Julkkikset

Kimmo Ohtosen hääpäivä oli herkkä, mutta uusi sukunimi sai alkunsa vitsistä

Toimittaja Kimmo Ohtosen ja Laura-puolison huumorintajut kohtaavat täydellisesti. Sitoutumisensa kunniaksi pari vaihtoi kokonaan uuteen sukunimeen.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Om-Arkisto, Kimmo Ohtosen Kotialbumi

Kimmo Ohtonen on rauhoittunut avioliittonsa aikana.

Toimittaja Kimmo Ohtosen ja Laura-puolison huumorintajut kohtaavat täydellisesti. Sitoutumisensa kunniaksi pari vaihtoi kokonaan uuteen sukunimeen.

”Tässä kuvassa otamme vaimoni Lauran kanssa ensiaskeleita avioparina. Meidät vihittiin Töyrylän kartanossa Artjärvellä elokuisena viikonloppuna vuonna 2017. Asuimme töiden vuoksi pitkään Englannissa, joten melkein puolet häävieraistamme oli brittejä. Ystävämme Harriet Gill nappasi tämän kuvan.

Näen kuvassa paljon sellaista, jota siinä ei ole silmin nähtävissä, eli ympärillämme olevat ystävät, joita kohti laskeudumme portaita pitkin. Astelemme kevyen tanssahtelevin askelin Alma-koiramme johdattamina yhteiseen elämäämme.

Olimme jännittäneet vihkimistä kovasti, joten nyt oli aika tuulettaa. Kujeilevassa tunnelmassa kiteytyy hyvin se, että meillä on aina hauskaa yhdessä. Meistä tuli tuona päivänä Ohtonheimoja. Idea sai alkunsa yhteisestä vitsistä. Aloimme sovitella sukunimiämme yhteen, ja yhtäkkiä sukunimestäni Ohtosesta ja Lauran sukunimestä Heimosesta syntyi Ohtonheimo.

Kimmo Ohtonen ja Laura Ohtonheimo hääpäivänään. Mukana Alma-koira. 
Koirat Alma ja kuvasta puuttuva Romy ovat Kimmolle ja Lauralle tärkeitä.

”Laura sanoo suoraan, kun höpisen puuta heinää”

Hääpäivä oli herkkä, mutta täynnä naurua. Olimme jakaneet pöytäseurueille pokkarikameroita, joilla vieraat saattoivat juhlien aikana ottaa valokuvia. On ollut hauska jälkikäteen katsoa kuvista, ketkä porukasta lyöttäytyivät yhteen. Kuva herättää kaipausta, sillä emme ole nähneet brittiystäviämme aikoihin koronan vuoksi. Toivottavasti tilanne muuttuu tänä kesänä.

Olimme ehtineet olla vasta puolitoista vuotta yhdessä ennen avioitumistamme. Tuntui kuitenkin siltä kuin olisimme olleet yhdessä paljon pidempään. Naimisiinmenon jälkeen suhteemme on vahvistunut entisestään. Olemme samalla aaltopituudella ja huumorintajumme kohtaavat täydellisesti. Lauralla on hieno tapa sanoa suoraan, mutta rakentavasti silloin, kun höpisen puuta heinää. Arvostan sitä, että toinen auttaa minua näkemään sokeat pisteeni.

Meillä ei ole lapsia, mutta elämme silti kiireisiä ruuhkavuosia. Muutimme Helsingistä rauhallisempiin ympyröihin maalle, jossa rakennamme nyt omaa pesäämme. Suhteessamme ei kuitenkaan mikään ole muuttunut. Me olemme edelleen me.”

Kimmo Ohtonen, 41, kilpailee Nelosen Erikoisjoukot­­–realityohjelmassa. Juttu on julkaistu Annan numerossa 19/2022

X