Julkkikset

Mark Levengoodin pitkä parisuhde Jonas Gardellin kanssa on rikki: ”Vielä en tiedä, palaammeko yhteen”

Mark Levengoodin pitkä suhde on tienhaarassa: ollaanko tästä eteenpäin ystäviä vai rakastavaisia. – En oikein tiedä, mihin Jonas loppuu ja mistä minä alan.

Teksti:
Annan toimitus
Kuvat:
Heli Hirvelä

– Ei, ei rakkaus ole loppunut, Mark Levengood sanoo.

Mark Levengoodin pitkä suhde on tienhaarassa: ollaanko tästä eteenpäin ystäviä vai rakastavaisia. – En oikein tiedä, mihin Jonas loppuu ja mistä minä alan.

Tammikuussa Ruotsista kiiri yllättävä uutinen. Mark Levengood ja hänen puolisonsa, kirjailija ja stand up -koomikko Jonas Gardell kertoivat asumuserostaan. Se poiki pelkästään Markin Instagram-tilille 88 000 reaktiota ja yli 9 000 kommenttia. Ihmiset olivat järkyttyneitä. Kuinka liki 40 vuotta yhdessä ollut, ikoninen unelmapari on voinut päätyä eroon!

Mitä oikein tapahtui? Loppuiko rakkaus?

– Ei, ei rakkaus ole loppunut, Mark sanoo ja jää tuijottamaan ikkunasta kävelykadun vilinää.

Pariskunta avioitui 1988 omassa keit­tiössään, ja pieneen asuntoon ahtautui 120 juhlavierasta. Tuolloin liitolla ei ollut vielä lainvoimaa. Muutama vuosi myöhemmin tuli mahdolliseksi rekisteröidä parisuhde, ja sen he tekivät. Varsinaisia häitä vietettiin 2011, jolloin entinen ministeri Mona Sahlin toimitti vihkimisen.

Kapea kultasormus kiiltelee yhä vasemmassa nimettömässä, mutta nyt Mark asuu yksin. Ero on vielä niin tuore, että hän olisi mieluummin puhumatta siitä.

– Vielä en tiedä, palaammeko yhteen. Jos päädymme eroamaan, minun on mahdotonta ajatella, että pyrkisimme mihinkään muuhun kuin tulemaan läheisiksi ystäviksi. Meillähän on lapset ja kaikki.

Mark ja Jonas saivat naisparin kanssa kaksi lasta, pojan ja tytön. Täysi-ikäinen Amos asuu ulkomailla, Olga on 17.

– Olimme niin pitkään yhdessä, että elämämme ovat kietoutuneet tiiviisti toisiinsa, Mark sanoo hieman haikeana. – En oikein tiedä, mihin Jonas loppuu ja mistä minä alan.

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Miia Siistonen. Jutussa Mark Levengood kertoo muun muassa äitinsä alkoholismista ja ystävyyssuhteesta, joka päättyi. Lue koko juttu Annasta 22/2023 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X