Julkkikset

Näyttelijä-ohjaaja Kari Heiskanen sanoo olevansa aiempaa rennompi: ”Puolisoni Anna-Maija on tuonut elämääni malttia ja lempeyttä”

Ohjaaja ja näyttelijä Kari Heiskanen, 63, on tehnyt kovasti töitä sen eteen, ettei olisi liian jyrkkä ja impulsiivinen. – Uskon, että puolisoni Anna-Maija on valostuttanut minua. Hän on ehkä ystävällisin ja luottavaisin ihminen, jonka tiedän.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

- Nuorin lapseni Hulda on vielä niin pieni, että yhdessä oleminen on lähinnä leikkiä ja huolenpitoa. Kesällä vietin hänen kanssaan pari viikkoa kaksistaan, ja oli kiinnostavaa keskittyä elämään pikkuneidin haasteiden ehdoilla.

Ohjaaja ja näyttelijä Kari Heiskanen, 63, on tehnyt kovasti töitä sen eteen, ettei olisi liian jyrkkä ja impulsiivinen. – Uskon, että puolisoni Anna-Maija on valostuttanut minua. Hän on ehkä ystävällisin ja luottavaisin ihminen, jonka tiedän.

Nelikymppinen. Sen ikäiseksi näyttelijä ja ohjaaja Kari Heiskanen, 63, tuntee itsensä.

– Olen terve ja hyvässä kunnossa, vaikka fysiikka ja mieli ovatkin kokeneet yhtä ja toista. Elämäni on rikasta ja täyttä, hän sanoo ja riisuu pyöräilykypärän sekä hikisen suojapipon.

Juuri ennen haastattelun alkua Karin puhelin soi. Hänen poikansa, 31-vuotias Eino, soittaa. Karilla on läheiset välit kolmeen aikuiseen lapseensa. Kotona odottaa myös lapsiperhearki. Hänen ja Anna-Maija Tuokon tytär Hulda on kolmevuotias.

”Lapsen saaminen muuttaa ihmistä oleellisesti, kun fokus siirtyy itsestä pois ja yhtäkkiä on vastuussa toisesta. Nuorin lapseni Hulda on vielä niin pieni, että yhdessä oleminen on lähinnä leikkiä ja huolenpitoa. Kesällä vietin hänen kanssaan pari viikkoa kaksistaan, ja oli kiinnostavaa keskittyä elämään pikkuneidin haasteiden ehdoilla.

Olen onnellinen, kun ajattelen, että ehdin nähdä vielä Huldankin menevän kouluun, saan seurata hänen murrosikäänsä ja nähdä, millainen nainen hänestä tulee.

Esikoiseni Saimin syntyessä olin tulokas isäksi. Kun Eino syntyi kolme vuotta myöhemmin, olin kolmekymppinen ja yritin ruuhkavuosien ja uran paineissa olla hyvä perheenisä. Yhtälö oli usein vähintäänkin haasteellinen.

Väinön synnyttyä kymmenen vuotta myöhemmin näin tilanteen jo toisin silmin, ja Huldan syntyessä olin vielä kokeneempi. Jos katsoin pikku Väinöä kuin elokuvaa, kolmivuotiasta nuorimmaistani seuraan kuin 3D-filmiä tai suorastaan live-esitystä.

Vanhimpien lasteni kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä. Kun vien heidät syömään tai istumme kotona, ei puheenaiheista ole puutetta. Jokaisen lapsen kanssa olen vuosien varrella myös matkustellut kahdestaan. Eino on näyttelijä Jyväskylässä, myös Väinö on suuntautumassa taidealalle. ”

”Anna-Maija luo valoa ympärilleen”

”Pidän ihmisistä, joilla on utelias ja rohkea elämänasenne ja joihin tiedän voivani luottaa.

Puolisoni Anna-Maija on tuonut elämääni malttia ja lempeyttä. Hän on loputtoman positiivinen, luo iloa ympärilleen ja innostuu ihmisistä. Anna-Maijalla on – varmasti juuri näistä syystä – myös todella laaja ystäväpiiri.

En mielellään määrittele itseäni, sillä niin tehdessään tulee yleensä ilmaisseeksi vain toiveensa. Haluaisin kuitenkin olla toisen huomioonottava, arvostava, kunnioittava ja rakastava – niin ystävilleni kuin perheellenikin. ”

Luit lyhennelmän Annan Tässä iässä -jutusta, jossa näyttelijä-ohjaaja Kari Heiskanen kertoo muun muassa rankasta avioerostaan  ja siitä, miten hän katuu elämässään moniakin asioita. Lue juttu Annasta 46/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X