Parisuhde on vaatinut kasvamista ihmisenä, Niina Backman sanoo.
Parisuhde on vaatinut kasvamista ihmisenä, Niina Backman sanoo.
Julkkikset

Niina ja Lorenz Backmanin pitkän suhteen vaikein kohta oli 7 vuoden kohdalla: ”Silloin pohdimme, että joko suhteemme päättyy tai todella sitoudumme tähän”

Radiojuontaja Niina Backman, 38, ihastui mieheensä Lorenziin ensitapaamisella. Suhteen vaikein kohta oli klassisen 7 vuoden kohdalla, jolloin pari näki eronkin vaihtoehtona.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Liisa Valonen ja Niina Backmanin kotialbumi

Kun Niina Backman, 38, heräsi kymmenennen hääpäivänsä aamuun viime heinäkuun 16. päivänä, hän julkaisi Instagramissa viestin, jossa kiitti miestään Lorenz Backmania eli Lorea:

”Kiitollinen olen sinusta minulle ja siitä millaisen miehen, puolison ja isän mallin kaikki kolme lastamme ovat saaneet. Yhteiseloa tulee kohta 17 vuotta, ja ajateltiin että toiset samanlaiset on edessä.”

Loreen tutustuessaan Niina oli vain parikymppinen, Lore häntä 11 vuotta vanhempi. Niinalla oli parivuotias tytär edellisestä suhteesta. Lore oli lapseton poikamies. Nyt heillä on myös kaksi yhteistä lasta, 13-vuotias tytär ja 11-vuotias poika.

Niina ihastui Loreen heti ensitapaamisella. Kun hän nykyisin juontaa päivälähetystä Radio Novalla, hän viittaa jutuissaan usein luontevasti aviomieheensä. Yhtä rennosti hän kertoo kivan yksityiskohdan perheensä elämästä. Kuulijalle muodostuu mielikuva onnellisesta naisesta, joka elää hyvässä parisuhteessa.

– Lore on elämäni mies, Niina sanoo.

Parisuhteen ensimmäiset vuodet olivat kuitenkin rankkoja. Lähes seitsemän vuoden seurustelun jälkeen, juuri ennen naimisiin menoa Niinalla ja Lorella oli kaikkein vaikeinta.

– Silloin pohdimme, että joko suhteemme päättyy tai todella sitoudumme tähän. Siitä alkoi suhteen paraneminen.

Kehitys kohti parempaa vaati muutakin kuin vain päätöksen. Oli suostuttava kasvamaan ihmisenä. Oli opittava luottamaan siihen, että parisuhde säilyy ja on olemassa, vaikka välillä se tuntui katoavan jonnekin arjen uumeniin. Sitä varten Niinan oli opittava riittämään itselleen.

Niina ja Lorenz Backman avioituivat seurustel­tuaan seitsemän vuotta.

Niina ja Lorenz Backman avioituivat seurustel­tuaan seitsemän vuotta.

”Elämään kuuluu se, että parisuhde ei aina suju yhtä hyvin”

”Vastarakastuneena elämä tuntuu tietysti ihanalta. Silloin elää kuin pienessä kuplassa. Nautin parisuhteestamme kuitenkin miljoona kertaa enemmän nyt, kun meillä on yhteisiä vuosia paljon takanamme.

Varsinkin suhteemme alussa minua vaivasi epävarmuus. Pelkäsin usein, että onko kaikki välillämme ok. Menin paniikkiin, jos riitelimme, emme ehtineet olla mielestäni tarpeeksi yhdessä tai olimme vain eri mieltä asioista.

Nykyisin en enää koe tuollaisia asioi­ta uhkana. Kun meille tulee kitkaa, tai parisuhde tuntuu jäävän jostakin syystä kaiken muun alle, luotan siihen, että suhde säilyy. On taas vain tehtävä töitä sen eteen ja kaivettava se esiin. Sen jälkeen voimme vaikka taas rakastua toisiimme uudelleen.

Elämään kuuluu se, että parisuhde ei aina suju yhtä hyvin. Yhteinen tahtotila auttaa pääsemään yli vaikeista paikoista. Se on hitsannut meidät Loren kanssa yhteen. Olemme halunneet oppia olemaan yhdessä, ymmärtämään toisiamme ja hyväksymään toisissamme myös ne puolet, jotka ärsyttävät. Niitähän meissä molemmissa on. Tähtäämme siihen, että haluamme valita toisemme joka päivä uudelleen.”

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 41/2021, jonka on kirjoittanut Minna Juti. Jutussa Niina puhuu siitä, miksi elämä on 30 ikävuoden jälkeen muuttunut vain paremmaksi. Miksi Niina on nyt tyytyväinen perheen lapsilukuun, vaikka ajatteli pitkään haluavansa vielä neljännen lapsen? Mikä on ollut hänelle vaikeaa äitinä, entä millainen muutos perheen elämää luultavasti odottaa tulevaisuudessa? Lue koko juttu numerosta 41/2021 tai digilehdestä. Voit tilata digilehden täältä!

X