Ihmiset ja suhteet

Unohda miesten analysointi ja nauti elämästä

Teksti: Anna.fi

Opi lukemaan oikein poikien toimintaa ja kärsi vähemmän.

Unohda miesten analysointi ja nauti elämästä

Nykynaiselle on äärimmäisen vaikeata päästää irti ohjaksista. Jopa deittailussa haluamme suunnitella ja olla aktiivisia. Mutta jotkut traditiot ovat primitiivisiä ja juurtuneet syvälle. Vaikka haluaisit viedä, se ei tarkoita, että mies haluaisi tanssia.

Kautta aikojen naiset ovat kerääntyneet analysoimaan miesten ristiriitaista käytöstä. Kaikki on alkanut lupaavasti, mutta yhtäkkiä miehen toiminta muuttuu omituiseksi.

Mies on liian kiireinen, eikä ota enää samaan tapaan yhteyttä kuin aiemmin. Ehkä hän on liian ujo? Ehkä hän on peloissaan, että loukkaa itsensä taas? Miltei jokainen sinkkunainen on varmasti törmännyt tämän kaltaisiin tilanteisiin ja analysoinut päänsä puhki, mistä nyt kiikastaa.

Ei ole ristiriitaisia viestejä

Amerikkalainen ihmissuhdeopas ”He’s just not that into you” kertoo, etteivät miehet ole mutkikkaita, ja analysoimalla heitä todennäköisesti vain hukkaat aikaasi. Totuus voi olla, että hän ei yksinkertaisesti vain ole tarpeeksi kiinnostunut sinusta.

Valitettavasti miehet tekevät miltei mitä tahansa, ettei heidän tarvitsisi sanoa tätä naiselle suoraan. Heidän toimintansa kuitenkin kertoo kaiken.

Kun hehkutin kirjaa eräälle miespuoliselle ystävälleni, hän tuhahteli: ”Pitikö tämä nyt sitten lukea jostain kirjasta. Tätä samaahan olen sanonut aina.”

Kyllä pitää. Kirja kouluttaa muuten fiksuja naisia ymmärtämään, milloin on aika lopettaa tekosyiden keksiminen ja jatkaa elämää eteenpäin. Kirja kirkastaa itsestäänselvyyksiä, jotka jokainen nainen tavallaan tietää, mutta ei välttämättä suostu hyväksymään.

Kirja on kirjoitettu mies- ja naisnäkökulmasta. Toinen kirjoittaja, Greg Behrent, on toiminut Sinkkuelämää-sarjan konsulttina ja on entinen tyypillinen sinkkumies. Liz Tuccillo on puolestaan ollut saman sarjan käsikirjoittaja ja on entinen aktiivinen miesten toiminnan analysoija.

Hän ei ole riittävän kiinnostunut…

Esimerkkien avulla käydään läpi tyypillisiä tarinoita. Nainen saattaa ajatella, että en halua pelata pelejä, siksi soitan miehille. Miksi en tekisi niin?

Greg vastaa: ”Koska me miehet emme pidä siitä. Ok, jotkut miehet ehkä pitävät siitä, mutta he ovat vain laiskoja. Ja kuka nyt haluaisi laiskan miehen?”

Toinen esimerkki: Nainen saattaa ajatella, että mies on liian ujo, eikä uskalla lähestyä häntä. Pitääkö paikkansa?

Greg vastaa: ”Hän ei ole riittävän kiinnostunut, ellei hän ota yhteyttä. Meistä miehistä on äärimmäisen tyydyttävää saada se, mitä me haluamme. Jos haluamme sinut, me etsimme sinut käsiimme. Jos mies ei uskalla soittaa sinulle, hän on tunnevammainen. Kuka haluaa tunnevammaisen miehen?”

Mies ei myöskään ole riittävän kiinnostunut, jos hän haluaa nähdä sinua vain ollessaan humalassa, ellei hän suostu harrastamaan seksiä kanssasi tai jos hän harrastaa seksiä jonkun muun kanssa. Jos miehet pitävät sinusta, eivät he sitä unohda, Eivätkä miehet unohda, joten laske se puhelin kädestäsi.

Todellisuus kertoo totuuden

Kirjoittajat tekivät tutkimuksen 20 miespuolisen 26 – 45 -vuotiaan ystävänsä kanssa, jotka olivat vakituisissa parisuhteissa. Yhdenkään suhde ei ollut alkanut niin, että nainen olisi pyytänyt miestä ulos. Yksi mies jopa sanoi, että se olisi pilannut kaiken hauskuuden.

Tein samankaltaista tutkimusta seurustelevassa tuttavapiirissäni. Kävi ilmi, että suomalaiset miehet tarvitsevat ehkä jenkkimiehiä enemmän vinkkejä ymmärtääkseen, että nainen on heistä kiinnostunut. Tyylikäs flirttailu kuitenkin useimmiten riittää. Joskus nainen voi alkuvaiheessa pienellä aktiivisuudella saada tuloksia aikaan.

Kyselyyn osallistuneet miehet kuitenkin allekirjoittivat jenkkimiesten tapaan sen, että on hyvin vaikea sanoa suoraan, että ei ole sen enempää kiinnostunut. Suomalaisetkin miehet sortuvat todella usein ”ristiriitaiseen käytökseen”, ja he toivovat, että nainen ymmärtäisi ”rivien välistä”.

He eivät enää ota yhteyttä, mutta suostuvat tapaamaan jos nainen niin pyytää. He voivat nähdä baarissa, mutta eivät selvin päin. Vain jotkut hyvin harvat jättävät vastaamatta viesteihin tai puheluihin.

Vapaudu ja nauti elämästä

Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi miesten toiminnan analysointiin ja maailma aivan liian mielenkiintoinen paikka – ja pullollaan uusia miehiä. Suunnittelemisen ja organisoinnin voi kerrankin hyvällä omalla tunnolla jättää miesten harteille. Anna heidän hioa strategioitaan sinun pääsi menoksi ja keskity sillä aikaa nauttimaan elämästä. Anna heidän iskeä sinut tai ainakin luulla iskevänsä. Nämä asiat tapahtuvat miehen aloitteesta kuin itsestään, jos kyseessä on aito kiinnostus.

”He’s just not that into you” on provokatiivinen kirja: hurjan hauska, äärimmäisen vapauttava ja täynnä ahaa-elämyksiä. Kirja ansaitsee paikkansa jokaisen naisen yöpöydällä. Kirja tietää, että olet kaunis, älykäs ja fiksu nainen, joka ansaitsee parempaa.

Greg Behrendt & Liz Tuccillo: He’s just not that into you
-the no-excuses truth to understanding guys. Simon Spotligh Entertainment, New York 2004.

He’s just not that into you -kirja ei ole ilmestynyt suomeksi, mutta sitä saa tilattua internetistä.

Teksti: Stiina Honkamaa / A4 Media Oy

X