Anne Kukkohovi.
Julkkikset

Anne Kukkohovi asuu ensimmäistä kertaa yksin ja muutti hotelliin: ”Lapsen poismuutto oli haikeaa”

Anne Kukkohovi nauttii vapaudesta ja suunnittelee muuttoa Portugaliin.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Juontaja ja yrittäjä Anne Kukkohovi vietti tovin kesästä jälleen Koko Suomi leipoo -ohjelman kuvauksissa. Alkujaan kun häntä pyydettiin juontamaan ohjelmaa, Anne luuli, että soittaja oli erehtynyt henkilöstä.

– En osaa nimittäin leipoa, enkä ole ennen tätä ollut kovin kiinnostunut siitä. Mutta kyllä tässä vuosien aikana on sivusta seuratessa väkisinkin oppinut ja tullut syötyä paljon erilaisia kakkuja, nainen naurahti MTV:n syksyn ohjelmien lehdistöpäivässä.

Annen kesään on mahtunut myös muutoksia, kun hänen ainoa lapsensa muutti pois kotoa.

– Tämä on ollut tällaista totuttelua. Yleensä minä olin se, joka oli viime aikoina pidempään työreissuissa. Tuntui omituiselta, kun olin yhtäkkiä yksin kotona. Ja yhtäkkiä ei ole enää äitinä sitä ruuanlaittoa ja pyykinpesua. Lapsen poismuutto on luonnollista, haikeaakin, mutta haluan olla rehellinen; olin kyllä henkisesti varautunut tähän.

Uusi luku elämässä

Pojan muuton myötä Anne asuu nyt ensimmäistä kertaa aikuisiällä yksin – nuorempana elettyä muutaman kuukauden jaksoa lukuun ottamatta.

– Minusta tämä on ihana vaihe, mutta vielä kovin tuore. Olen aina tykännyt olla yksin, mutta nyt pystyn valitsemaan ja tekemään asioita kotona ensimmäistä kertaa muista välittämättä. Tuntuu erikoiselta, miten vähän on kotitöitä tehtävänä.

Lapsen muutettua Anne pakkasi suurimman osan omaisuudestaan varastoon ja muutti uuteen väliaikaiseen asuntoon. Kodinomaisessa hotellissa asuu monia esimerkiksi pidempään Suomessa komennuksella olevia ulkomaalaisia ja myös nuoria.

– Monille, jotka matkustavat paljon, tällainen asumistyyli sopii hyvin. Tämä sopii myös minun tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni, minulla on loppuvuoden suunnitelmat auki. Haaveilen, jos lähtisin ulkomaille vähän pidemmäksi aikaa, todennäköisesti Portugaliin, viikko sitten muuttohässäkän valmiiksi saanut Anne suunnitteli.

X