Ensitreffit alttarilla -ohjelman Katja ja Olli eivät jatkaneet suhdettaan.
Ensitreffit alttarilla -sarjan Katja ja Olli ovat tällä hetkellä hyviä ystäviä.
Julkkikset

Ensitreffit alttarilla -ohjelman Katja ja Olli kertovat nyt, miksi päättivät jatkaa ystävinä – tapaavat edelleen viikoittain: ”Hän on ihminen, johon voin tukeutua ja luottaa”

Vaikka Ensitreffit alttarilla -sarjan Katjasta ja Ollista ei tullut pariskuntaa, tuli heistä hyviä ystäviä. Nyt he kertovat, miksi suhde ei koskaan muuttunut romanttiseksi.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: MTV Pressi

Suositussa Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa on syksyn mittaan seurattu kolmen toisilleen entuudestaan tuntemattoman avioparin elämää. Muiden pariskuntien tavoin lahtelaiset Katja, 28, ja Olli, 32, tekivät sarjan finaalijaksossa avioliittonsa suhteen tärkeän päätöksen.

Lopputuloksena Katja ja Olli kertoivat lähtevänsä eri suuntiin – hyvinä ystävinä. Kaveruussuhde on Katjan ja Ollin mukaan jatkunut myös kuvausten jälkeen. Tällä hetkellä ystävysten välit ovat hyvät.

– Käymme joka viikko yhdessä pubivisassa. Olemme voineet ottaa toisiimme yhteyttä ohjelman tai muiden asioiden tiimoilta, Katja kertoo.

Odotukset olivat korkeat

Insinöörinä työskentelevän Katjan ja englanninopettajana toimivan Ollin odotukset parisuhteen löytymisen suhteen olivat korkeat ennen ohjelman alkua. Molemmat olivat varmoja ennen häitä, että avioliiton solmiminen onnistuisi.

– Minulla ei ainakaan ollut epäilystäkään siitä, etteikö tästä tulisi suurta rakkaustarinaa, Olli sanoo.

– Tiedostin, ettei tästä välttämättä tule parisuhdetta, mutta ajattelin, että tässä voi kuitenkin voittaa enemmän kuin hävitä. Tiesin, että yksi kolmesta parista on onnistunut tähän mennessä. Ajattelin, että me voisimme olla se pariskunta, Katja jatkaa.

Epätietoisuus valtasi

Toiveista huolimatta hääpäivän jälkeen tunnelma Katjan ja Ollin välillä muuttui. Ahdistuneisuus valtasi Katjan.

Katja ei osannut odottaa reagoivansa tapahtumiin siten, kuten hän reagoi: tunnemyrsky tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

– Olin valmistautunut siihen, ettei kaikki ole aluksi varmaa. Olli kuitenkin tiesi heti, ja ehkä se loi epätasapainoa välillemme, Katja pohtii.

Olli taas arvosti sitä, että Katja puhui tunteistaan häiden jälkeen suoraan ja rehellisesti. Se oli hänelle merkki, ettei Katja pelaa pelejä, vaan oli valmis puhumaan ahdistuksestaan avoimesti.

Keskustelusta huolimatta suhde ei päässyt syventymään romanttiseksi. Katja ja Olli kertovat miettineensä jälkikäteen, että olisivat voineet suhtautua tapahtuneeseen paremmin.

– Katja työnsi minua pois. Kumpikaan emme tiedostaneet silloin, mistä käytöksemme johtuu. Elimme epätietoisuuden vallassa, Olli kertoo.

– Olisin voinut parantaa käytöstäni, mutta koin, että olin aito niissä tilanteissa. Lopputulos ei olisi ollut erilainen, vaikka en olisi tiuskinutkaan, Katja analysoi.

Vetovoima puuttui 

Päätös ystävyydestä oli lopulta Katjan ja Ollin yhteinen. Olli kertoo, että hän olisi ollut valmis jatkamaan pidempään, jos Katja olisi osoittanut kiinnostusta. Hän nautti Katjan seurasta, eikä pitänyt mahdottomana ajatusta siitä, että kaveruus olisi vielä syventynyt rakkaudeksi.

– Katja kuitenkin sanoi, ettei vetovoimaa ole. Se oli minulle viesti siitä, etten kuvittele turhia tai jää roikkumaan, Olli selventää.

Katjan ja Ollin mukaan juuri vetovoiman puute olikin merkittävin syy siihen, ettei heidän suhteensa edennyt.

– Vaikka olen hitaasti lämpenevä, pystyn ihastumaan yhdessä illassa. Kun olimme erossa, itselleni ei tullut ikävän tunteita. Tulkitsin sen niin, ettei romantiikalle ollut olosuhteita, Katja sanoo.

Olli taas kaipasi tunteisiinsa vastaamista, mitä hän ei saanut.

– En ihastu yksipuolisesti. Katjan puolelta minun olisi pitänyt saada jokin merkki, että olisin voinut syventää suhdetta.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman Katja ja Olli ovat ystäviä.

Odotuksista huolimatta Katja ja Olli kertovat, että heidän väliltään puuttui vetovoima. Se oli tärkein syy, ettei suhde syventynyt ystävyydestä rakkaudeksi.

Tunteilla on väliä

Ohjelman myötä Katja ja Olli ovat oppineet itsestään myös uusia asioita. Katja tunnustaa pitäneensä itseään aina järki-ihmisenä. Ensitreffit alttarilla -kokemuksen myötä, hän on kuitenkin ymmärtänyt, ettei kaikkiin asioihin voi suhtautua järjellä.

– Opin sen, että tunteella, ihastumisella ja vetovoimalla on merkityksensä, jotta ystävyyssuhde muuttuu parisuhteeksi.

Olli puolestaan on ymmärtänyt, että itsenäisen naisen lisäksi hän tarvitsee rinnalleen herkän ihmisen.

– Huomasin yllätyksekseni, että olisin halunnut, että Katja olisi tarvinnut enemmän tukeani ja turvaa. Halusin olla enemmän tarvittu. Tämä ei tarkoita, että haluaisin rinnalleni heikon ihmisen, mutta ehkä herkemmän. Sitä on ollut hieman vaikea myöntää, Olli tunnustaa.

”Rakkauden nälkä on vain kasvanut”

Vaikka Katja ja Olli eivät löytäneet yhteistä säveltä romanttisesti, ovat he ystävinä lupautuneet tukemaan toisiaan. Keskusteluja on käyty muun muassa potentiaalisten treffikumppanien tiimoilta.

– Katja on ollut ensimmäinen, jolle olen kertonut somen kautta tulleista treffikutsuista, Olli kertoo ja lisää olevansa imarreltu saamistaan yhteydenotoista.

– Kun deittailusta on ollut poissa vajaan vuoden, sitä haluaa päästä jo tapamaan uusia ihmisiä. Olen puinut ja miettinyt asioita, kuvitellut parisuhdetta. Rakkauden nälkä on vain kasvanut, hän jatkaa.

Katja kertoo olevansa samoilla linjoilla Ollin kanssa.

– Olen oppinut paremmaksi keskustelijaksi ja analysoimaan omia tunteitani. On mukavaa päästä soveltamaan näitä taitoja tulevaisuudessa.

Mitä Katjan ja Ollin väliseen suhteeseen tulee, he molemmat haluavat ylläpitää välejään ystävinä. Katja kertoo tuntevansa olonsa turvalliseksi Ollin seurassa ja pystyvänsä turvautumaan häneen.

– Katja on ihminen, johon voin edelleen tukeutua ja luottaa, Olli lisää.

Lue myös: 

Ensitreffit alttarilla -pari Sini ja Vesa löysivät kipinän tv-kameroiden sammuttua: ”Tunteet ovat vain päivä päivältä vahvistuneet”

Ensitreffit alttarilla -sarjan Jussista tuli isä! Julkaisi suloisen kuvan vauvasta

Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoiden parhaat parisuhdevinkit – sopivat sekä juuri tavanneille että pitkässä suhteessa oleville

X