– Vuosien aikana meille on kehittynyt aika herkät tuntosarvet toistemme tunnetilojen aistimiseen. Reijo sanoo, että hän pystyy jo silmäkulmastani analysoimaan, missä mennään , Johanna Oras kertoo Kotiliedessä.
– Vuosien aikana meille on kehittynyt aika herkät tuntosarvet toistemme tunnetilojen aistimiseen. Reijo sanoo, että hän pystyy jo silmäkulmastani analysoimaan, missä mennään , Johanna Oras kertoo Kotiliedessä.
Julkkikset

25 vuotta naimisissa ollut Johanna Oras Kotiliedessä: ”Aivan kuin meillä olisi menossa uusi kuherruskuukausi”

Johanna Oras täyttää seuraavaksi 50 vuotta. Naimisissa hän on ollut siitä ajasta aika tarkkaan puolet. Nyt suhde aviomies Reijo Oraksen kanssa on jälleen kerran tienhaarassa.
Teksti: Aino Haaparanta Kuvat: Mirva Kakko

Taiteilija Johanna Oras, 49, kertoo uusimmassa Kotiliedessä elävänsä mielenkiintoisia aikoja: hän on ollut naimisissa 25 vuotta taidekauppias Reijo Oraksen kanssa, mutta jokin on nyt muuttunut.

”Tuntuu kuin meillä olisi menossa uusi honeymoon eli kuherruskuu­kausi. Tyttäremme Olivia on muuttanut pois kotoa, ja meillä on enemmän aikaa olla kaksin. Nautin siitä suunnattomasti”, Johanna kertoo Kotiliedessä.

Kahden aikuisen arki on avannut pariskunnalle uusia mahdollisuuksia.

”Nyt minulla on myös enemmän aikaa maalaamiselle, ja voin hyvällä omallatunnolla tehdä töitä juuri silloin kun siltä tuntuu. Lapsiperheen arkirutiinit ja koulujen loma-ajat eivät enää sido. Vapaus on tässä elämänvaiheessa kaikkein parasta”, Johanna sanoo lehdessä.

Lue myös: Näin yhdistät kirkkaita värejä toimivasti keskenään – Johanna ja Olivia Oras upeissa muotikuvissa

Pitkän liiton salaisuus

Johanna ja Reijo ovat jakaneet yhteisen arjen jo vuosikymmenten ajan. Toukokuussa he juhlivat hopeahääpäiväänsä.

”Kun on näin kauan naimisissa, tärkeintä on pystyä nauramaan yhdessä. Jos yhteiset naurunhetket päättyvät, hälytyskellojen pitäisi soida.”

Toinen tärkeä asia on Johannan mukaan se, että pariskunnan välillä kipinöi yhä.

”Kemiamme on aina ollut vahvaa. Puhumme edelleen leperrellen, sanomme esimerkiksi kulta ja rakas. Olemme aina osoittaneet hellyyttä avoimesti kosketuksilla ja halauksilla”, Johanna sanoo.

Lue lisää uusimmasta Kotiliedestä!

X