Ihmiset

Prinssi William tekee historiaa: poseeraa homoille suunnatun lehden kannessa – ”Diana olisi ylpeä”

Kiusaamista vastaan kampanjoiva prinssi haluaa tukea seksuaalisuutensa takia syrjityksi tulleita. Williamin teko on saanut innostuneen vastaanoton. Monen mielestä hän muistuttaakin äitiään, prinsessa Dianaa.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Prinssi Williamilla on tärkeä viesti kaikille kiusatuiksi tulleille: "Ole ylpeä siitä mitä olet. Sinulla ei ole mitään hävettävää".

Kiusaamista vastaan kampanjoiva prinssi haluaa tukea seksuaalisuutensa takia syrjityksi tulleita. Williamin teko on saanut innostuneen vastaanoton. Monen mielestä hän muistuttaakin äitiään, prinsessa Dianaa.

Prinssi William tekee historiaa poseeraamalla brittiläisen, homoseksuaaleille suunnatun Attitude-lehden kannessa.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kuninkaallisen perheen jäsen antaa haastattelun homoseksuaaleille suunnattuun julkaisuun. William komistaa lehden heinäkuun numeron kantta.

Brittihovi julkaisi asiasta tiedotteen ja kuvan Attitude-lehden kannesta Instagram-tilillään.

Instagramissa uutinen on saanut innostuneen vastaanoton, ja se poikinut julkaisun yhteyteen lukuisia ihastuneita kommentteja.

– En voi sanoa, kuinka paljon tukesi merkitsee. Rohkeutesi käyttää julkista profiiliasi tällaiseen on enemmän kuin arvostettavaa, kommentoi nimimerkki Samkimber.

Useamman kommentoijan mielestä William muistuttaakin äitiänsä, prinsessa Dianaa.

– Äitinsä poika, nimimerkki Nagsarmento79 kirjoittaa.

– Diana olisi niin ylpeä, toteaa nimimerkki tre.2611.

– Kauan eläköön tuleva kuningas!

”Ole ylpeä siitä, mitä olet”

Prinssi William puhuu Attitudessa kiusaamista vastaan.

– Ketään ei pitäisi kiusata seksuaalisen suuntautumisensa tai minkään muunkaan syyn perusteeella. Kenenkään ei pitäisi joutua sietämään vihaa, jota monet seksuaalivähemmistöihin kuuluvat joutuvat kokemaan, William toteaa.

Taistelu kiusaamista vastaan on yksi prinssi Williamin tärkeimmistä työtehtävistä.

– Haluan sanoa jokaiselle nuorelle, jota on kiusattu seksuaalisuutensa takia: älä siedä sitä. Ole ylpeä siitä, mitä olet. Sinulla ole mitään hävettävää.

Prinssi William on hiljaittain perustanut työryhmän myös nettikiusaamista vastaan, ja lisäksi hän johtaa mielenterveyteen keskittyvää kampanjaa yhdessä vaimonsa herttuatar Catherine Middletonin ja veljensä prinssi Harryn kanssa.

Attitude on vuonna 1994 perustettu aikakauslehti, jossa aiemmin ovat esiintyneet muun muassa David Beckham, Madonna ja Elton John.

Lue myös:

Prinssi Williamin alapään koko nousi puheenaiheeksi: ”Toivomme elimesi olevan iso”

Eka kerta – ”Tajusin olevani homo”

Näin voit seurata kuninkaallisten arkielämää – Nämä kuninkaalliset löydät Facebookista ja Instagramista

Prinssi William ennustaa: ”Pikku-Georgesta kasvaa hippi”

X