Ihmiset ja suhteet

Seura: Esiintymisistä luopunut Paula Koivuniemi paljastaa, mitä asiaa hän odottaa tältä kesältä

Paula Koivuniemi ei haikaile menneisyyteen, Seura-lehti kertoo. Hän nauttii kiireettömästä arjesta, ja odottaa erityisesti tulevaa kesää.

Teksti:
Toimitus
Kuvat:
Mirva Kakko

Paula Koivuniemi nauttii kiireettömästä arjesta lähes kuuden vuosikymmenen mittaisen uransa jälkeen.

Paula Koivuniemi ei haikaile menneisyyteen, Seura-lehti kertoo. Hän nauttii kiireettömästä arjesta, ja odottaa erityisesti tulevaa kesää.

Seura-lehti kertoo, että päätös esiintymisestä luopumisesta kypsyi vähitellen. Ensin laulajalegenda Paula Koivuniemi, 76, perui keikat pakosta keväällä 2020 Suomeen rantautuneen koronapandemian vuoksi. Se harmitti.

Välillä esiintymislavoille sai jälleen nousta, mutta sitten yleisömääriä rajoitettiin eikä konsertteja kannattanut pitää. Poikkeustila koetteli, mutta vähitellen vapaus alkoi maistua makealta. Kerrankin oli riittävästi aikaa muullekin kuin työlle.

Lokakuussa 2022 Paula Koivuniemi ilmoitti, ettei enää palaa esiintymisareenoille. Lähes kuuden vuosikymmenen mittainen ura sai riittää.

Paula ei haikaile menneisyyteen.

– Elämällä on tapana antaa jotain tilalle, kun jostain luopuu, Paula kertoo Seurassa.

Hektinen keikka-arki vaihtui pieniin arkisiin asioihin

Paula Koivuniemen ura alkoi isän yhtyeen solistina, kun hän oli vasta teinityttö. Läpimurto oli 19-vuotiaana julkaistu ensilevytys Perhonen vuonna 1966.

Seuraavina vuosikymmeninä levytetyt menestysiskelmät, kuten Kapteeni Aika, Tummat silmät, ruskea tukka, Aikuinen nainen, Sata kesää, tuhat yötä ja Kuuleeko yö ovat edelleen soittolistojen vakiohittejä.

Vuonna 2001 Paula tulkitsi Apulannan kappaleen Anna mulle piiskaa Senaatintorilla. Aiempaa rokahtavampi tyyli toi uutta ja nuorempaa yleisöä. Esiintyminen Provinssirockissa vuonna 2008 oli menestys, ja sen jälkeen Paula haluttiin jokaiselle isolle festivaalilavalle.

Paulan uran keikkamäärät olivat hurjia. Huippuhetkiä oli lukuisia. Nyt elämä on rentoa ja rauhallista.

– Innostun pienistä, arkisista asioista. Esimerkiksi naapurien koirien rapsuttelusta kahvilakäynneillä, Paula sanoo Seurassa.

Kohtaamiset ystävien kanssa ilahduttavat.

– Kesän lapsena odotan tulevaa kesää. Pitkän talven jälkeen on ihanaa viettää aikaa ulkona lenkkeillen ja käydä vaikka torikahveilla tuttuja tapaamassa, Paula sanoo jutussa.

Kiireetöntä arkea Paula toivoo viettävänsä tulevinakin vuosina. Sen ei tarvitse rajoittua kotiympyröihin.

– Kenties vielä matkustelen jonkin verran. Tosin huomaan, että pitkät lentomatkat eivät enää innosta. Onneksi läheltäkin löytyy uusia paikkoja, joissa vierailla. Myös lähialueiden ravintoloista voi löytyä elämyksiä, Paula sanoo Seurassa.

Musiikilla on aina osansa Paulan elämässä, vaikka hän enää harvoin sitä kuuntelee kotonaan.

– Nautin musiikista kollegoiden konserteissa pääkaupunkiseudulla. Se on mukava tapa viettää iltaa ja tavata tuttavia, Paula sanoo jutussa.

Lue Seuran koko juttu: Esiintymisen jättänyt Paula Koivuniemi ei haikaile menneisyyteen: ”Elämällä on tapana antaa jotain tilalle” – Ääneen pääsevät myös läheiset

X