Kaija Koo ja hänen faninsa
Kaija ei ongelmoi ikäänsä: ideat eivät ole loppumassa, ja hän kokee kehittyvänsä nyt musiikillisesti enemmän kuin koskaan.
Julkkikset

Kaija Koo aloitti ruokaremontin pitkin hampain: ”En voi kapinoida sitä vastaan, jos elämäntapani saavat minut voimaan huonosti”

Laulaja Kaija Koo, 56, söi vielä keväällä mitä sattuu, mutta on nyt aloitellut ystäviensä toiveesta ruokaremonttia. – Tässä iässä on pakko vähentää ainakin lihan syömistä, Kaija toteaa. Häntä jännittää, miten kunto kestää kesän keikkakiertueen.
Teksti: Tyyne Pennanen Kuvat: Jouni Harala ja Julius Konttinen

Miten sinä pidät huolta kunnostasi?

Näin kysyi laulaja Kaija Koon levy-yhtiön pomo Asko Kallonen, kun hän haastatteli tähteä tuhansien fanien edessä Kaija Koo -risteilyllä viime huhtikuussa.

– Tällä hetkellä en mitenkään. Syön mitä sattuu, Kaija vastasi.

Yleisö puhkesi raikuviin aplodeihin ja kannustushuutoihin.

Kun tapaamme Kaijan uudelleen Annan kansikuvauksissa kesäkuussa, jotakin on ilmeisesti tapahtunut parin kuukauden aikana. Kaija opettelee parhaillaan syömään terveellisemmin kuin aikaisemmin.

– En ole ikinä miettinyt, miten syön, mutta ystävien toivomuksesta olen alkanut vähän tutkia tätä asiaa. Tässä iässä on pakko vähentää ainakin lihan syömistä. Ja se on tärkeää myös ilmastosyiden takia.

Kaija vaikuttaa olevan elämäntapamuutoksestaan yhtä innostunut kuin a cappella -kuoroon eksynyt punkkari.

– Ärsyttää maailma, jossa ihmisten on oltava tietynlaisia, mutta enhän minä voi sitä vastaan kapinoida, jos elämäntapani saavat minut voimaan huonosti. Olisi tyhmää olla vastahankaan ja anarkisti.

Kaija Koo -risteily Baltic Princess

Kaija (kuvassa keskellä) tuli yleisön joukkoon laivakeikallaan viime huhtikuussa.

”Viime syksynä juoksin ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen”

Kaija sanoo jännittävänsä, miten hänen kuntonsa kestää kesän keikkakiertueen. Kolmisen vuotta sitten hän oli lonkkaleikkauksessa ja käveli kepin kanssa. Liikuntarajoitteiden takia liikunta on viime vuosina jäänyt vähemmälle.

– Keikkailu on fyysisesti rankkaa, mutta spiritti on se, etten säästele itseäni keikoilla. Viime syksynä Hartsulla innostuin niin, että juoksin ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Silloin ylitin itseni.

Muuten Kaija ei ongelmoi ikäänsä. Hän ei pelkää urautumista eikä ideoiden loppumista.

– En yritä pysyä nuorekkaana vaan olen kiinnostunut siitä, mitä teen. Tutkin musiikkia, löydän uusia juttuja ja olen innoissani. Kuusi vuotta olen käynyt laulutunneilla. Olen kehittynyt musiikillisesti viimeisen neljän vuoden aikana enemmän kuin koskaan. Haluan sanoa tämän, jotta ihmiset eivät ajattelisi, että kehitys pysähtyy johonkin tiettyyn ikään mennessä, Kaija sanoo.

Mitä uutta sitten on tulossa? Kaija on salamyhkäinen, mutta sanoo kuitenkin:

– Olen alkanut pikkuhiljaa miettiä, että saattaisin olla valmis tekemään elämäkertani. Haluaisin omalla tavallani kertoa, että todella vaikeistakin tilanteista voi selviytyä.

Pelkääkö hän suosion menettämistä?

– No sitä olen miettinyt, että komiasti haluaisin lähteä, enkä niin että hiljaa hiipuisin eläkkeelle.

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 27/2019, jossa kerrotaan Kaija Koon kuulumisista suosion huipulla. Mikä aiheutti sen, että Kaijan ura lähti uuteen nousuun notkahduksen jälkeen? Kaija on faneilleen ystävä ja äitihahmo – millaisia elämänohjeita hän näille antaisi? Miksi hän ihmettelee välillä edelleen, että hänestä ylipäätään tuli esiintyjä? Lue lisää Annan numerosta 27/2019 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

X