Juomat

Joulun punaiset cocktailit - shake it easy

Teksti:
Anna.fi

Jouluna juoma on punainen. Cocktailien tekeminen ei ole lainkaan vaikeaa, jos toimit ohjeiden mukaan ja annostelet ainekset huolella. Poimimme tähän seitsemän joulun punaista drinkkiä, joista suurin osa valmistuu vaivatta.

Karpalomehusta syvän punaisen värin saava Cosmopolitan-glögi tarjoillaan kuivattujen karpaloiden kanssa. Kokeile juomaa myös kylmänä.

Tarinan mukaan Negroni-cocktail syntyi Firenzessä jo 1919. Kunnioittaakseen viimeisintä Lontoon-matkaansa, Negroni-cocktailin keksijä, kreivi Camillo Negroni, pyysi Firenzessä Via de’ Tornabuonilla sijaitsevan lempibaarinsa Caffè Casonin baarimestaria valmistamaan itselleen Americano-cocktailin seitsemällä tipalla giniä soodan sijasta. Näin syntyi  Negroni-cocktail, joka on yhä edelleen yksi kuuluisimpia italialaisia drinkkejä kautta aikojen. Tarjoa Negroni marinoitujen oliivien, pecorino-viipaleiden ja parmankinkun kanssa. .

Korkeavuorenkadun Latva-viinibaarin palkittu drinkkilista on villi ja innovatiivinen. Mielenkiintoisten Punajuuri Sour cocktailin luoja on baarimestari Jesse Auvinen.

Altia Akatemian valmentaja Mikael Karttusen yllättävä drinkkivinkki talven juhliin: sekoitus mansikkaista kuohuviiniä ja viiniglögiä.

Passoa-drinkki sopii jouluaterian alkujuomaksi. Sen voi tarjoilla filotaikinasta tehtyjen pienten sieninyyttien kanssa.

Campari and Seltz-cocktail on tarinan mukaan kehitetty 1915 Milanossa. Gaspare Camparin poika, Davide Campari, kehitti  baarinsa vesijohtoon mullistavan pumppausmekanismin, joka mahdollisti raikkaan, jääkylmän soodaveden johtamisen kellarista suoraan baaritiskin hanoihin. Pian 100-vuotisjuhliaan viettävän, yhä samassa osoitteessa sijaitsevan Bar Camparinon kuuluisa pumppausmekanismi toimii yhä edelleen.

Puolukoista ja mausteista syntyy joulun raikkain glögi. Nappaa Teresa Välimäen jouluinen resepti.

Katso myös:

Parhaat viinit joulupöytään – tässä alle 15 euron löydöt

Kuvat: Otavamedia Oy, Campari, Colourbox.com

Koonnut: Leena Kalliokoski

X