Meeri Koutaniemi ja Sami Yaffa.
Valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja rokkari Sami Yaffa saapuivat yhdessä Urheilugaalaan.
Julkkikset

Meeri Koutaniemi ja Sami Yaffa: ”Eikö rakastelu ole parasta urheilua?”

Pian vuoden seurustelleet valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja rockmuusikko Sami Yaffa tekevät yhdessä töitä ja pitävät kuntoa yllä rakastellen. Yhteiselo sujuu ongelmitta kun taiteilijasielut antavat toisilleen tilaa.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Tiia Ahjotuli

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi, 29, ja muun muassa Hanoi Rocks -yhtyeen basistina tunnettu rockmuusikko Sami Yaffa, 53, ovat seurustelleet pian vuoden ajan.

Rakastavaiset tekevät nykyään yhdessä töitä ja asuvat kolmea kotia Helsingin Kalliossa, Mallorcalla ja maailmalla.

– Asumme kahdestaan täällä Helsingissä, toinen kotimme on Mallorcalla ja sitten on matkat, liikkuva tukikohtamme. Matkoillakin olemme oppineet olemaan kuin kotonamme, Meeri kertoo.

Kun Urheilugaalan yhdessä saapuneelta taiteilijaparilta kysyy, harrastavatko he yhdessä jotain urheilulajia, saa kaksikolta rohkean vastauksen.

– Tähän tekisi mieli sanoa, että eikö rakastelu ole parasta urheilua?, Meeri vastaa hymyillen.

– Nyt tulee taas otsikoita, bensaa tuleen. Mutta pitäähän sitä jollain tavalla pysyä kondiksessa, Sami myöntää pilkettä silmäkulmassa.

Meeri Koutaniemi ja Sami Yaffa antavat toisilleen tilaa

Sami Yaffan musiikkiohjelma Sound Tracker palkittiin viime vuonna kahdella Kultaisella Venlalla. Nyt Sami ja Meeri matkustavat ympäri maailmaa ja tekevät yhdessä Sound Tracker -kirjaa, joka julkaistaan syyskuussa.

– Palasimme vasta Kolumbiasta. Matka osoitti sen, että yhdessä työskentelymme sujuu tosi hyvin. Lähden tällä viikolla lähden Israeliin ja Samin kanssa lähdemme parin viikon päästä yhdessä Sri Lankaan. Teemme kesäkuuhun asti joka kuukausi jonkun matkan, Meeri avaa.

Pariskunnan kumpikin osapuoli on matkustanut elämässään poikkeuksellisen paljon. Vaikka kahdesta on tullut yksi, ei ongelmia ole syntynyt.

– Kummatkin meistä antavat toiselle tilaa.

Meeri löytää vaatteita roskiksesta ja kirppiksiltä

Meeri Koutaniemen taidetta on esillä helmikuun 26. päivään asti Helsingin Kiasmassa, missä hänellä on ystävänsä Arman Alizadin kanssa selviytymisestä kertova yhteisnäyttely Pahan jälkeen. Näyttely pohjautuu televisiossa esitettyyn Pahan jälkeen -dokumenttisarjaan. Meeri kertoo suunnittelevansa myös parhaillaan televisioon uutta sarjaa.

Meeri Koutaniemi keskittyy työssään yhteiskunnallisiin ilmiöihin, mutta rakastaa persoonallista pukeutumista. Hänen tyyliään ja kauneuttaan ihaillaan minne valokuvaaja meneekin.

– Luon tyylini enemmän mielikuvituksella kuin rahalla. Tämä mekko löytyi kirppikseltä ja Venla gaala -pukuni oli ystäväni löytö kööpenhaminalaisesta roskiksesta. Huiveja ja turbaaneja minulle tekee eräs helsinkiläinen taiteilija, Meeri kertoo.

Lue myös:

Ystävykset Meeri Koutaniemi ja Arman Alizad: ”Lapsena olimme outoja ja ulkopuolisia”

Kuka oli Kultainen Venla -gaalan upein? Äänestä paras puku!

X