Julkkikset

Selviytyjät Suomi -sarjan Sara Chafak 13 vuoden parisuhteestaan: ”Intohimon voi säilyttää”

Malli Sara Chafak, 27, on seurustellut kumppaninsa kanssa jo 13 vuotta. Hän tietää, että arjen pienet huomionosoitukset pitävät parisuhteen hengissä.
22.2.2018 Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Rakkain arkirutiinini…

on lämmin suihku. Se on paras keino aloittaa uusi päivä.

Osallistuessani Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin jouduin luopumaan lämpimästä suihkusta – ja kaikista muistakin arjen mukavuuksista. Olin 15 muun kilpailijan kanssa Filippiinien viidakossa fyysisesti ja henkisesti äärimmäisen vaativissa olosuhteissa. Jokaisella sai olla mukanaan yhdet housut, t-paita, huppari, hame tai sortsit, kahdet alusvaatteet, kaksi uimapukua, ponnari ja sandaalit. Meillä ei ollut lupa tuoda esimerkiksi hammasharjaa, tyynyä tai vapaa-ajan tarvikkeita. Peseydyimme meressä ilman saippuaa. Saimme ravinnoksi silloin tällöin riisiä ja vehnäjauhoja, mutta pääasiassa jouduimme hankkimaan ruokamme luonnosta. Välillä oikeasti näimme nälkää. Se ei onneksi haitannut menoa muuten kuin hidasti ajatuksen kulkua. Kuvauksien rankkuus ei tullut minulle yllätyksenä, sillä olin katsonut sarjan aiempia kausia.

En ole ärsyyntynyt…

juuri nyt mistään. Olen todella tyytyväinen elämääni. Olen tietoisesti muuttanut elämänasennettani positiivisemmaksi. Minulla on terveyttä, mielenkiintoinen työ, läheinen perhe, rakkautta ja ystäviä. Niin moni asia on hyvin, että tuntuisi turhalta ärsyyntyä pikkuasioista.

Huomioin kumppaniani…

arjen pienillä hyvillä teoilla. Hymyilen, kehun, muistan silloin tällöin yllätyksillä ja kerron rakastavani. Olen ollut yhdessä saman miehen kanssa jo 13 vuotta. Rakkauden ja intohimon voi säilyttää, kunhan ei ala pitää toista itsestäänselvyytenä. Vastarakastuneena toisen huomioiminen sujuu arjessa huomaamatta, mutta sen jälkeen asian eteen on tehtävä töitä. Suhteemme perustuu luottamukseen ja joustavuuteen. Muunlainen ei toimisikaan, sillä olemme paljon erossa matkojeni aikana.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa malli-yrittäjä Sara Chafak kertoo tuoreita kuulumisiaan Juuri nyt -sarjassa. Miten Sara oppi höllentämään tahtia? Mitä matkustelu on opettanut hänelle? Miten Sara käyttää rahaa? Miten hän hoitaa kauneuttaan? Lue juttu Annasta 8/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Lue myös

Suosittelemme