Julkkikset

Anu Sinisalo paljastaa kauneutensa salaisuudet: ”Pesen meikit pois heti, kun tulen töistä kotiin”

Näyttelijä Anu Sinisalo, 51, hoitaa sisäistä ja ulkoista kauneuttaan säännöllisesti. Metsästä ja avannosta hän ammentaa hyvinvointia. Vapaalla Anu ei meikkaa.

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Arto Wiikari/Otavamedia, Om-Arkisto

Anu Sinisalo hoitaa kauneuttaan muun muassa liikkumalla paljon luonnossa.

Näyttelijä Anu Sinisalo, 51, hoitaa sisäistä ja ulkoista kauneuttaan säännöllisesti. Metsästä ja avannosta hän ammentaa hyvinvointia. Vapaalla Anu ei meikkaa.

Näyttelijä Anu Sinisalon, 51, alkuvuosi on täyttynyt teatterityöstä. Nyt hän alkaa työstämään tanssikoreografi Metsälintu Pahkisen kanssa Jaakko Jutenin näytelmää, jossa hän toimii ohjaajana.

– On jännittävää katsoa, kuinka pystyn välittämään osaamistani eteenpäin, onko minulla oikeasti työkaluja ohjaamiseen. Esitykset, jotka ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia, järjestetään kesällä Tuusulassa Krapin Pajassa.

Miten hoidat ulkonäköäsi?

– Yksinkertaisuudessa piilee kaiken hyvän avain. Pyrin positiivisuuteen. Myös asenne ja ajattelu näkyvät ulospäin. Jos antaa itsensä ajautua negatiivisten tunteiden valtaan pitkäksi aikaa, se alkaa näkyä elämänlaadussa ja kauneudessakin.

Anu suosii luonnollista päivämeikkiä.

Ovatko kauneusrutiinisi muuttuneet vuosien aikana?

– Eivät paljonkaan. Hoidan ihoani kohtuullisen säännöllisesti. Uskon, että ravinto vaikuttaa ihon hyvinvointiin. Olen aina pitänyt kiinni vedenjuonnista ja syönyt paljon vihreää.

Onko sinulla ollut iho-ongelmia?

– Olen säästynyt niiltä. Ammattimeikkaajat ja -maskeeraajat käyttävät laadukkaita meikkejä. Suosisin mielelläni enemmän luonnonkosmetiikkaa, mutta tuotteiden voimakkaat tuoksut häiritsevät. Silloin tällöin käytän Vivania-tuotteita, joiden tuoksu on minimoitu.

Millaiset ovat aamurutiinisi?

– Pomppaan ylös ja juon lasillisen vettä, jossa on sitruunaa. Jos aurinko paistaa, levitän pikaisesti aurinkosuojaa kasvoille ja lähden koiran kanssa ulos. Koira vie, minä heräilen hiljalleen ja toivottelen itselleni ja maailmalle hyvä huomenet. Haluan olla aamulla rauhassa hiljaisuudessa. Vapaapäivänä on kiva kuunnella itseään ja tehdä mitä haluaa. Menen mielelläni luontoon, metsään.

Anu Sinisalo lenkkeilee koiransa kanssa ja pulahtaa avantoon yhdessä miehensä Antti Reinin kanssa.

Entä iltaisin?

– Pesen meikit pois heti, kun tulen töistä kotiin. Haluan, että ihoni saa hengittää ilman pakkelikerrosta. Nyt olen ihastunut kosmetologin suosittelemaan Zo Skin Health -sarjan jojobaöljypuhdistusaineeseen. Se poistaa meikin hyvin ja jättää ihon mukavan pehmeäksi. Yöksi levitän kasvoille kosteusvoidetta.

Miten nukut?

– Olen herkkäuninen ja tarvitsen 8–9 tunnit yöunet. Jos työpäiväni on ollut vauhdikas, rauhoitan itseni iltaan kehon tietoisella hidastamisella. Nautin hiljaisuudesta.

Miten meikkaat?

– Vapaalla olen kuin ”ellun kana”: ei piilolinssejä tai meikkiä ja kuljen pipo päässä hiukset laittamattomina. Se on parasta, mitä voi olla! Jos lähden työtapaamisiin, levitän kasvoille suojaa ja läpikuultavuutta antavaa primeria, laitan ripsiväriä ja sipaisen huuliin hieman sävyä. Ja tietenkin siistin hiukset.

Teatterissa ammattilainen opastaa meikin tekemisessä, minkä jälkeen meikkaamme itse ohjeiden mukaan.

Anu voitti vuonna 2015 parhaan naispääosan Jussin roolistaan elokuvassa Ei kiitos.

Käytkö kosmetologilla?

– Aiemmin en käynyt usein, kunnes ystäväni suositteli minulle Ihonhoitoklinikka Skinmedia ja kosmetologi Anne Tuovista.

Käytätkö tuoksuja?

– Olen rakastanut hajuvesiä lapsesta saakka. Äitini ja mummoni käyttävät aina hajuvettä. Kotona en käytä tuoksuja, vaan sipaisen hajuvettä hieman töihin lähtiessä. Minulle tuoksu on osa pukeutumista.

Olen oppinut, että tuoksussani on oltava paljon valkoisia kukkia. Suitsukkeiden santelipuu on jumalainen tuoksu. Jos löytäisin sitä hajuvetenä, ostaisin koko erän.

Miten hoidat kuntoasi?

– Kuntoiluni on kausiluonteista. Käyn välillä tanssimassa ja lenkkeilen koiran kanssa päivittäin. Kotona teen pehmeitä venyttelyjä ja joustavia, nivelten hyvinvointia edistäviä liikkeitä pilatespallon kanssa ja ilman. Uusin juttu on avantouinti, johon puolisoni Antti Reini minut houkutteli. Pulahdus avantoon on kuin virtapiikki, joka laukaisee kehon jännitteitä. Se on myös parantanut kylmänsietokykyäni. Pyrin käymään avannossa kahdesti viikossa.

Milloin olet kauneimmillasi?

– Metsässä luontoa ihmettelemässä ilman mitään puleerausta, minuna.

Lue myös:

Lenita Airisto, 80: ”Uusille miehille teen heti selväksi, että en osaa laittaa ruokaa enkä aio opetella”

Metsästä löytyy mielenrauha

Auta ihoa korjaamaan itseään öisin – näin tehohoidat ihoasi nukkuessasi

X