Janina Fry 360°

Pehmeä piparkakku

Teksti: Janina Fry

Perinteiset piparkakut kunniaan mutta adventtina meidän kahvipöydässä herättää ihastusta tämä pehmeä piparkakku ja siksi ajattelin jakaa tämän reseptin täällä myös teille. Kuvan kakun olen tehnyt tuplataikinalla koska syöjiä oli enemmän. Kakun valmistus on suhteellisen nopeaa ja uuni hoitaa loput. Näitä on kiva leipoa ja antaa vaikka joululahjaksi.

Pehmeä piparkakku

2 kanamunaa

3 dl sokeria

1 dl sulatettua voita tai oivariinia

1 dl kevyt maitoa tai kermaa

1/2 tl jauhettua kardemummaa

2   tl kanelia

1   tl leivinjauhetta

3  dl jauhoja

Rasvaa ja leivitä kakkuvuoka. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi lisää jauhot ja samalla vuorotellen myös sulatettu rasva ja maito.

Uuni 175° 40 min

(Anna kakun jäähtyä niin se irtoaa vuoasta helpoiten)

Kakun voi myös viimeistellä tomusokerilla sihdin läpi.

Ihania kahvihetkiä <3

 

Janina

Lue myös

X