Kalastajan vaimo

Pieni kasvihuonepäivitys

Teksti:
Johanna Alvestad
Tässä yhden nikkarointipäivän tulos. Sitten tuli sade. Ja kylmä.
Tarve kasvihuoneelle syntyi oikeastaan vain siksi, että meillä on monta viinypälettä. Siis monta hyvää vanhaa tuottoisaa rypälekasvia. Ja nyt täältä uudesta pihastakin löytyi vielä yksi suuri rypäle. Mikään niistä ei vaan jaksa tuottaa kunnolla hedelmää ilman kasvihuonetta. Joten tämä kasvihuone tulee olemaan lähes yksinomaan viinirypälehuone. Se saa kasvaa ihan täyteen ihania rypäleitä. Istutamme kaikki rypäleet kasvihuoneeseen ja annamme niiden kasvaa pitkin kattoja ja seiniä. Viinirypäileitä saa tulla enemmän kuin pystymme syömään. En ehkä tiedä mitään niin hyvää, kuin omat rypäleet.
Nyt, perjantaina pitäisi saada kasvihuone valmiiksi. Olemme säästäneet kauneimmat ruudutetut ikkunat oven viereen. Ne ovat Hilde ja Christianin 1700-luvun maatalosta. Saimme tutuilta aika paljon vanhoja ikkunoita, mutta ne kauneimmat Hildeltä. Ja koska Hildellä ja Christianilla oli kasa vanhoja ikkunoita, olemme jo päättäneet rakentaa samanmoisen heidän pihaansa, niistä vanhoista ikkunoista.
Ihan tiivishän tämän talon ei tarvitse olla eikä homma muutenkaan ole kovin tarkkaa. Kunhan suunnittelee ja mittaa hyvin sen mukaan minkälaisia ikkunoita on tarjolla ja saa pohjan vatupassilla suoraksi ettei seinät mene ihan vinkuralle. Lattiaa meidän kasvihuoneeseen ei tullut, mutta jonkinlaisen ”polun” keskelle huonetta rakennamme. Sellaisen sillan, että rypäileiden poiminnan voi suorittaa mutaamatta varpaita.
Näette kunhan valmistuu. 🙂
X