Katja Ståhlin mielestä tälläytyminen ei muuta mitään.
Katja Ståhlin mielestä tälläytyminen ei muuta mitään.
Julkkikset

Katja Ståhl kertoo Kotiliedessä jättimokastaan levy-yhtiön leivissä – sanoi tulevalle supertähdelle, että ei kiinnosta

Katja Ståhl on ehtinyt tehdä elämässään monia töitä. Tällä haavaa hänellä on työpäivä pelkästään lauantaisin.
Teksti: Tiina Torikka Kuvat: Tiia Ahjotuli

Katja Ståhl muistelee Kotilieden haastattelussa totaalista virhearviota, jonka teki vuosikymmenet sitten ollessaan töissä levy-yhtiössä. Hänelle tarjottiin tuntemattoman nuoren muusikon laulua.

Katja ei lämmennyt. Hänen korviinsa pyrkijä kuulosti Alanis Morrissetten kopiolta, ei kiinnosta. Kyseessä oli sittemmin ikivihertynyt Satumaa-tango, esittäjänään Maija Vilkkumaa.

”Tämä ei-sana oli minulta tyhmyyden historiaa, jota olemme jälkeenpäin nauraneet Maijan kanssa”, Katja kertoo Kotiliedelle.

Kun Katja oli Suosikki-lehden päätoimittaja, hän vielä meikkasi ja mietti aamuisin, mitä kivaa laittaa päälleen. Siitä on nyt viisitoista vuotta.

”Kun olin kanssakäymisissä jonkun tosi huolitellun ihmisen kanssa, tunsin joka tapauksessa itseni ihan roskiksesta esiin kaivetuksi. Aloin miettiä, kannattaako vaivannäkö”, hän pohtii.

”Tietysti mieselämässä on ollut vähän hiljaista. Voiko se olla saatana tälläytymisestä kiinni? Olen liian laiska laittautumaan.”

Nyt Katja on järjestänyt elämänsä niin, että hän voi viettää päivittäin kolme tuntia hevostallilla. Ainoita työpäiviä ovat Suomen suosituimman viihdeohjelman, Elämäni biisin suoran lähetyksen lauantait.

Vastikään Katja sai ohjelman katsojilta palautetta siitä, että hän kutsui ohjelmavierasta isoksi ihmiseksi. Katja tarkoitti sillä suurisydämisyyttä eikä vartalonmuotoa. Se oli jälleen yksi työelämän virhe, joita väistämättä tulee.

”Koska olen aikani tuote, minulla ei aina leikkaa. Minä vasta harjoittelen tätä asiaa. Yritän ilmaista itseäni selkeästi enkä koskaan tarkoita pahaa. Mutta teen virheitä”, suorapuheisuudestaan kuuluisa Katja sanoo Kotilieden haastattelussa.

Lue Katja Ståhlin haastattelu kokonaisuudessaan Kotilieden numerosta 24/2022.

X