Janni Hussi kertoo nyt ymmärtävänsä levon tärkeyden. Se ei aina ole ollut itsestään selvää hänelle.
Janni Hussi kertoo nyt ymmärtävänsä levon tärkeyden. Se ei aina ole ollut itsestään selvää hänelle.
Julkkikset

Loppuunpalaminen ja paniikkikohtaus pysäyttivät Janni Hussin: ”Olen oivaltanut elämän rajallisuuden”

Yrittäjä Janni Hussi ei enää venytä omaa jaksamistaan äärirajoille asti. – Nyt yritän hidastaa tahtia ja olla enemmän arjessa läsnä, Janni sanoo.

Teksti: Piritta Palokangas Kuvat: Tommi Tuomi

Janni Hussin alkuvuosi on mennyt sairastellessa.

– Olin kipeänä kahdeksan viikkoa, enkä ole päässyt treenaamaan. Äskettäin olimme Lontoossa, ja melkein vain makasin neljä päivää sängyssä siellä.

Monen viikon pakkolepo olisi liikunta-alan yrittäjälle ja entiselle kilpafitnessurheilijalle ollut tuskaa aiemmin. Nyt Janni on kuitenkin ymmärtänyt levon tärkeyden ja palannut treenaamaan maltillisesti.

– Entinen Janni olisi treenannut itselleen sydänlihastulehduksen.

”Olen ollut perfektionisti suorittaja”

Janni Hussi on 27-vuotias, mutta hän on ehtinyt jo kokea loppuunpalamisen. Viime syksyinen paniikkikohtaus herätti hänet miettimään myös omia arvojaan.

Janni kertoo, että prosessi päästä eroon liiallisesta suorittamisesta on ollut pitkä.

– Olen oivaltanut elämän rajallisuuden. Vaikka olen vielä alle 30, olen viettänyt koko nuoruuteni urheillen ja tehden töitä. Se, etten ehtinyt enää vastailla kavereiden viesteihin, alkoi sotia arvojani vastaan. Olen ollut perfektionisti suorittaja, nyt yritän hidastaa tahtia ja olla enemmän arjessa läsnä.

Janni Hussi ja Joel Harkimo eivät treenaa yhdessä

Jannin arkea jakaa hänen poikaystävänsä Joel Harkimo. Puolisen vuotta yhdessä ollut pariskunta käy yhdessä koira- ja kävelylenkeillä, kuten myös salilla, mutta siellä he treenaavat erikseen.

– Kun treenaan kunnolla, treenaan aina yksin. Laitan kuulokkeet korviin ja hyvää musaa, se on minun omaa aikaani.

Janni ei halua tuputtaa terveellisen elämän oppeja puolisolleen, mutta yhteen asiaan hänen piti poikaystävänsä pakottaa.

– Hän ei ollut ikinä käynyt hierojalla! Koska hänen hartiansa olivat aivan jumissa, minun oli pakotettava hänet hierojalle. Sieltä tullessaan hän huudahti, että ’hei nyt voin taas hengittää!’

X