Marco Bjurström
Julkkikset

Marco Bjurströmin rahahuolet helpottivat: Jättivelat on jo melkein maksettu

Televisioon palaava Marco Bjurström on hiljentänyt tahtiaan jättisuosion vuosista. Marcon maksettavaksi langenneet satojen tuhansien eurojen musikaalivelatkin on jo lähes hoidettu reilussa kymmenessä vuodessa.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Vesa Tyni/Otavamedia, Ari Heinonen/Otavamedia

Yrittäjä, juontaja Marco Bjurström palaa televisioruutuun Ylen syksyllä alkavan Hyvät katsojat -ohjelman juontajana, vaikka hän oli jo kertaalleen päättänyt lopettaa telkkarityöt. Uusi tv-aiheinen visailuohjelma esitetään lauantai-illan parhaaseen katseluaikaan keväällä päättyneen Uutisvuodon tilalla.

– Olin päättänyt, etten välttämättä lähtisi enää juontamaan mitään. Olen saanut tehdä kaiken telkkarissa, eikä minulla ole enää sellaista hinkua olla esillä. Minulla on menossa ihana vaihe elämässä Step up -tanssikouluni ja muiden työkuvioideni kanssa, enkä voi enää muuta toivoa. Kun laskee tuntimäärän, jonka olen aikanaan ruudussa pyörinyt, niin eiköhän se ole ihan tarpeeksi, Marco kertoi uuden ohjelman lehdistötilaisuudessa Ylen Studiotalolla.

Liian vanha ruutuun?

52-vuotias juontajakonkari epäili olevansa liian vanha juontohommiin, mutta kiinnostava ohjelmaformaatti käänsi hänen päänsä.

– Kun minua kysyttiin mukaan, mietin, että enkö ole jo vähän eläkeikäinen. Mutta kun ohjelman ajatus kerrottiin minulle, suostuinkin heti mukaan. Idea on simppeli mutta hyvä, ja kuvauksissa on ollut tosi ihanaa, pöljää ja järjettömän hauskaa. Myös osa katsojista on varmasti ihan mielissään, kun palaan ruutuun, Marco tuumi.

Marco Bjurström

Marco BumtsiBumin! jättisuosion vuosina vuonna 2001.

Julkisuus ei enää pelota

Legendaarinen lauantai-illan viihdeohjelma BumtsiBum! teki Marcosta hetkessä koko kansan tähden 90-luvun lopussa. Uuden ohjelman mukanaan tuoma julkisuus ei häntä mietitytä.

– Olen ollut niin monessa mukana ja tiedän kestäväni kaiken, ettei mikään julkisuus enää järkytä tai arveluta minua. Minua ei ole kuitenkaan koskaan häiritty tai kiusattu vaan aina vain rakastettu. Bumtsibum oli aikanaan niin valtavan iso juttu, että julkisuus ei ole sen jälkeenkään koskaan hävinnyt, vaikka onkin tietysti rauhoittunut paljon. Nuoremmat eivät tunne minua ollenkaan, vaan miettivät kuka tuo setä oikein on – mikä on ollut tosi kivaa, Marco sanoi ja nauroi.

Musikaalivelat on melkein kuitattu

Marcon mukaan hänen elämänrytminsä on muutenkin rauhoittunut kiireisimmistä suosion vuosista. Marcon ei liioin tarvitse enää tehdä töitä suurten musikaalivelkojen vuoksi, jotka hänelle aikanaan jäi.

– Nuorena tahti oli hirvittävästi kovempi, ja minua revittiin joka suuntaan. Sittemmin olen tajunnut, ettei kaikkea voi, eikä tarvitsekaan jaksaa. Järjestän nykyään asiani niin, että vapaa-aikaa on riittävästi.

– Kaikki musikaalivelkanikin olen melkein maksanut, joten senkin takia paineita on vähemmän. Teen korkeintaan yksi tai kaksi valmennuskeikkaa viikossa, enkä lähde esimerkiksi ajamaan 600 kilometriä autolla kolmen tunnin puhujakeikan vuoksi, Marco pohti.

Hän muun muassa tuotti vuonna 2007 Avenue Q -musikaalin, josta koitui isot tappiot ja Marcolle jäi satoja tuhansia euroja maksettavaa.

Kesä omalla saarella

Kesällä Marco ohjaa toistamiseen Frans Emil Sillanpään elämästä kertovan oopperan Hämeenkyrössä. Muutoin hän aikoo pitää pitkän kesäloman.

– Käymme Peterin (Pihlström) kanssa Lontoossa kääntymässä, mutta sitten menemme Pellingin-saarelle ja pysymme siellä. Omassa saaressa parasta on se, ettei sinne tule ketään kylään, jos emme itse kutsu. Se on muutenkin paras paikka maailmassa, Marco fiilisteli.

X