Julkkikset

Katri Kulmuni kertoo Kotiliedessä, miksi hän päätti aikoinaan liittyä keskustapuolueeseen – yhtenä sysäyksenä toimi opiskeluaikojen työ Napapiirin postitonttuna

Katri Kulmuni, 32, on keskustapuolueen puheenjohtaja ja Suomen elinkeinoministeri. Mutta miksi hän päätti aikoinaan lähteä mukaan politiikkaan?
21.11.2019 Teksti: Aino Haaparanta Kuvat: Markus Pentikäinen

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni kertoo uusimmassa Kotiliesi-lehdessä, miten torniolaisen sukutilan tytöstä kasvoi keskustapuolueen puheenjohtaja.

Yläasteen yhteiskuntaopin herättämä into ymmärtää yhteiskuntaa sai Katrin hakemaan lukion jälkeen Rovaniemelle Lapin yliopistoon opiskelemaan politiikkatieteitä. Pian hän oli jo ylioppilaskunnan hallituksessa ja lopulta sen puheenjohtajana.

Opiskeluiden lisäksi yhtenä sysäyksenä politiikan pariin toimi Napapiirin pääpostissa postitonttuna opiskelurahojen tienaaminen. Työssään Katri sai huomata, että lasten lähettämien iloisten kirjeiden seassa oli myös lohduttomia viestejä.

”Joillekin joulupukki oli viimeinen oljenkorsi, jolta kysyä apua esimerkiksi vakavaan sairauteen”, Katri kertoo Kotiliedessä.

Suunnittelematon elämä

Katri kertoo lehdessä harkinneensa myös kansalaisjärjestöissä toimimista, mutta ongelmaksi muodoistui nopeasti se, että ne kaikki keskittyivät vain yhteen asiaan.

”Oivalsin, että politiikassa voin vaikuttaa moniin asioihin.”

Lopulta Katri liittyi keskustapuolueeseen, vaikka miettikin, pidettäisiinkö häntä jatkossa vain kepulaisena eikä enää Katrina.

Enää Katria tuskin asia mietityttää.

”Elämä on ollut niin suunnittelematonta. En olisi voinut kuvitellakaan, että tulen valituksi eduskuntaan tai varsinkaan ministeriksi. Puhumattakaan siitä, että minut valitaan puolueen puheenjohtajaksi.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Katri Kulmuni (@katrikulmuni) jakama julkaisu

Lue lisää uusimmasta Kotiliedestä!

Lue  myös:

Vihreiden Maria Ohisalo varttui alkoholin varjossa: ”Jännitin etukäteen, millaisessa kunnossa isä tulee minua hakemaan”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson: ”Tajusin, että tarvitsemme parempia päättäjiä”

Lue myös

Suosittelemme