Julkkikset

Laulaja Ville Pusa sanoo olleensa aiemmin itsekäs: ”Olin vähän sellainen huithapeli”

Laulaja Ville Pusa laittoi elämänarvonsa uuteen järjestykseen. Iso kiitos siitä kuuluu Riikka-vaimolle.
12.4.2019 Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Tiia Ahjotuli

Laulaja Ville Pusa ja hänen vaimonsa Riikka elävät toiminnantäyteisiä ruuhkavuosia 4-, 7- ja 12-vuotiaiden lastensa kanssa.

Villen mukaan perheen arki on kuitenkin nykyään paljon aiempaa helpompaa ja vaivattomampaa hänen läpikäymänsä henkisen muutoksen vuoksi.

–Ruuhkavuosiarki sujuu nyt paljon aiempaa paremmin, kun minäkin olen vähän aikuistunut ja miehistynyt. Olin aiemmin vähän sellainen huithapeli ja ajattelin itsekkäästi, että minun musiikkini ja urani on tärkeintä elämässä.

– Onneksi iän mukana on tullut viisautta, ja olen tajunnut laittaa perheemme ja lapsemme kaiken muun edelle. Suuri kiitos kuuluu vaimolleni, joka on ymmärtänyt läpikäymäni prosessin, ja antanut minulle aikaa. Hänen kanssaan käymäni keskustelut ovat myös auttaneet paljon muutoksessa, Ville kertoo.

Ville jää kotiin, kun lapset sairastuvat

Kun meteorologina työskentelevä Riikka on ottanut aiemmin enemmän vastuuta kotona, Ville on nyt se, joka jää lasten sairastellessa ja lomilla kotiin.

–Muutos sopii minulle enemmän kuin hyvin. En antaisi ikinä itselleni anteeksi, jos huomaisin myöhemmin, että lapsemme ovat kasvaneet aikuisiksi, enkä ole viettänyt heidän kanssaan riittävästi aikaa.

– Osaan myös nauttia elämästä nykyään paljon aiempaa paremmin, eikä minulla ole enää kiire mihinkään, Ville iloitsee.