Hanna-Maria Hintsa kehuu yliopisto-opetuksessa vallitsevaa inhimillistä henkeä.
Hanna-Maria Hintsa kehuu yliopisto-opetuksessa vallitsevaa inhimillistä henkeä.
Julkkikset

Italiassa lääkäriksi opiskeleva ex-uimari Hanna-Maria Hintsa: ”Hakuvaiheessa ja vielä opintojeni alussakin epäröin, pystyisinkö tähän”

Uintiuransa päättymisen jälkeen Hanna-Maria Hintsa etsi itseään usean vuoden ajan. Nyt uusi elämänvaihe on vienyt hänet Milanoon opiskelemaan lääkäriksi.
Teksti: Terhi Harper Kuvat: Sampo Korhonen ja Hanna-Maria Hintsan kotialbumi

Halu auttaa toisia. Sen Hanna-Maria Hintsa, 37, on tunnistanut itsessään aina.

– Jos lentokoneessa on tilanne päällä ja avuksi kuulutetaan lääkäriä, haluan olla se henkilö, joka nostaa käden ylös ja ilmoittaa: ”Voin tulla auttamaan!”

Samasta auttamisen halusta syttyi jo urheilu-uran aikana haave lääkärin ammatista, johon Hanna-Maria parasta aikaa opiskelee kolmatta vuotta Italiassa.

Hanna-Maria ei usko sattumaan. Jotain tekemistä oman polun löytymisessä oli vuosituhannen alussa omalääkärinä toimineella ortopedilla ja urheilulääkärillä Aki Hintsalla, jonka moni suomalainen muistaa myös F1-kuljettajien lääkärinä ja mentorina.

Vuonna 2016 menehtyneen Akin tapa hoitaa asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti teki Hanna-Mariaan suuren vaikutuksen.

– Osittain myös Akin ansiosta ymmärsin, että menestyminen uralla edellyttää kaikista elämän osa-alueista huolehtimista. Aki myös osoitti toiminnallaan sen, että lääkärin työ ei rajoitu vain lääkkeiden määräämiseen terveyskeskuksen vastaanotolla, jossa potilaskohtaamiseen on varattu vain hetki aikaa. Tämä oli minulle silmiä avaava kokemus; ehkä voisin itsekin vaikuttaa siihen, millainen lääkäri haluaisin tulevaisuudessa olla.

Tilaa Anna ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Anna Kirjaudu

X