Ihmiset ja suhteet

Onko suhteellanne tulevaisuutta? Kysy itseltäsi 10 paljastavaa kysymystä

Kannattaako treffailua syventää suhteeksi? Mieti rehellisesti, onko deittikumppanisi kiihottava, ja jaatteko samanlaisen arvomaailman? Stressaatko treffejänne vai lepattaako vatsassasi ihania perhosia?

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Sitä oikeaa etsiessä eroottisenkaan vetovoiman merkitystä ei kannata väheksyä.

Kannattaako treffailua syventää suhteeksi? Mieti rehellisesti, onko deittikumppanisi kiihottava, ja jaatteko samanlaisen arvomaailman? Stressaatko treffejänne vai lepattaako vatsassasi ihania perhosia?

1. Stressaatko treffejänne?

On normaalia, että orastava suhde saa perhoset lepattamaan vatsanpohjassa. Hurmaamisvaiheessa haluamme antaa itsestämme mahdollisimman hyvän vaikutelman, mietimme sopivia keskustelunaiheita ja pukeutumistamme.

Deittailu ei kuitenkaan saa aiheuttaa kohtuutonta stressiä. Oikea ihminen saa sinut kukoistamaan, täysin väärä tapaus hermoilemaan. Jos olosi on treffeillä kuin työhaastattelussa, kemianne eivät toimi. Kiihottava jännitys taas on merkki siitä, että välillänne säkenöi.

 Miten toimia ensitreffeillä? Katso Ensitreffit alttarilla -ohjelman terapeuttien vinkit!

2. Oletko hänen seurassaan oma itsesi?

Oikean ihmisen seurassa tunnet olosi kotoisaksi ja itsevarmaksi alusta asti. On huono merkki, jos huomaat esittäväsi jotain muuta kuin olet. Edustusroolin vetäminen on normaalia suhteen alkuvaiheessa, mutta et saisi tuntea, ettet kelpaa deitillesi omana itsenäsi.

3. Onko kommunikaationne sujuvaa?

Ujostelu kuuluu treffailuun, mutta keskustelun ylläpitäminen ei saa tuntua työläältä. Yhtä puuduttavaa on kuunnella papattajaa, joka ei anna toiselle suunvuoroa. Keskustelun pitäisi sujua luontevasti, eivätkä hiljaiset hetket saisi tuntua vaivaannuttavilta.

Hiljaisuus tai höpöttäminen kielii joskus jännityksestä. Jäyhää tyyppiä tai papupataa ei siis kannata tuomita ensitreffien perusteella. Jos tilanne ei kuitenkaan muutu tapailun edetessä, kannattaa miettiä, jaksatko seurustella ihmisen kanssa, jonka sosiaalinen tyyli rasittaa sinua.

4. Pitääkö hän kiinni sovituista tapaamisista?

Kun toinen haluaa tehdä sinuun vaikutuksen, hän tekee kaikkensa ollakseen sovitussa paikassa oikeaan aikaan. Jos joudut jatkuvasti soittelemaan deittisi perään, on selvää, että jokin kiilaa edellesi.

Kyse ei ole välttämättä siitä, etteikö hän pitäisi sinusta. Unohtelijalla voi olla paljon töitä tai stressiä. Elämäntilanteenne voivat olla liian erilaiset seurusteluun, vaikka kemianne synkkaisivat. Jos toinen on liian kiireinen hurmatakseen sinut, hän tuskin jaksaa satsata suhteeseen.

5. Tekeekö hän aloitteita?

Ehdottaako treffikumppanisi teille tekemistä? Onko hänen yleisin vastauksensa ”ihan sama”? On huono merkki, jos suhteen eteenpäin vieminen ja kipinän luominen ovat vain sinun vastuullasi. Tämä pätee myös toisinpäin. Miksi tapailisit ihmistä, jonka eteen et jaksa nähdä vaivaa?

Arkaa ihmistä ei kannata tuomita liian nopeasti. Deittisi saattaa yrittää miellyttää sinua niin kovasti, ettei uskalla tehdä ehdotuksia. Passiivista myötäilijää ei kuitenkaan tarvitse motivoida ikuisuuksia. On turha uhrata aikaansa ihmiseen, jolle tapailu on vain päämäärätöntä hengailua.

Lue myös: Rakkausvalmentaja Mia Halonen: Anna treffikumppanille toinenkin mahdollisuus – 10 treffivinkkiä kesään

6. Puhutteko henkilökohtaisista asioistanne?

Parien treffien jälkeen sinun pitäisi tietää jotakin toisen työstä, perheestä ja harrastuksista. Parin kuukauden jälkeen teidän pitäisi jakaa intiimejä asioita, kuten tulevaisuudenhaaveita.

Jos toinen välttelee henkilökohtaisista asioistaan puhumista, hän ei halua päästää sinua lähelleen tai salailee jotain. Jos taas sinä et uskalla olla avoin, jokin estää sinua luottamasta treffikumppaniisi. Syvimpiä salaisuuksiaan ei tarvitse paljastaa heti, mutta vakavassa suhteessa on voitava puhua kaikesta.

7. Sytyttääkö hän sinut eroottisesti?

Eroottisen vetovoiman merkitystä ei kannata väheksyä. Vaikka koskettelunne ja seksinne olisi aluksi kömpelöä, se ei saa tuntua vastenmieliseltä tai tylsältä.

Toimiva seksielämä on helpompi luoda ihmisen kanssa, jota todella himoitset. Jos treffikumppanisi on hauska ja fiksu, mutta välillänne ei ole eroottista latausta, suhde on parempi jättää kaveritasolle.

Keskustele: Täydellinen miesystäväni on surkea sängyssä

8. Ajatteletko jatkuvasti jotain toista?

Suhteen alussa on luonnollista miettiä, miten uusi kumppani eroaa vanhasta. Tämä on harmitonta, jos et vertaile treffikumppaniasi jatkuvasti johonkin toiseen tai kaipaa eksääsi.

Laastarisuhde on harmiton, jos molemmat asennoituvat siihen kepeästi. Rakkautta etsivää ihmistä ei kuitenkaan saa huijata. Älä kohota deittisi avulla itsetuntoasi tai kosta hänen avullaan eksällesi.

Tätäkin kysymystä kannattaa pohtia molempien kantilta: tuntuuko sinusta, että treffikumppanisi haikailee jonkun toisen perään?

9. Miten ystäväsi suhtautuvat häneen?

Rakkausasioissa on kuunneltavaa sydäntään, mutta lähipiirin palautetta ei kannata sivuuttaa täysin. Jos todella moni ihminen sanoo, että treffikumppanisi on sinulle täysin väärä, heidän kantansa on syytä huomioida

Ulkopuoliset voivat nähdä varoitusmerkejä, joille ihastunut sokeutuu. Jos deittisi vaikuttaa muiden mielestä epäluotettavalta tai aggressiiviselta, palautteeseen pitää suhtautua vakavasti.

10. Mietitkö koko ajan, toimiiko suhteenne?

Jos mietit jatkuvasti, toimiiko suhteenne, se ei todennäköisesti toimi. Oikean ihmisen kanssa eroavaisuutenne tuntuvat täydentävän toisiaan, etkä kiinnitä niihin koko ajan huomiota.

Jos persoonanne, arvonne tai tulevaisuudensuunnitelmanne ovat täysin eri maailmoista, yhteiselämä on todella vaikeaa. Hyvä seksi ja huumori eivät riitä suhteen perustaksi, jos toinen haaveilee perheestä ja toinen lapsettomasta urakiidosta.

Lähteet: Cosmopolitan, Date Report, eHarmony, Huffington Post

Lue myös:

Onko hän kiinnostunut sinusta? 10 merkkiä miehen syvemmistä tunteista

Mistä tunnet sen oikean?

10 lausetta, joita kukaan ei halua kuulla treffeillä

Tätä oikeasti toivomme treffeiltä -naiset kertovat

Tee testi:

Testaa, onko hän kiinnostunut sinusta

X