Julkkikset

Seura: Kun Salla Paajanen menetti poikansa, hän sai somesta voimaa surutyöhön: ”Se lohdun määrä tuntui niin aidolta”

Salla Paajanen, 55, sai sosiaalisesta mediasta voimaa suruunsa, kun hän menetti 22-vuotiaan poikansa Laurin seitsemän vuotta sitten.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Om-Arkisto

Salla Paajanen on saanut sosiaalisesta mediasta voimaa surutyöhön.

Salla Paajanen, 55, sai sosiaalisesta mediasta voimaa suruunsa, kun hän menetti 22-vuotiaan poikansa Laurin seitsemän vuotta sitten.

Toimittaja Salla Paajasen 22-vuotias poika Lauri jäi junan alle aamuyöllä seitsemän vuotta sitten. Lauri oli ollut baarissa ja ilmeisesti nukahtanut bussiin ja ajanut kotipysäkkinsä ohi. Hän oli päättänyt kävellä Ylöjärveltä kohti Tamperetta rautatietä pitkin.

Seuraavana päivänä suru-uutisen saamisesta Salla päättää kertoa poikansa onnettomuudesta Facebook-ystävilleen. Kertominen tuntuu helpottavalta. Tykkäyksiä ja kommentteja tuli satoja.

”Ihmisten myötätunnon määrä oli aivan valtava. Vieläkin itkettää, kun muistelen niitä. Se lohdun määrä tuntui niin aidolta. Niille, joiden omaa elämää suru ei ole koskettanut niin läheltä, otan osaa -sanat voivat tuntua merkityksettömiltä. Läheisen ihmisen menettäneelle sanoilla on valtava merkitys”, Salla kertoo vastikään ilmestyneen Seura-lehden haastattelussa.

Somen ansiosta Sallan ei tarvinnut eristäytyä ulkomaailmasta

Kun surun keskellä Sallalla ei ollut voimia lähteä ulos ihmisiä tapaamaan, some piti hänet kosketuksissa ulkomaailmaan. Päivityksistä tuli Sallalle tapa muistella ja käsitellä omaa surua. Facebookin kautta Salla löysi myös vertaistukea saman kokeneista tuttavistaan.

”Kirjoittaminen oli terapeuttista. Luulen, että minun ei tarvinnut hakea apua suruun, koska pystyin antamaan sanat omille tunteilleni.”

Lue lisää Seurasta!

Lue myös:

Susannan tytär kuoli yllättäen 17-vuotiaana: ”Lapsen kuolemasta ei selviydy, mutta sitä oppii sietämään”

8-vuotiaan lapsensa menettänyt Pauliina Flang: ”Jonain päivänä minun täytyy päästää tyttärestäni irti”

Heli Saavalainen menetti poikansa Valtterin huumeille: ”En kyennyt muuttamaan lapseni elämän suuntaa”

X