Julkkikset

Sitä oikeaa odottava Cheek: ”Jokin estää minua rakastumasta”

Jare Tiihonen eli Cheek on saanut elämässään lähes kaiken muun paitsi kestävän parisuhteen. Suomen suosituin hiphop-artisti ei ole ihan varma, haluaisiko hän edes sitoutua.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

- Kaikki ympärilläni näyttävät rakastuvan ja sitoutuvan. Ja sitten olen minä, joka en vain tunne niin, pohtii Jare "Cheek" Tiihonen.

Jare Tiihonen eli Cheek on saanut elämässään lähes kaiken muun paitsi kestävän parisuhteen. Suomen suosituin hiphop-artisti ei ole ihan varma, haluaisiko hän edes sitoutua.

Siinä hän nyt istuu kotisohvallaan, mystinen Cheek. Vai onko siinä sittenkin Tiihosen Jare Lahdesta?

Suomen menestynein räppäri on koko uransa ajan varjellut yksityisyyttään. Kaikki tuntevat Cheekin. Kukaan ei tunne Jarea.

Tilanne muuttui tänä syksynä, kun kirjakauppoihin ilmestyi teos JHT – Musta lammas. Se lupaa kertoa mitään peittelemättä, miten lahtelaisesta suunsoittajasta ja tappelupukarista kasvoi stadionit täyttävä supertähti.

Siksi artisti suostuu nyt raottamaan myös kotinsa ovea. Asuntoa ei kuitenkaan saa kuvata tai edes kuvailla. Tyydytään siis kertomaan, että töölöläinen ullakkohuoneisto on kuin tasokkaan hotellin sviitti. Siisti, moderni ja vähän persoonaton.

Talon isäntä turauttaa kapselikahvit ja istuutuu pohdiskelemaan sitä, miksi hän julkaisi elämäkerran jo nyt, 34-vuotiaana.

– Kaksi vuotta sitten jäädessäni stadionkeikkojen jälkeen tauolle ajattelin, että olin tyhjentänyt itsestäni kaiken. Ei ollut enää mitään annettavaa. Sitten keksin Cheekin kolmiosaisen saagan, jonka ensimmäinen osa oli Alpha omega -levy ja toinen tämä kirja. Se, että toin Jaren esiin näin rehellisesti, saattoi olla taktisesti tyhmä liike. Mursin mystisen tähti-imagon, jolla on myyty levyjäni ja keikkojani, hän sanoo.

Oikeasti elämäkerta oli tietysti tarkoin harkittu, kuten Cheekin koko ura. Saagan kolmannen osan hän lupaa ilmestyvän lähivuosina. Päättyykö Cheekin tarina siihen?

Kuvaan itseäni sitoutumiskammoiseksi ja tunnevammaiseksi”

”Kaikki tatuointini kuvaavat kaverisuhteita. Nahkaani on nakutettu muistoja lapsuuden kotikontujen Patarin jengistä sekä lahtelaisista rap-yhtyeistä Fifth Elementistä ja Herrasmiesliigasta. Suunnitteilla on ikuistaa myös Sisäpiirin logo. Sisäpiiri muodostuu noin 45 jätkän kaveriporukasta.

Yhtään naisen nimeä ihossani ei ole. Ystävystyn nopeasti, mutta parisuhteisiin en päädy helpolla.

Moni ihmetteli, miksi halusin kertoa kirjassani naisseikkailuistani, joista olin vaiennut visusti. En halunnutkaan. Mutta koska tavoitteena oli tehdä kattava elämäkerta, myös tätä puolta oli käsiteltävä.

Minulla on ollut kaksi vakavaa parisuhdetta, Annina parikymppisenä ja Susanna kahdeksan vuotta sitten. Kuvaan itseäni kirjassa sitoutumiskammoiseksi ja tunnevammaiseksi. Ne ovat vähän tyhmiä termejä, mutta parempiakaan en keksinyt.

Kaikki ympärilläni näyttävät rakastuvan ja sitoutuvan. Ja sitten olen minä, joka en vain tunne niin. Tietysti olen miettinyt, mistä se voi juontua. Olen kyllä tunteellinen, mutta jokin estää minua rakastumasta.

Vapauden kaipuuni on todella vahva. En halua ruveta seurustelemaan vain siksi, että niin kuuluu tehdä. Ja näiden kahden suhteen jälkeen kenenkään kanssa ei vain ole tuntunut oikealta.

Olen vitsillä kuvannut tilannettani matemaattisteoreettisesti niin, että heität koripallokentällä kolmosia ja olet 99 kertaa heittänyt hutin. Vieläkö jaksat uskoa, että seuraavalla kerralla tulee kori? Pakko kai on kuitenkin luottaa siihen, että se on mahdollista. Muutenhan ei olisi toivoa.

Jeren perhe-elämää seuratessani on ensimmäistä kertaa tullut mieleen, että mites ne lapset. Hänellä on kohta viisivuotias Aurora-tytär, joka on mainio tyyppi.

En mielelläni avaa näitä ajatuksia haastatteluissa, koska otsikoksi laitetaan aina: ’Cheek haaveilee perheestä’. Jos se olisi isoin unelmani, olisin jo toteuttanut sen.”

Cheekin haastattelu kokonaisuudessaan Annan numerossa 50/2016. Ilmestymispäivä on 15.12.

Lue lisää:

Cheek kertoo seksuaalisuuttaan koskevista juoruista: ”En ole ikinä edes suudellut miehen kanssa”

Perheestä haaveileva Jare ”Cheek” Tiihonen: ”Näen itseni tulevaisuudessa isänä”

Kipeitä seksikokemuksia ja köyhyyttä – 5 yllättävintä asiaa Cheekin kirjasta

X