Ihmiset ja suhteet

Yhden yön etiketti

Teksti:
Anna.fi

Nolostuttavia aamukahveja, läpinäkyvää puhelinnumerojen vaihtamisteatteria ja kiusallisia jälleennäkemisiä? Kaikkien rakkaustarinoiden ei ole tarkoitus kestää yötä kauempaa, mutta asiat voi hoitaa tyylillä. Ellit kertoo yhden yön jutun kuusi käskyä.

Yhden yön etiketti

1. Valmistaudu.

Spontaanius on elämässä tärkeää, mutta huoleton carpe diem ei nyt vaan ole aina ihan järkevää. Jos yhden yön rakkauteen on olemassa edes minimaalinen mahdollisuus, kaupunkilainen sinkkunainen kantaa käsilaukussaan aina ja kaikkialla niin sanottuja varmuusvälineitä.

Tämänhän me kaikki opimme jo ala-asteella, mutta tositekijä on pakannut laukkuunsa myös vaihtoalusvaatteet minigrip-pussissa, kosteuspyyhkeitä ja naistenlehden välistä napatun kosteusvoiteen mainospakkauksen. Muista, että liikaa juominen vie pohjan kunnolliselta valmistautumiselta.

2. Valitse.

Yhden yön juttu ei saa olla epätoivoinen. Narikasta pilkun aikaan napattu umpihumalainen seura ei yksinkertaisesti ole sen arvoista. Valitse kohteesi siis jo alkuillasta. Hymyile, luo häneen kotona peilin edessä huolella harjoittelemiasi merkitseviä katseita, vaihda muutama nokkela sana. Näin voit huoletta keskittyä viettämään iltaa ystävättärien kanssa, kun tiedät, että laadukas pohjustustyö on varmistettu.

Kuka sitä paitsi haluaa tuhlata arvokasta bileaikaa puuduttavaan besserwisser-keskusteluun, joka muistuttaa lähinnä työhaastattelua? Muista myös vanha viisaus: miesten ja raitiovaunujen perässä ei naisen kannata juosta, viiden minuutin kuluttua tulee kuitenkin uusi.

3. Ota taksi.

Yöbussilla kotiin heilan kanssa? Öh, ei. Jos matka on lyhyt, romanttinen iltakävely käy, jos jaloissasi ei ole parasta kenkäpariasi.

4. Mene omaan kotiisi.

Naisen elämän tähtihetkiin ei todellakaan kuulu aamuinen haahuilu vieraassa rappukäytävässä saati sitten kotimatka kirkkaassa päivänvalossa, jolle illan vähäpukeinen kimallus luo kontrastin. Vie heilasi aina omaan kotiisi. Et halua herätä aamulla vieraasta asunnosta, josta puuttuvat hammasharjasi, aamutakkisi, Cliniquen kosteusvoiteesi, yrttiteesi, päänsärkylääkkeesi ja kahvinkeittimesi.

Vieraassa kodissa etsit kylppäristä epätoivoisesti edes Axea, kun taas kotona voit vieraan hyvästeltyäsi keittää kaikessa rauhassa kupin kahvia ja lukea aamulehteä sohvallasi kasvoillasi virkistävä kurkkunaamio.

5. Ole rehellinen mutta ystävällinen.

Itsevarmalla nuorella naisella ei ole mitään tarvetta pelaamiseen. Venkoiluun ja turhaan temppuiluun kannustavat parisuhdeoppaat ovat enemmän last season kuin Paris Hilton. Jos haluat aamulla puhelinnumeron, pyydä sitä. Jos et halua, älä pyydä. Ole ystävällinen, keitä vaikka kahvit.

Vaikka et olisikaan vakavasti kiinnostunut toisesta, hyviä tapoja ja toisen kunnioittamista ei saa koskaan unohtaa. Vaikka sinua kaduttaisi, älä missään nimessä näytä sitä – se on taatusti toisesta loukkaavaa ja sitä paitsi äärettömän epäcoolia. Ja mitä syytä sinulla edes olisi loukata ketään?

6. Muista jälkipeli.

Jos törmäät yhden yön tuttavaan kadulla, ole luonteva. Pitkäksi aikaa sinulla ei ole velvollisuutta jäädä kuulumisia vaihtamaan – lyhyt tervehdys riittää. Ja vaikka ystäville kuuluu tietenkin kertoa elämän sattumista, ole diskreetti. Jos sinä et halua, että asioistasi huudellaan ympäri kaupunkia, ei sitä varmasti halua toinenkaan.

Kaiken tämän jälkeen muista kaikkein tärkein: ole myös varovainen, pidä huolta itsestäsi, kuuntele tarpeitasi ja tunteitasi ja mieti, onko koko juttu varmasti vaivan arvoinen.

Teksti: Ellien toimitus / A4 Media Oy (16.3.2006)
 

X