Meghan ja Harry
Meghanin ja Harryn toukokuisissa satuhäissä vallitsi rakkaudentäyteinen ja vapautunut tunnelma. Kun Meghan saapui Windsorin linnan vihkikappelissa puolisonsa viereen, prinssi Harryn huulilta saattoi lukea sanat: ”näytät uskomattomalta”.
Kuninkaalliset

Tällainen oli herttuatar Meghanin uskomaton vuosi 2018 – häät, raskaus ja väärän väristä kynsilakkaa

Herttuatar Meghan on tuonut brittihoviin aimo annoksen uusia tuulia. Katso Meghanin uskomaton vuosi kuvina.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: MVPhotos

Kulunut vuosi on ollut Britannian prinssi Harryn puolisolle, Sussexin herttuatar Meghanille kova tulikaste brittihovin elämään. Kamerat ovat ikuistaneet lukuisia hetkiä täynnä rakkautta ja lämpöä,  mutta kohuiltakaan ei ole vältytty.

Toukokuiset satuhäät olivat täynnä onnea ja rakkautta. Ennen kuin häähumu ehti kunnolla laskeutua, kansa alkoi jo odottaa uutisia perheenlisäyksestä. Lokakuussa brittihovi sitten ilmoitti pariskunnan odottavan kevätvauvaa.

Unelmavaimo ja etiketinrikkoja

Meghania on kiitelty unelmavaimoksi raikuliprinssinä tunnetulle Harrylle, mutta hänen sopeutumisensa hovin perinteisiin ja etikettiin ei ole käynyt mutkitta.

Meghan on Hollywood-tähtenä tottunut pukeutumaan kuten haluaa, sanomaan mitä tahtoo ja ottamaan vapaasti kantaa sekä kontaktia ihailijoihinsa. Meghan on koetellut useaan otteeseen kuninkaallisen etiketin rajoja esiintymällä julkisesti niin olkapäät paljaina, hiukset hulmuten, paljain varpain, jalat väärin ristittyinä kuin kynnet tummiksi lakattuinakin.

Toisaalta Meghan on jo vakiinnuttanut asemansa kuningasperheen kiistattomana tyyli-ikonina, jonka julkisia esiintymisiä seurataan tiiviisti ja asuvalintoja matkitaan. Herttuattaren kehutaan olevan vanhoillisessa brittihovissa raikas tuulahdus, joka on hurmannut ihmiset nimenomaan aitoudellaan, rentoudellaan sekä hyväsydämisyydellään.

Tällainen oli herttuatar Meghanin vuosi kuvina

Odotetut vauvauutiset julkaistiin lokakuussa herttuaparin Australian-matkan aikaan. Kansa kuitenkin huolestui, kun herttuatar matkusti Fidzin ja Tongan zikavirus-alueille. Meghan päätti suojautua tautia levittäviltä hyttysiltä tavallista löysemmillä ja peittävämmillä vaatteilla.

Meghan Australia

Meghan ja Harry pääsivät nauttimaan lokakuisella Australian-vierailullaan myös hippihengestä tutustuessaan Bondi Beachiin ja mielenterveystyötä tekevään One Wave -surffiryhmään. Herttuatar ei arastellut riisua kiilakorkokenkiään ja tepastella rantahiekalla kuninkaallisen etiketin vastaisesti paljain jaloin.

Meghan Markle

Meghan ja herttuatar Catherine ovat tunteneet toisensa vasta lyhyen ajan. Heidän väliensä väitetään viilentyneen tuntuvasti syksyn aikana. Etääntymisen syynä huhutaan olevan herttuatterien täysin erilaiset luonteet.

Meghan Markle ja Catherine

Meghan pääsi edustamaan kuningatar Elisabethin kanssa kaksin jo kesällä. Herttuatar saapui tilaisuuteen ilman hattua, vaikka etiketin mukaan hänen olisi pitänyt mukailla kuningattaren asua.

Meghan ja kuningatar

Intohimoisena ruokaharrastajana tunnettu Meghan pääsi valitsemaan ensimmäisen oman hyväntekeväisyysprojektinsa. Herttuatar sponsoroi Lontoon rajussa tornitalopalossa kotinsa menettäneiden naisten syksyllä julkaistua keittokirjaa. Kirjan avulla kerätään varoja yhteiskeittiön toimintaan.

meghan markle

Britit ovat rakastuneet sydämelliseen ja iloiseen Meghaniin, joka on esiintynyt julkisuudessa avoimempana ja rennompana kuin siniveriset yleensä. Toisaalta hovista on kantautunut myös huhuja herttuattaren vaativuudesta, ja useampi työntekijä on irtisanoutunut sen jälkeen, kun Meghan tuli taloon.

meghan markle

Herttuattaresta on kuoriutunut vuoden aikana todellinen tyylimuusa. Hänen vaatekaappinsa kulmakiviä ovat simppelin elegantit mutta huolettomat asukokonaisuudet. Meghan saattaa saapua edustustilaisuuksiin niin sanotussa sotkunutturassa eli messy bunissa tai trendikkäässä housupuvussa.

meghan

Meghan on joutunut kärsimään pitkin vuotta isänsä Thomas Marklen aiheuttamista julkisuustempauksista. Pari kuukautta ennen häitä isän kerrottiin tehneen yhteistyötä paparazzien kanssa rahaa vastaan. Lopulta Thomas Markle ei osallistunut Meghanin ja Harryn häihin. Syyksi sanottiin hänen terveydentilansa.

Meghan ja isä Thomas Markle

Meghan nousi joulukuisessa British Fashion Awards -gaalassa yllättäen lavalle ja palkitsi hääpukunsa suunnittelijan. Hymyileväinen herttuatar piteli koko esiintymisensä ajan kättä pyöristyneellä vauvavatsallaan, mikä herätti kansassa niin ihastusta kuin närkästystäkin – kuninkaallisten kun ei ole tapana korostaa raskauttaan.

Meghan Markle British Fashion Awards

X