Erja Häkkinen
Erja Häkkinen omistaa nyt osan suomalaisesta kosmetiikka-alan perheyrityksestä.
Julkkikset

Erja Häkkinen on esimerkillään näyttänyt lapsilleen, että ulkonäkö ei ole kaikki kaikessa: ”En ole peiliin tuijottelija”

Vaikka Erja Häkkinen on lähtenyt mukaan kauneusbisnekseen, ulkonäkö ei ole hänelle kaikki kaikessa. Mallin töistä kiinnostuneille lapsilleen Hugolle ja Ainalle Erja on pyrkinyt opettamaan tervettä itsetuntoa.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: OM-arkisto

Ex-malli ja muotivaikuttaja Erja Häkkinen, 57, on tehnyt uuden aluevaltauksen.  7. maaliskuuta Camilla Aho Oy Ab:n tiedotustilaisuudessa paljastettiin, että Erja Häkkinen on hankkinut osan kyseisestä kauneusalan yrityksestä.

Yrityskuvioita Erja aikoo hoitaa pääsääntöisesti kotoaan Monacosta käsin, missä hän asuu kahden lapsensa kanssa: Hugo-poika täytti viime vuoden joulukuussa 18-vuotta ja Aina-tytär on pian 14-vuotias.

Vielä Erja ei osaa sanoa, miten kauneusbisnekseen mukaan lähteminen vaikuttaa hänen arkeensa.

– Olen kyllä tehnyt selväksi, että minulle ei voida soittaa, että ylihuomenna on palaveri, jossa minun on ehdottomasti oltava paikalla. Se on täysi mahdottomuus. On lapset ja heidän koulunsa. Tyttäreni on kuitenkin vasta keskikoulun viimeisellä. Tulen kuitenkin varmasti käymään Suomessa paljon enemmän kuin aikaisemmin, Erja sanoo.

”Työ antaa voimaa rakkauteen”

Erja Häkkinen erosi lastensa isästä, entisestä F1-kuljettaja Mika Häkkisestä vuonna 2008. Erja on jo pitkään ollut etäsuhteessa freelancer-käsikirjoittajana työskentelevän Mika Karttusen kanssa.

Mikalle Erjan tiuhempi Suomessa käyminen on toki iloinen asia, ja hän onkin suhtautunut Erjan bisneksiin hyvin myötämielisesti. Erjakaan ei näe, että uudet työkuviot tekisivät hallaa hänen ja Mikan suhteelle.

– Työ antaa voimaa rakkauteen. Työ on mielestäni moottori, joka puskee eteenpäin. Työn on kuitenkin oltava tasapainossa. Siitä on nautittava. Kun tekee työtä, josta nauttii, se täyttää ihmisen positiivisella energialla. Sitten ihminen jakaa sitä positiivista energiaa myös ympärilleen, Erja sanoo.

Hugo ja Aina ovat kiinnostuneita mallin töistä

Muodista kiinnostuneen Hugon elämässä puhaltavat kohta muutoksen tuulet. Hugo haaveilee muotisuunnittelun opiskelusta.

– Hugo on juuri lukion loppusuoralla. Ensi vuonna hän menee armeijaan. Sen jälkeen hän aikoo mennä yliopistoon opiskelemaan suunnittelua. Se on tämänhetkinen suunnitelma, Erja kertoo.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Today 18 years! Big love of mine is adult today. Happy birthday my dear! #birthdayboy #birthday #18

Henkilön Erja Häkkinen (@erjahakkinen) jakama julkaisu

Hugo on jo ottanut esimmäiset askeleensa catwalkilla. Viime vuoden syyskuussa sekä Hugo että Aina nähtiin Gloria Fashion Show’ssa catwalkilla ensimmäistä kertaa malleina. Catwalkille asteli myös mallina uraa aiemmin tehnyt Erja.

– Hugo on erittäin kiinnostunut myös mallin töistä ja haluaa tehdä niitä. Ja Aina myös. Aina on mallinmittainen, minua kohta 10 senttiä pidempi. Hän on kuitenkin vasta pian neljätoista, joten hieman toppuuttelen häntä. Katsellaan pari vuotta. 16 vuotta voisi olla sellainen hyvä ikä aloittaa mallin työt, jos siltä tuntuu sitten siinä vaiheessa, Erja kertoo.

Erja toivoo ja uskoo, että lapset ovat omaksuneet jalat maassa ja järki päässä -mentaliteetin. Omalla esimerkillään ja mutkattomalla suhtautumisellaan Erja on pyrkinyt viestittämään, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin ulkonäkö.

– Ulkonäkö ei ole koskaan ollut minulle mikään elämää tärkeämpi asia. Olen ollut ulkonäköni kanssa hyvin sinut. En ole peiliin tuijottelija, Erja sanoo.

Hugon armeijaan lähtö tulee olemaan suuri muutos

Erja on jo Ainan kanssa pohtinut, millaista heillä tulee olemaan kahdestaan, kun Hugo suuntaa armeijaan.

– Hugon kotoa pois lähteminen tuntuu oudolta. Hugo täyttää tänä vuonna 19 ja hän on 19, kun hän menee armeijaan. Olen miettinyt, että minne ne 19 vuotta menivät. Se on minulle mysteeri. Kaikki on mennyt hirveän nopeasti. Huomaan, että mitä vanhemmaksi itse tulee, sitä nopeammin yksi vuosi aina menee. Jokaisesta hetkestä pitää nauttia ja hetkiin pitää osata tarttua kiinni, Erja sanoo.

Erja uskoo, että Hugon armeijaan lähteminen tulee nostattamaan tunteet pintaan.

– Se on varmasti haikea hetki. Mutta olen opettanut lapsilleni tervettä itsetuntoa. Mikä tahansa elämässä muuttuu, sitä ei kannata ennalta pelätä. Muutoksiin kannattaa suhtautua pienellä jännityksellä. Uudet asiat ovat jänniä ja on mietittävä, miten uuteen tilanteeseen soluttautuu. Luulen, että olen onnistunut kummankin lapseni kanssa aika hyvin. He ovat aika rohkeita, mutta eivät tyhmänrohkeita.

X