Julkkikset

Lauri Tähkä julkaisi Instagramissa nuoruuskuvan – kommentit poikivat hauskan idean areenakonsertista

Muusikko Lauri Tähkä julkaisi Instagramissa kuvan, jota kommentoi muun muassa Juha Tapio. Miehet innostuivat ideoimaan yhteistä areenakonserttia vanhoille päivilleen.
17.9.2018 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Otavamedia

Muusikko Lauri Tähkä, 44, julkaisi Instagramissa itsestään kuvan, josta häntä ei ole tunnistaa. Laurilla on kuvassa pitkät hiukset eikä lainkaan partaa, joka miehellä on totuttu viime vuosina näkemään.

Loppuvuotena -89, keikalla Seinäjoen Amaliassa. Vuosia oli kertynyt kuutisentoista. Kesälomarahoilla ostettu kitara ja Apinadatsunilla keikkapaikalle. Mahdoitko olla paikan päällä?”, Lauri kirjoittaa kuvatekstissä.

Lauri paljastaa kuvan kommentissa, että keikkapalkaksi 16-vuotias muusikko oli saanut alaikäisyydestään huolimatta olutta, ruokaa, bensat ja 100 markkaa.

Toisessa kommentissa hän kertoo, että nuoren laulajan tyylin kruunannut pikkutakki oli Teuvan lähetysseuran kirpputorilta ostettu. Sittemmin Lauri Tähkän tyyli on muuttunut useaan otteeseen.

Lauri Tähkän, Juha Tapion, Anssi Kelan ja Ville Valon yhteiskonsertti vuonna 2050?

Lauri Tähkän nuoruuskuva on kerännyt satoja kommentteja, joiden joukossa on hauska ehdotus tulevaisuudelle.

Aattele, saadaan pian 30-vuotistaiteilijajuhlat. Ja siitä noin pari-kolme vuosikymmentä eteenpäin niin on pappakvartetti Tähkä-Tapio-Kela-Valo liikenteessä nimellä Festarit Areenalla”, nimerkki Kipandeeros kirjoittaa.

Sekä Lauri Tähkä että Juha Tapio innostuvat konsertti-ideasta.

Juu pallokerholaiset Areenalla (pallolaajennus kaikilla). Onpa mielenkiintoista katsoa, kuka keikkuu edelleen lavoilla 30 päästä? Onko kukaan edes hengissä?”, Lauri vitsailee.

Juha Tapio kertoo olevansa ehdottomasti mukana, jos muusikot innostuvat vanhoilla päivillään järjestämään yhteiskonsertin.

Sitoudun tähän ketjussa ounasteltuun keikkaan/rundiin vaikka heti. Kulahtaneet Kehvelit-konsertit parhaaseen pikkujouluaikaan marraskuussa 2050? Ois meilläkin joku syy sitkutella. Ja jengillä, jotta voisivat tulla säälistä paikalle”, Juha Tapio kirjoittaa.

Myös muusikoiden fanit innostuvat ideasta heti.

Ilimotelkaa sit mistä lippui saa ostettuu, nii eturivis ollaa vaikka sit pää kainalossa”, yksi faneista kommentoi.