Julkkikset

Janna Hurmerinta huolehtii itsestään pettämiskohun jälkeen: ”Keskityn siihen, että teen asioita, joita rakastan”

Janna Hurmerinnan, 34, puoli vuotta kestänyt avioliitto päättyi eroon viime talvena, kun ex-kumppani Juno jäi kiinni pettämisestä. Tällä hetkellä Janna haluaa keskittyä siihen, että voi itse hyvin. Janna paljastaa, millä keinoilla se onnistuu.

Teksti:
Eveliina Lauhio
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Janna Hurmerinnan, 34, puoli vuotta kestänyt avioliitto päättyi eroon viime talvena, kun ex-kumppani Juno jäi kiinni pettämisestä. Tällä hetkellä Janna haluaa keskittyä siihen, että voi itse hyvin. Janna paljastaa, millä keinoilla se onnistuu.

Janna Hurmerinnalle hyvä olo tarkoittaa ennen kaikkea tasapainoa. Elämässä pitää olla sopivassa suhteessa lepoa, liikuntaa, hyvää ruokaa ja ympärillä ystäviä.

– Keskityn tällä hetkellä siihen, että voin hyvin ja teen asioita, joita rakastan, Janna sanoo.

Kuntosalilla pääsee irti työasioista

”Kuntosali on minulle se paikka, jossa saan pääni nollattua. Kun keskityn tekemään liikkeet oikein, pääsen irti työasioista. Pyrin käymään salilla kaksi tai kolme kertaa viikossa, mutta aina en pääse tavoitteeseeni. Jos en liiku viikkoon, minulle tulee plösö olo.

Saliharjoittelu ja muu liikunta on tärkeää myös ammattini kannalta – laulu kulkee paremmin, kun olen fyysisesti hyvässä kunnossa.

Olen aina ollut monipuolinen liikkuja, nuoruudessani tanssin kaikkea baletista hiphoppiin. Nykyisellä kiireisellä elämänrytmilläni kuntosali on kuitenkin kaikkein helpoin tapa liikkua, koska sinne voi mennä milloin tahansa.”

Kasvisruoka pitää mielen virkeänä

”Olen aika tarkka siitä, mitä syön. Lihaa en ole syönyt yli 18 vuoteen, ja pyrin muutenkin syömään kasvispainotteisesti.

Vältän valkoista leipää ja valkoisia jauhoa. En ole kuitenkaan ruokavaliossani muun kuin lihan suhteen ehdoton. Rakastan pastaa! En voisi kuvitella eläväni ilman tätä italiaista herkkua.

Haluan myös kuunnella kehoani. Jos minun tekee kovasti mieli tiettyä ruoka-ainetta, elimistössä saattaa olla puutetila. Ruoan vaikutuksen omaan olooni huomaa välittömästi. Jos kurvaan viikonlopun keikkamatkalta hampurilaisravintolan kautta kotiin, minulle tulee heti huono olo.”

Ystävien seura on laatuaikaa

”Minulla on laaja ystäväpiiri. Tapaisin ystäviäni mielelläni useamminkin, mutta aikataulujen takia se ei ole aina mahdollista. Minulla on erilainen elämänrytmi monen kaverini kanssa. Silloin, kun muut viikonloppuisin tapaavat toisiaan, minä olen usein keikoilla.

Onneksi nykyaikana ystävyyssuhteita on mahdollista pitää yllä, vaikka tilaisuutta kasvokkain tapaamiseen ei olisi kovin usein. Puhelinsoitto hyvän ystävän kanssa piristää kummasti päivää. Tietenkin on ihanaa, jos voi istua rauhassa alas ja vaihtaa kuulumisia. Ystävien seura on laatuaikaa, josta saan energiaa arkeen.”

Joskus on oltava yksin

”Sosiaalinenkin ihminen kaipaa säännöllisesti yksinoloa. Muusikkona yksinolo on minulle elinehto. Jotta voin luoda uutta musiikkia, minun on saatava olla aina välillä omien ajatusteni kanssa. Silloin katson leffaa, luen kirjoja tai lähden vaikka metsään kävelemään.

Minun työssäni vapaa-ajan ja työajan väliin on vaikea vetää rajaa. Keikkatyö on ilta- ja viikonloppupainotteista, eikä uuden kappaleen idea katso kelloa. Jaksan hyvin työajattomuutta, kunhan muistan välillä lomailla.”

Lue lisää:

Janna Hurmerinta pettämiskohun ja eron jälkeen: ”Olen miesten suhteen varovaisempi kuin aikaisemmin”

Uuden ajan voimanaiset – kuka heitä sopii parhaiten mentoriksesi?

X