Kuninkaalliset

Prinsessa Estelle kasvaa parhaillaan Ruotsin tulevaksi kuningattareksi – tällaista on tanssia rakastavan ja yksityiskoulua käyvän tytön elämä

Kruununprinsessa Victoria yrittää kasvattaa lapsiaan Estelleä ja Oscaria hyvin samalla tavalla kuin häntä itseään kasvatettiin. Se tarkoittaa tasapainottelua leikin ja kuninkaallisen aseman opettelun välillä.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Kate Gabor, Kungahuset

Estelle on kuvissa luonteva ja näyttää kaikin puolin tyytyväiseltä tytöltä. Kuva syntymäpäiviltä 2021.

Kruununprinsessa Victoria yrittää kasvattaa lapsiaan Estelleä ja Oscaria hyvin samalla tavalla kuin häntä itseään kasvatettiin. Se tarkoittaa tasapainottelua leikin ja kuninkaallisen aseman opettelun välillä.

Prinsessa Estelle on Ruotsin ainoa pikku tyttö, jonka ammatinvalinta ja tulevaisuus sinetöitiin jo syntymässä. Vuonna 1979 Ruotsin perustuslakia muutettiin niin, että kruunu periytyy hallitsijalinjassa perheen ensimmäiselle lapselle sukupuolesta riippumatta. Niinpä Estelle on jonain päivänä äitinsä Victorian jälkeen Ruotsin kuningatar. Sen vuoksi Estellen kasvatus tulevaan asemaan ja tehtäviin aloitettiin jo varhain.

Ensimmäisen virallisen tehtävänsä Estelle suoritti ennen kuin aloitti päiväkodin. Toukokuussa 2014 kaksivuotias Estelle vihki nimeään kantavan satupolun, jonka oli saanut kastelahjaksi Itä-Götanmaan lääniltä. Prinsessa-arvon lisäksi Estelle on Itä-Götanmaan herttuatar.

Vanhemmat ovat jo pitkään ottaneet tyttärensä mukaan erilaisiin tilaisuuksiin. Karin Lennmor kirjoitti Expressen-lehden kolumnissaan, että äitinsä toiveen mukaisesti Estellelle on myös opetettu kuningashuoneen sekä Ruotsin historiaa. Vierailulla kuninkaallisessa aarrekammiossa Estelle on nähnyt hopeisen kastemaljansa sekä tulevan kuningatarkruununsa, joka periytyy suvussa vuodelta 1844. Tämä kaikki sen vuoksi, että perheen historia olisi luonteva osa pikku prinsessan elämää.

Aftonbladetin siteeraamassa haastattelussa viitisen vuotta sitten Victoria sanoi, että hän yrittää kasvattaa lapsiaan hyvin samalla tavalla kuin häntä itseään kasvatettiin. Se tarkoittaa tasapainottelua leikin ja kuninkaallisen aseman opettelun välillä. Victoria voikin äitinä ja kasvattajana paitsi ottaa oppia omasta kasvatuksestaan myös yrittää välttää virheitä. Hän uskoo, että lapset kasvavat kuninkaalliseen asemaan vähitellen, luontevasti ja keskustellen. Kaikki tehdään lasten ehdoilla, Victoria painotti.

Estelle osallistui isoisänsä kuningas Kaarle Kustaan ja äitinsä Victorian kanssa uuden Slussenin sillan avajaisiin lokakuussa 2020.
Estelle osallistui isoisänsä kuningas Kaarle Kustaan ja äitinsä Victorian kanssa uuden Slussenin sillan avajaisiin lokakuussa 2020.

Tanssia, ratsastusta ja koripalloa

Kuninkaallisen kasvatuksen ohessa erityisesti prinssi Daniel pitää tärkeänä, että Estelle oppii, millaista niin sanottu tavallinen elämä on suojatun Hagan linnan ulkopuolella.

Myös lasten urheiluharrastukset ovat tärkeitä isälle, entiselle liikunnan ammattilaiselle ja kuntosaliyrittäjälle. Urheilu ja ulkoilmaelämä ovat myös perinteisesti olleet tärkeä osa kuninkaallisten lasten kasvatuksessa.

Daniel on kertonut, että Estelle rakastaa liikkumista, erityisesti tanssimista. Sen vuoksi isä oli tyytyväinen Estellen ensimmäiseen päiväkotiin, jossa liikuttiin ja ulkoiltiin luonnossa päivät pitkät.

Tanssiharrastuksen Estelle aloitti nelivuotiaana suomalaissyntyisen tähtiballerinan Anneli Alhangon eksklusiivisessa tanssikoulussa. Nykyään­ Estelle pelaa myös koripalloa. Se onkin hänelle varmasti luontainen laji, sillä hän on viime aikoina venähtänyt hurjasti pituutta.

Myös ratsastus on perinteisesti kuulunut kuninkaalliseen lajivalikoimaan. Estelle sai nelivuotiaana ensimmäisen oman hevosen, valkoisen walesinponin Victorin, joka asuu Kuninkaallisessa hovitallissa. Hovitallimestari Ulf Gunnehild on kertonut Svensk Damtidningille, että Estelle rakastaa hevostaan ja käy tallilla auttamassa sen hoidossa.

Kaiken kuninkaallisen pöhinän keskellä kannattaa kuitenkin muistaa, että Estelle on kymmenvuotias pikkutyttö, jolle koulupäivät tutussa ja turvallisessa koulussa ovat sitä normaaleinta arkea.

Estelle käy koulua Tukholman Djurgårdenilla toimivassa Campus Manillassa, jossa hän aloitti esikoulun elokuussa 2018. Koulu on uusi, perustettu vuonna 2013, mutta noussut nopeasti Tukholman parhaiden koulujen joukkoon ja eliitin suosioon.

Yksi syy koulun valintaan oli se, että se sijaitsee luonnonläheisessä ympäristössä. Lisäksi tanssi on koulun opetusohjelmassa keskeinen oppiaine, mikä sopii tanssia rakastavalle Estellelle.

Kunnianhimoiseen opetusohjelmaan kuuluvat myös kansainvälinen vaihto ja yhteistyö. Koulussa on ala- ja yläaste sekä lukio, joten siitä tulee todennäköisesti Estellen pitkäaikainen opinahjo.

Ensi keskiviikkona Estelle täyttää 10 vuotta. Hänestä on kasvanut iloinen ja tasapainoinen pikku prinsessa, joka on sinut asemansa kanssa ja jolla on hyvä itsetunto. Hän käyttäytyy luontevasti kameroiden edessä, mikä on tärkeä ominaisuus hänen asemassaan. Estelle on epäilemättä Ruotsin seuraava kuninkaallinen supertähti.

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 7/2022, jonka on kirjoittanut Marja-Terttu Yli-Sirniö. Miksi kruununprinsessaparin nimivalinta puhutti aikoinaan ruotsalaisia? Millaiset ovat Estellen ja hänen pikkuveljensä prinssi Oscarin välit? Miten Estelle aikoo viettää tulevia syntymäpäiviään? Lue juttu numerosta 7/2022 tai digilehdestä. Voit tilata digilehden täältä!

Lue myös:

Victorian nousua kruununperijäksi vastustivat aikanaan hänen omat vanhempansa – nyt Kaarle Kustaa ja Silvia saavat olla ylpeitä tyttärestään

Prinsessa Victoria elää yltäkylläistä elämää, mutta onnistuu vaikuttamaan tavalliselta perheenäidiltä – näin hän sen tekee

X