Ihmiset ja suhteet

Lääkäri Emilia Vuorisalmi: Kehon signaalit auttavat sen oikean löytämisessä – 9 vinkkiä

Kehon signaaleja voi hyödyntää puolison etsimisessä monin tavoin. Kuuntele siis kehoasi ja alitajuntaasi, neuvoo lääkäri ja rakkauskirjailija Emilia Vuorisalmi.

Teksti:
Laura Koljonen
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Kehon signaaleja voi hyödyntää puolison etsimisessä monin tavoin. Kuuntele siis kehoasi ja alitajuntaasi, neuvoo lääkäri ja rakkauskirjailija Emilia Vuorisalmi.

1. Ole liikkeellä avoimin mielin

”Anna mahdollisuus myös sellaisille ihmisille, jotka eivät ole sinun tyyppiäsi.”

2. Urheile yhdessä

”Hien virratessa feromoneja erittyy tehokkaammin ja toisesta tulee esiin piirteitä – kuten kilpailunhaluisuus ja temperamentti – jotka tavallisemmilla treffeillä jäisivät piiloon.”

3. Mene katsomaan kauhuleffaa

”Treffipaikaksi voi valita elokuvateatterin, mutta elokuva kannattaa valita huolella. Tutkimusten mukaan jännittävien elokuvien katsominen tehostaa dopamiinin eritystä ja siten ihastumista.”

4. Kuuntele intuitiota

”Limbinen järjestelmä, eli aivojemme alkukantaisemmat osat, on suoraan yhteydessä suolistoon. Eli vaikka järjellä ajattelisit, ettei joku ole sinulle sopiva, mutta vatsassa tuntuu silti, voi olla, että vatsanpohjaan kannattaa luottaa.”

5. Pidä alkoholin käyttö kohtuullisena

”Alkoholi vaikuttaa runsaina annoksina negatiivisesti muun muassa libidoon ja arvostelukykyyn. Pieni, raikas kesäinen drinkki silloin tällöin ei varmasti haittaa ketään, mutta jos nautitut alkoholimäärät ovat suuria, arvostelukyky saattaa hämärtyä.”

6. Flirttaile vapaammin

”Hymy ja nauru tehoavat aina.”

7. Ole kevein mielin

”Muista, että stressihormonit syövät sukupuolihormoneja. Pystymme lukemaan stressitilan toisen kasvoilta. Rento ihminen vetää puoleensa.”

8. Pidä odotukset realistisina

”Mikäli odotuksemme ovat täysin epärealistiset, petymme todennäköisesti kerta toisensa jälkeen.”

9. Uskalla rakastua

”Vaikka rakkaus olisi satuttanut ja olisit saanut arpia matkan varrella, älä silti menetä uskoasi rakkauden voimaan. Rakastuminen vaatii rohkeutta.”

Emilia Vuorisalmen Sekaisin LOVEsta ilmestyy syyskuussa pokkarina. Emiliaa voi seurata Instagramissa.

Lue lisää: Emilia Vuorisalmi: ” Vain fyysinen kosketus saa minut täysin rauhoittumaan”

X