Elastinen
– Perhe on motivoinut minua myös urallani, ja saanut aikaan tietynlaisen fokuksen kirkastumisen, Elastinen kertoo.
Julkkikset

Toisen lapsen talvella saava Elastinen: ”Vaikutukset arkeen tulevat varmaan olemaan rajut”

Räppäri Elastinen kertoo saaneensa perheen perustamisesta lisää ryhtiä ja fokusta uralleen.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: OM-arkisto

Räppäri Elastinen paljasti hiljattain 7 veljestä – 20 vuotta Rähinää -kirjassa saavansa vuoden alussa toisen lapsensa Riina-vaimonsa kanssa.

– Ihan mahtava juttu! Paras tapa kertoa uutiset oli tietysti kirjassa, jossa sen sai tehdä omalla tavallaan. Eipä tarvinnut pelätä, että jäisi kenellekään kiinni asiasta, Elastinen naureskelee Idolsin livelähetysten kick off -tilaisuudessa Ravintola G Livelabissa.

Tyttövauvan on määrä syntyä helmikuussa, kaksi vuotta pariskunnan esikoispojan jälkeen. Elastinen myöntää, että toisen lapsen tuloon suhtautuu eri tavoin.

– Jännäähän tämäkin on, mutta ei samalla lailla kuin esikoisen kanssa. Vaikka vaikutukset arkeemme tulevat varmaan olemaan toisen lapsen kanssa paljon rajummat. Uskon, että pärjäämme silti hyvin. Pidän todennäköisesti vähän isyyslomaakin helmikuun alussa, kun vauva syntyy, Elastinen tuumii.

Elastinen aavistelee, että perheen vajaa kaksivuotias esikoinenkin on ymmärtänyt jo saavansa pikkusisaren.

– Pienet ymmärtävät yllättävän paljon. Vähän veikkaan, että hänkin tietää jo, mitä tapahtuu.

Perhe motivoi uralla

Perheen perustamisen myötä Elastinen on saanut uralleenkin uutta intoa ja näkökulmaa. Samalla työ- ja vapaa-ajan rajat ovat selkiytyneet.

– Perhe on motivoinut minua myös urallani, ja saanut aikaan tietynlaisen fokuksen kirkastumisen. Kun olen töissä, olen täysillä siellä – ja kotona sama juttu. Töissä on nyt menossa hyvä vaihe, ja olen todella innoissani tulevista jutuista. Minulla on vielä joitakin soolokeikkoja loppuvuonna ja joulukuun alussa meillä on Jäähallissa Rähinän 20-vuotisjuhlakeikka, jota valmistelemme parhaillaan.

Rähinän porukka kohoaa Elastisen tärkeysjärjestyksessä yhä hyvin korkealle.

– Rähinä on aina ollut tietynlainen kulmakivi elämässäni, johon olen satsannut ison osan ajastani ja energiastani. Olen saanut sitä kautta valtavasti tukea, ja toisaalta pystynyt myös itse auttamaan muita.

Monta voittajasuosikkia

Idols-tuomariston puheenjohtajana syksyllä toiminut Elastinen odottelee jo innoissaan ohjelman perjantaina starttaavia live-lähetyksiä. Lahjakkaiden nuorten seuraaminen on palauttanut hänelle mieleen omankin uran alkuajat.

– Meillä on mielettömiä ja hyvin erilaisia tyyppejä finaalissa. Parasta on, ettei kukaan taistele musiikillisesti samasta tontista, vaan kaikki tekevät hyvin vahvasti omaa juttuaan. Heissä näkee samaa energiaa kuin minulla oli urani alussa. Se on tosi virkistävää.

Monet Idols-katsojat hurmannut, porukan 16-vuotias juniori Leo Pakarinen on vakuuttanut Elastisenkin räppitaidoillaan, mutta porukassa on myös muita nimiä, joita hän haluaa nostaa esiin.

– Minulla on itse asiassa aika monta suosikkia ohjelmassa. Noorasta olin jo koelauluissa tosi innoissani. Leo taas tietysti puhuttelee minua ihan eri tasolla kuin kukaan muu. Toistaiseksi olemme saaneet vielä antaa aika vähän henkilökohtaista palautetta kilpailijoille, mutta se muuttunee finaaleissa, Elastinen pohtii.

X