Ihmiset ja suhteet

Pirkko Mannola on rakastunut nainen ja presidentin bonusmamma – terveyshuolien jälkeen kaikki se tuntuu ihmeeltä

Rintasyövän ja kahden pallolaajennuksen jälkeen Pirkko Mannolla tiedostaa elävänsä jatkoajalla. Mutta millaisella? Uusi rooli presidentin bonusmammana sekä kukoistava rakkaus tuovat elämään iloa ja säpinää. Viva-lehden haastattelu.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Niclas Mäkelä

”Vanhenemisessa on se hyvä puoli, että en enää mieti, mitä muut ajattelevat,” Pirkko Mannola sanoo.

Rintasyövän ja kahden pallolaajennuksen jälkeen Pirkko Mannolla tiedostaa elävänsä jatkoajalla. Mutta millaisella? Uusi rooli presidentin bonusmammana sekä kukoistava rakkaus tuovat elämään iloa ja säpinää. Viva-lehden haastattelu.

Painat vain nappia. Pirkko Mannola tekee kuten puoliso on neuvonut, ja pian kahvinkeitin alkaa porista Espoon Tapiolassa sijaitsevan rivitalokodin keittiössä.

”Näin hyvä palvelu minulla on”, Pirkko sanoo ja selventää, että kihlattu Göran Stubb latasi meille keittimen valmiiksi ennen kuin lähti kauppaan.

Pian puoliso palaa kauppareissulta, purkaa ostokset keittiön pöydälle, ottaa kahvikupin ja kertoo siirtyvänsä toimiston puolelle, työhuoneeseensa.

Pirkko nostelee tavarat paikoilleen. Hän on perheen ruoanlaittovastaava ja tarkistaa, että jauhelihaa tuli, sillä tänään on tarkoitus valmistaa spagettia.

Göran ohitti virallisen eläkeiän jo 25 vuotta sitten, mutta jatkaa edelleen töitään. Kiekkomies seuraa tarkasti lajia sekä antaa kommentteja nousevista kyvyistä. Siinä sivussa hän auttaa Pirkkoa tietokone- ja muissa teknisissä asioissa.

”Hän on miltei yksityinen sihteerini, hoitaa sähköpostit, järjestelee esiintymiset, ja kannustaa kaikessa. Mene ihmeessä, miksi et menisi, hän kehottaa.”

Aamulla Göran oli jo ennättänyt laittaa omasta ja Pirkon puolesta kiitosviestin pojalleen Alexanderille, joka järjesti edellisenä päivänä hänelle syntymäpäiväjuhlat. ”Täytin noin 52”, kuittaa hyväryhtinen 89-vuotias päivänsankari pilke silmäkulmassa.

Pirkko ja Göran taustatukena Alexander Stubbin presidentinvaalikampanjassa

Sekä Pirkko että Göran ovat molemmat hyvin perhekeskeisiä, ja Göranin pojat sekä heidän perheensä ovat olleet Pirkollekin läheisiä koko sen ajan, kun pariskunta on pitänyt yhtä. Kun esikoinen Alexander Stubb suostui kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi viime elokuussa, myös isän ja bonusmamman elämä mullistui melkoisesti.

Presidenttikampanjan aikana kuullun nimityksen keksi Pirkon Ruotsissa asuva tytär, Heidi. Tämä ehdotti vuosi sitten, että sinähän voit olla Göranin pojille bonusmamma.

”Osallistuimme kampanjaan lähinnä sivusta tukijoina. Kävimme muutaman kerran vaalikahviloissa, stubbiloissa ja olimme televisio-ohjelmissa kannatusyleisönä.”

Kun Stubb helmikuussa valittiin tasavallan presidentiksi, onnitteluja tulvi paitsi isälle myös Pirkolle. Kauppareissu Tapiolan keskustassa saattoi venyä parituntiseksi, kun koko ajan joku pysähtyi onnittelemaan.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X