Pauliina Visuri ja Pepe Willberg
Pauliina Visurille ja Pepe Willbergille elämänmuutoksen teko yhdessä oli luontevaa, sillä he kertovat muutenkin olevansa lähes aina yhdessä.
Julkkikset

Yksi niksi auttoi Pepe Willbergiä ja Pauliina-vaimoa syömään sopivasti lounasravintoloissa: ”Se on tosi helppo juttu”

Laulaja Pepe Willberg ja hänen managerivaimonsa Pauliina Visuri saivat Olet mitä syöt -ohjelmassa lääkäri Pippa Laukalta vinkkejä terveellisempään syömiseen.
Teksti: Viivi Aaltovesi Kuvat: MTV

– Tässä iässä ihminen jo ymmärtää, että jos meinaa pitää tai parantaa kondiksensa, täytyy esimerkiksi kävellä portaat ylös – ja alas, Pepe Willberg, 74, toteaa.

– Tai yleisesti lisätä liikuntaa, mikä on kaikkein hankalinta. Tai vähentää syömistä, mikä on kaikkein hankalinta sekin.

Pepe ja hänen vaimonsa sekä managerinsa Pauliina Visuri, 62, ovat mukana Olet mitä syöt -ohjelman uusimmalla kaudella. Ohjelmassa on ensimmäistä kertaa mukana pariskuntia – Pepen ja Pauliinan lisäksi Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tutut Ville Manner ja Anniina Marjamäki.

– Tuli sellainen idea, että jos lähtisimme molemmat ohjelmaan. Ajattelin, että Pepe lähtee helpommin mukaan, jos olen mukana, ja yhdessä on ehkä tehokkaampaa, Pauliina kertoo ohjelman pressitilaisuudessa.

Hänellä tai Pepellä ei ollut mitään vakavaa terveyshuolta mielessään, mutta kummankin ylipaino oli kannuste ryhtyä muuttamaan tottumuksia terveellisemmiksi.

– Ymmärsin, että jotain kannattaisi tehdä elintapojen parantamisen suhteen, kun ikää tulee koko ajan lisää, Pauliina sanoo.

Lue Pepen ja Pauliinan rakkaustarinasta Seurasta: Pepe Willberg ja Pauliina-vaimo: ”Ystävien menetys saa pohtimaan, kuinka paljon aikaa meillä on”

Terveysohjeita työterveyshoitajalle

Uutta asiaa terveellinen syöminen ja liikunta eivät ole, varsinkaan Pauliinalle, jolla on työterveyshoitajan koulutus.

– Joudun olemaan Pepen työterveyshoitajana aamusta iltaan, ja lisäksi orkesterin, Pauliina vitsailee.

Aamusta iltaan ei tosin ole vitsi, sillä pariskunta kertoo viettävänsä lähes kaiken ajan yhdessä.

– Olemme yhdessä 24 tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden hyvin pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Poikkeuksen tekevät illat, jolloin istutaan telkkarin vieressä yhdessä tai erikseen. Silloin tulee aika pitkäksi ja tulee helposti mieleen, että pitäisikö syödä joku leipä tai jotain, Pepe kuvailee monelle tuttua tilannetta.

Vaikka Pepe ja Pauliina pystyivät tsemppaamaan ja vahtimaankin toisiaan jatkuvasti ja kannustimena oli asiantuntijoiden näkemys omasta terveydentilasta, muutokset eivät silti käyneet tuosta vain.

– Joka kerta pitää tehdä se valinta, että ottaisinko tuon vai tuon, Pauliina sanoo.

Pipan vinkki: lounas puoliksi

Pepe ja Pauliina saivat Pippa Laukalta muutaman vinkin, joilla aterioiden sisältö ja koko pysyvät sopivina.

– Jos käymme lounasravintolassa, otamme yhden pääruoan, jonka syömme puoliksi, ja yhden alkuruoan tai jälkiruoan. Se on tosi helppo juttu, ja aika monessa ravintolassa puolitus tehdään valmiiksi keittiössä, Pepe kiittelee.

Toinen pariskunnan saama käytännöllinen niksi lounasruokailuun on se, että noutopöydässä kannattaa ottaa heti alkuun runsaasti salaattia. Näin ateriasta tulee helpommin lautasmallin mukainen.

Pauliina kertoi aiemmin tänä vuonna Seurassa pariskunnan ruokailutottumuksista:

– Olemme molemmat perusluonteiltamme herkuttelijoita. Olen ylpeä Pepestä, sillä hän lopetti tupakanpolton suhteemme alussa, ja hän on vähentänyt huomattavasti alkoholinkäyttöään.

X