Julkkikset

Jenni Vartiainen pitää puhelintaan päiväkirjana: ”Olisi kauhistuttavaa, jos puhelimeni vietäisiin”

Laulaja-lauluntekijä Jenni Vartiainen laulaa puhelimeensa biisi-ideoita ja sanelee ajatuksiaan nauhalle. Kerran Jenni jo menetti muistonsa, kun hänen puhelimensa varastettiin ulkomailla.

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Pekka Mustonen/Otavamedia

Laulaja-lauluntekijä Jenni Vartiainen laulaa puhelimeensa biisi-ideoita ja sanelee ajatuksiaan nauhalle. Kerran Jenni jo menetti muistonsa, kun hänen puhelimensa varastettiin ulkomailla.

Laulaja-lauluntekijä Jenni Vartiainen, 34, paljastaa, että hänen älypuhelimensa on hänelle todella tärkeä ja henkilökohtainen laite. Jenni taltioi arkeaan ja työtään puhelimeensa päiväkirjanomaisesti valokuvia ottaen.

– Otan kuvia joka tilanteessa, keikoilla ja muutenkin. Puhelin toimii minulle tärkeänä duunivälineenä. Esimerkiksi lenkkipolulla tai muissa ihan yllättävissä paikoissa sanelen ajatuksiani nauhalle, Jenni kertoo.

– Juuri tässä yksi aamu heräsin kertosäeideaan, jonka sitten lauloin unenpöpperöisellä äänellä nauhalle. Seuraavana päivänä kertosäe tehtiin studiolla valmiiksi. En olisi muistanut sitä, jos en olisi laulanut sitä heti herättyäni puhelimelleni. Olin puolihorroksessa, joten kertsi olisi jäänyt sinne unten maille, hän toteaa.

Koska Jennin puhelin sisältää massiivisen määrän henkilökohtaista materiaalia: kuvia, yhteystietoja, kalenterimerkintöjä ja muistiinpanoja, olisi puhelimen katoaminen katastrofaalista.

– Olisi kauhistuttavaa, jos puhelimeni vietäisiin tai tietokone katoaisi! Minulta on kerran ulkomailla varastettu puhelin. Siinä meni paljon muistoja. Se oli hirveää. Onneksi Seili-levystäni tehtiin dokumentti, sillä koko levyn tekovaiheeseen liittyvät muistot menivät puhelimeni mukana. Lisäksi kotiini tuli silloin pieni koiranpentu – kaikki koirakuvatkin katosivat. Kyllä se harmittaa. Lisäksi tuli tosi paha olo, kun ei tiennyt, missä käsissä puhelin on.

Työ vaatii erakoitumista

Jenni Vartiainen kertoo pakertaneensa alkuvuoden uuden musiikin parissa studio-oloissa, mutta kevään edetessä ja kesän lähestyessä hän pääsee studion uumenista ihmisten ilmoille.

– Olen todella fiiliksissä. Käytännössä teen nyt koko ajan musiikkia studiossa aamusta iltaan. Valmistelen kovaa vauhtia toista sinkkuani, ja Tavastialla me korkkaamme huhtikuun lopussa keikat. Bänditreenitkin alkavat parin viikon päästä. Hyvä vaihe on menossa. On ihanaa taas käynnistellä kaikkea ennen kesää, Jenni kertoo.

– Kun tekee työtä oman pään sisällä, on kuin olisi koko ajan kuplassa tai luolatöissä. Työni vaatii erakoitumista.

Täytyy miettiä, mihin lähtee mukaan

Kansainvälisen Huawei P10 -puhelinkampanjan tähtenä parhaillaan toimivan Jennin menestys musiikkimaailmassa näkyy myös erilaisina yhteistyöehdotuksina.

– En kehtaa edes sanoa, mitä kaikkea minulle on ehdotettu! Ja tahdon kunnioittaa ehdottajien yksityisyyttä. Mutta täytyy sanoa, että kyllä minä lähtökohtaisesti sanon enemmän ”ei” kuin ”kyllä” minulle esitettyihin yhteistyöjuttuihin, Jenni toteaa.

– Ehdotuksia tulee laidasta laitaan, eikä se ole ollenkaan huono juttu. Mun mielestä on siistiä, että ihmisillä on mielikuvitusta, mutta on pakko rajoittaa sitä, mihin kaikkeen suostun.

Yhteistyötä Huawein kanssa juhlittiin Helsingissä Pjazza-ravintolassa, missä Jenni esiintyi muotisuunnittelija Teemu Muurimäen uniikkipuvussa.

– Vihdoinkin! Olemme tunteneet Teemun kanssa nyt 13 vuoden ajan, mutta tämä on ensimmäinen Teemun minulle suunnittelema puku, Jenni kertoi innoissaan.

Esimerkiksi Linnan juhlissa Jenni on edustanut suunnittelija Katri Niskasen iltapuvussa.

Lue lisää:

Kuka oli Emma-gaalan tyylikkäin pukeutuja?

Mira Luoti vauvan sairastumisen ja parisuhdekriisin jälkeen: ”Pelkäsin, että vakava masennukseni uusiutuu”

X