Maaret Kallio ja Sami Helenius.
Julkkikset

Psykoterapeutti Maaret Kallio harkitsi monta vuotta TTK-osallistumistaan – teki ensin ystävien kanssa tärkeän oivalluksen

Maaret Kallio analysoi osallistumista suosikkiohjelmaan ja mietti myös ammatillista uskottavuuttaan.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Psykoterapeutti Maaret Kallio lupautui vuoden alussa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tähtioppilaaksi – vuosien harkinnan jälkeen.

– Minua on pelottanut tähän liittyvä julkisuus. Ohjelmahan on todella ihana ja aina olen sitä katsonut sekä tehnyt julkista työtä ennenkin, mutta esiintulo ihan vain Maaretina on tosi jännittävää ja vaatii paljon uskallusta. Olen myös kova jännittämään, ja jää nähtäväksi, miten handlaan sen.

Maaret kertoo rehellisesti miettineensä myös ammatillista uskottavuutta.

– Keskustelin siitä parin ystäväkollegan kanssa ja päädyttiin yhdessä siihen, että ihan ihmisiä me psykoterapeutitkin ollaan. Että miten se, miten ihminen tanssii ja liikkuu veisi pois monen vuoden kokemusta tai monia tutkintoja.

Lähipiiri tukee

Maaret sai TTK-päätöksestään lähipiiristä myönteistä palautetta.

–   Lapsilta tuli, että vihdoinkin. Heidän kanssa tästä on joskus puhuttu aikaisemminkin, jolloin olen sitten sanonut, että en mä lähde.

Yhden ystävän palaute lämmitti erityisesti mieltä.

–  Hän sanoi, että ihanaa, että sallit itsellesi oppia jotain uutta. Se naksautti jotakin päässäni, Maaret hymyili tanssinopettajansa Sami Heleniuksen vierellä.

Tanssii tähtien kanssa alkaa 28.8 esittelyjaksolla Mtv:llä. Livelähetykset alkavat 4.9.

X