Julkkikset

Vain elämää -tähti Pepe Willberg viihtyy tutussa takatukassaan: ”En ole ajatellut vaihtaa”

Pitkän uran tehnyt Pepe Willberg ei ole joutunut miettimään tyylinvaihdosta. Myös musiikin suhteen hänellä on ollut hyvä asema. – Olen hakenut sellaista laulettavaa, josta itse pidän.

Teksti:
Anniina Nirhamo
Kuvat:
Nelonen Media

Pepe Willberg on yksi Vain elämää -ohjelman 9. kauden artisteista.

Pitkän uran tehnyt Pepe Willberg ei ole joutunut miettimään tyylinvaihdosta. Myös musiikin suhteen hänellä on ollut hyvä asema. – Olen hakenut sellaista laulettavaa, josta itse pidän.

Laulajalegenda Pepe Willbergin, 71, ura on lähtenyt viime vuosina uuteen nousuun muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan ja nyt Vain elämää -ohjelmaan osallistumisen myötä. Onko 60-luvulta asti esiintynyt tähti joutunut miettimään pukeutumistyyliään uuden suosion myötä?

– En. En yleensäkään mieti tyyliäni, Pepe toteaa.

Myös Pepen hiustyyli on pysynyt samanlaisena vuosikymmeniä. Mitä hän itse ajattelee siitä?

– Onko? Ei aina, välillä se on niskasta pidempi ja välillä vähän lyhyempi. En ole ajatellut vaihtaa.

70-luvun alkuvuosina Pepellä oli kyllä huomattavasti lyhyempi tukka moottoripyöräharrastuksen vuoksi.

– Vaikka se niskatukka olisi kuinka lyhyt, niin kun se on kypärän ulkopuolella, se on niin tautisen sekaisin moottoripyöräajelun jälkeen. Siinä menee vartti, kun kampaat sitä.

Välillä se on niskasta pidempi ja välillä vähän lyhyempi. En ole ajatellut vaihtaa.

Pyhimyksen kappale jännitti eniten

Pepe kertoo, että hänellä on ollut aina siinä mielessä hyvä asema levy-yhtiössä, että hän on saanut pitkälti itse päättää esittämästään musiikista.

– Olen hakenut sellaista laulettavaa, josta itse pidän, välittämättä siitä, mitä mieltä muut ovat.

Vain elämää -ohjelmassa Pyhimyksen biisin esittäminen jännitti eniten, koska se on niin kaukana Pepen mukavuusalueelta. Kuullaanko Pepe Willbergin keikoilla tulevaisuudessa räppiä?

– Tuskin!

Vain elämää 9.
9. kauden Vain elämää -artistit ovat Tuure Kilpeläinen, Evelina, Anne Mattila, Lauri Ylönen, Pepe Willberg, Ellinoora ja Pyhimys.

Tuure Kilpeläisen esitys kosketti

Pepe kertoo, että ohjelmassa oman esitysvuoron odottaminen on hankala tilanne, jossa ehtii käydä läpi kaikki mahdolliset ja mahdottomat epäonnistumisen paikat.

– Ensin istut pahimmillaan pari tuntia siinä pöydässä ja odotat hetkeä, kun sinulle annetaan merkki, että nyt on sinun vuorosi. Se ei ole tapa, jolla laulamiseen tai esiintymistilanteeseen valmistaudutaan.

Omana päivänä kaikki esitykset koskettivat, mutta eniten Tuure Kilpeläisen esittämä biisi.

– Sen esittämisen tapa on ikään kuin omaa nuoren miehen menneisyyttäni, 60-luvun puolivälin jälkeistä aikaa. Siinä on sitä samaa tekemisen meininkiä.

”En muista, mitä olen puhunut”

Pepe osallistui ohjelmaan yhdessä EllinooranLauri Ylösen, Tuure KilpeläisenAnne MattilanPyhimyksen ja Evelinan kanssa.

Pepe kehuu, että kauden osallistujista muodostui tasainen ryhmä laulajia, joista kukaan ei päässyt sen enempää kukkoilemaan taidoillaan tai saavutuksillaan. Hänen mielestään tunnelma oli todella luonteva. Omasta päivästä jäi hyvä fiilis.

– En muista, mitä olen puhunut siellä!

Vain elämää perjantaisin Nelosella klo 20.

X