Ruokajutut

Tästä pastasta kaikki kohisevat juuri nyt: Meghan Marklen tajunnanräjäyttävä kesäkurpitsabolognese

Tällä hetkellä ympäri maailman kohutaan Meghan Marklen eli herttuatar Meghanin herkullisesta kesäkurpitsabolognesesta. Nappaa talteen kuninkaallisen herkkupastan resepti!
8.8.2018 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Dimitry Loiseau, Lickerish

Prinssi Harry, 33, kosi Meghan Marklea, 37, eli nykyistä Sussexin herttuatarta, kun tämä paistoi kanaa. Ei siis ole ihme, että Meghanin reseptit kiinnostavat ihmisiä ympäri maailman. Hänen kesäkurpitsabolognesensa on tämän hetken ajankohtaisin herkkuruoka.

Suosikkireseptissä kesäkurpitsaa kypsennetään hitaasti neljästä viiteen tuntia, kunnes se hajoaa herkulliseksi kastikkeeksi. Vinkin tähän antoi Meghanin ystävä.

– Kastikkeesta tulee niin kermainen, että voisi luulla sen sisältävän runsaasti voita ja öljyä, mutta se on vain kesäkurpitsaa, vettä ja kasvislientä, Meghan sanoo Delishin haastattelussa.

Herttuatar Meghanin tajunnanräjäyttävä kesäkurpitsabolognese

Kokeile itse Meghanin ylistettyä herkkupastaa.

Ainekset

  • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
  • 1 sipuli, paloiteltuna
  • 5 keskikokoista kesäkurpitsaa, paloiteltuna
  • 1,5 dl vettä
  • Kasvisliemikuutio
  • 340 grammaa rigatoni-pastaa
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 3 dl parmesaania
  • Hyppysellinen kuivattua chiliä
  • Suolaa ja pippuria

Valmistusohje

  1. Lämmitä oliiviöjy miedolla lämmöllä suuressa kattilassa tai padassa. Lisää joukkoon sipulit ja keitä noin 6 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää sipulin joukkoon kesäkurpitsat, vesi ja kasvisliemikuutio. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Vähennä hellan lämpö matalaksi ja peitä kattila tai pata kannella. Keitä neljä tuntia usein sekoittaen, kunnes kesäkurpitsat hajoavat pehmeäksi muusiksi.
  3. Kun kastike on melkein valmis, keitä rigatoni-pasta ohjeen mukaan isossa kattilassa. Muista lisätä veteen suolaa. Valuta pasta.
  4. Mausta kastike vielä kerran suolalla ja pippurilla sekä purista sitruunan mehu kastikkeeseen. Sekoita joukkoon parmesaani ja kuivattu chili. Tarjoile oitis.

Lähde: Delish

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *