään

Naimaton nainen = lastenvahti. Ei kiitos! Jos asiasta ei ole sovittu etukäteen, ei ole reilua, että sinä joudut viihdyttämään toisten jälkikasvua sillä aikaa, kun vanhemmat nauttivat vapaaillasta. Kohtuus kaikessa, myös avuliaisuudessa, sillä sinkullakin on oikeus nauttia aikuisten seurasta. Paras kikka heivata tenavatuokio, on etsiä juhlista toinen sinkku ja vaihtaa paikkaa hänen pöytäänsä. Tai kertoa lapsosille muutama niin vauhdikas tarina hurjasta sinkkuelämästäsi, että vanhemmat hoitavat kullanmurunsa mieluummin itse, kuin altistavat heidät sinun vaikutukselleen…

Nolo tilanne 4: ”Voi kun se sinun eksäsi oli sitten mukava mies!”

No nyt tämä virsi sitten. Ja mikä ikävintä, yleensä asialla on oma äitisi. Illan edetessä alkaa haikea muistelo, kuinka eksäsi oli niin hieno ihminen, ahkera, tunnollinen ja olisi varmasti ollut myös hyvä perheenpää. Seuraavassa lauseessa mietitäänkin jo syitä siihen, miksi mies ei kestänyt sinua, kiukuttelevaa tuittupäätä, joka ei ymmärrä omaa parastaan. Tässä kohtaa voit hyvin palauttaa mieleesi eksän inhat puolet, esimerkiksi sen, kuinka hän yritti vältellä anoppinsa seuraa viimeiseen asti. Ja kertoa sen myös äidillesi.

Lue myös:  Ero voi olla elämäsi paras päätös

Nolo tilanne 5: ”Oletpa sinä kasvanut…”

Selkäsi taakse hiipineen setämiehen hönkäisyt saavat niskakarvat pystyyn. Tämä jo kypsempään ikään ehtinyt serkunkaimankummi muistelee mielellään aikoja, jolloin olit varsajalkainen teini – ja nyt tuollainen menevä pakkaus. Ainakin tämän setämiehen päiväunissa. Mitä sitkeämmin yrität pitää ukon loitolla, sitä innokkaammin hän tunkee ihollesi. Suora toiminta tehoaa parhaiten. Seuraavan kerran, kun limanuljaska haluaa halia, hyppää metri taaksepäin ja kilju, että olet hirvittävän allerginen hänen pesuaineelleen, partavedelleen tai ihan mille tahansa. Todella harmi, että joudutte viettämään loppuillan juhlapaikan toisissa päissä. Eihän hän halua vaarantaa terveyttäsi!

Nolo tilanne 6: ”Eikö vauhdikas sinkkuelämä ala jo tympiä?”

Miten aikuinen ihminen jaksaa jatkuvasti juosta teattereissa ja ravintoloissa? Tai keskittyä uraansa niin intensiivisesti, ettei ehdi päivittäin edes vanhemmilleen soittamaan? Niin. Onhan se vastenmielistä, kun ihmisellä on mahdollisuus nukkua aamulla pitkään, harrastaa milloin huvittaa, syödä missä tahtoo ja kuluttaa itse ansaitsemansa rahat miten parhaaksi katsoo. Harmi, ettet voi jäädä kertomaan lisää loisteliaasta sinkkuelämästäsi, sillä sinun onkin aika lähteä jatkamaan matkaa toisiin bileisiin. Älä suota tuota sukulaisille pettymystä paljastamalla, että hurjat juhlat ovat oikeasti olohuoneessasi ja illan ohjelmasta vastaa Netflix.

Lue lisää:

Näin sinusta tulee juhlien suosituin henkilö
Perhejuhlat eron jälkeen – Näin kaikilla on hauskaa yhdessä
Suomalainen nainen – Keski-ikäisen ellin standardityypit

Teksti: Anna Nummisto Kuva: Colourbox.com

X