Kauneus

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Teksti:
Anna.fi

Atooppinen ihottuma tai sitä lähentelevä hyvin rutikuiva iho on melko monen suomalaisen ongelma, jota pohjoiselle pallonpuoliskolle tyypillinen ilmastomme ei ainakaan paranna. Atopiassa iholta haihtuu poikkeuksellisen paljon kosteutta ja rasvaa, joka johtaa ihon kuivumiseen, hilseilyyn, punoitukseen, kutiamiseen ja jopa halkeiluun.

 

Atopian syntyyn vaikuttavat perinnölliset tekijät, mutta myös stressi sekä kylmä ja kuiva ilma pahentavat sitä. Kesällä lämmin ja kostea ilma saavat atopian usein parantumaan täysin.

Atopiasta kärsivälle saattaa olla hyötyä maidottomasta ja viljattomasta ruokavaliosta. Ihonhoidossa tulee välttää liian voimakkaasti peseviä pesuaineita ja valita puhdistusaineista puhdistusmaito tai hyvin hellävaraisesti pesevä miselligeeli, joka ei vahingoita ihon omaa suojakelmua. Jos iho on kutiseva ja halkeileva, kannattaa vesipesua välttää kokonaan ja valita sellainen puhdistusaine, jota ei tarvitse huuhdella vedellä.

Hoitovoiteen tulisi olla täyteläinen ja sisältää runsaasti kosteutta ja rasvaa. Kaikista kuivimmille, ihottumaisille ja halkeileville kohdille ihossa kannattaa käyttää rasvaista vesi-öljyssä-emulsiota. Jotta rasvat pääsevät imeytymään ihoon kunnolla, on kosteuttavan kasvoveden käyttö aamuin illoin puhdistuksen jälkeen erityisen tärkeää ennen kosteus- tai hoitovoiteen levittämistä.

Atoopikoille neuvotaan usein lääkärissä käyttämään apteekin hajusteettomia pesuaineita ja erilaisia perusvoiteita. Useat pesuaineet sisältävät kuitenkin voimakkaasti peseviä sulfaatteja, jotka voivat saada ihon kuivumaan, ärtymään ja kutisemaan entisestään. Mineraaliöljypohjaiset perusvoiteet eivät puolestaan ravitse ihoa vaan luovat ennemminkin pelkän tunteen kosteutuksesta. Monet lääkevoiteet taaskin saattavat ohentaa ihoa.

Atopiaan liittyy usein allergioita ja yliherkkyyksiä. Luonnonkosmetiikkatuotteissa on tarjolla täysin hajusteettomia ja hellävaraisia vaihtoehtoja, joten allerginenkin löytää itselleen varmasti sopivat tuotteet. Luonnonkosmetiikan hoitovoiteiden avulla useat atoopikot ovat päässeet eroon lääkevoidekoukusta joko osittain tai kokonaan ja joillakin ihottuma on parantunut jopa täysin pysyvästi.

Atoopikolle ja herkkäihoiselle sopivia luonnonkosmetiikkatuotteita

Puhdistusaine

Iroisie Hellävarainen meikinpoistoaine kasvoille ja silmämeikille

Erittäin hellävaraisesti pesevä miselligeeli, joka auttaa säilyttämään ihon oman suojakelmun pH:n tasapainossa. Voidaan käyttää myös ilman vettä, jonka vuoksi sopii hyvin erittäin kuivalle ja herkälle iholle, jolle ei vesipesua suositella.

Estelle & Thild Fragrance Free Puhdistusmaito

Hajusteeton ja hellävarainen puhdistusmaito kuivalle ja herkälle iholle.

Lavera Basis Sensitive Cleansing Milk 2in1 –puhdistusmaito

Hellävarainen puhdistusmaito, joka sopii myös silmämeikille.

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Kasvovesi

Iroisie Kasvovesi

Erittäin kosteuttava ja hellävarainen kasvovesi.

Estelle & Thild Fragrance Free Kasvovesi

Hajusteeton kosteuttava ja hellävarainen kasvovesi.

Mia Höytö Cosmetics Säihke Pehmentävä Kasvovesi

Miedon tuoksuinen, hyvin kosteuttava kasvovesi, joka auttaa vahvistamaan ihon omaa vastustuskykyä.

Kosteusvoide kasvoille

Estelle & Thild Biocalm Hajusteeton Extra Ravitseva Yövoide

Hajusteeton hyvin täyteläinen yövoide kuivalle iholle, joka sopii käytettäväksi erittäin hyvin myös päivällä, jos iho on todella kuiva.

Lavera Neutral Kosteuttava Emulsio Kasvoille

Hajusteeton kosteuttava emulsio herkälle ja allergiselle iholle.

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Mia Höytö Cosmetics Unelma Intensive Facial Cream

Todella täyteläinen ja ravitseva voide kuivalle iholle.

Hoitovoide atopiaan

Alpaderm Cold Cream

Atooppikojen keskuudessa todellisen kulttimaineen saavuttanut hoitovoide koko perheelle. Täyteläinen vesi-öljyssä-emulsiossa, joka sopii ihottumaan sekä auringonpolttamien tai vaikka tatuointien hoitamiseen. Saatavilla kahdessa koossa.

Alpaderm Nutrition Cream

Edellä mainittua Cold Creamia kevyempi hoitovoide, joka sopii hyvin atoopikolle hoitovoiteeksi laajemmille ihoalueille sekä korvaamaan rasvaista Cold Creamia silloin kun iho ei ole akuuteimmassa tilassa. Saatavilla kahdessa koossa.

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Madara Pihlaja Daily Defence Cream

Monitoimivoide koko perheelle, joka antaa iholle suojaa erityisesti kylmää, viimaa ja pakkasta kohtaan. Sopii hyvin rohtuneille huulille, halkeileville kantapäille, kuiville käsille, kasvoille sekä rauhoittavaksi voiteeksi vauvoille ja lapsille.

Sophie la girafe Baby Protection Cream

Täyteläinen suojavoide suunniteltu erityisesti vauvan kasvoille ja vartalolle, joka suojaa tuulelta ja lämpötilojen vaihtelulta. Loistava vaippa-alueen voide. Sopii erittäin hyvin myös aikuisen iholle suojaavaksi voiteeksi ja ärtyneen ihon hoitoon.

Lavera Neutral Hoitovoide

Hajusteeton öljyisen rasvainen hoitovoide erittäin kuivien, halkeilevien ja ärtyneiden ihoalueiden hoitoon.

Lavera Neutral SOS Akuutti Hoitovoide

Hajusteeton voide ärtyneiden ja tulehtuneiden ihoalueiden hoitoon. Mikrohopea muodostaa iholle antimikrobisen suojakalvon, joka hoitaa ihoa, lievittää ärsytyksiä ja ehkäisee tulehduksia. Sopii erityisesti paikallishoidoksi kuiville ihoalueille kuten kyynärpäille, poltitaipeille, käsiin ja jalkoihin.

Lue myös:

Luonnonkosmetiikan ABC ja sen hyödyt ihonhoidossa
Ihon puhdistus – Esittelyssä luonnonkosmetiikan tähtituotteet Täydellinen meikkipohja luonnonkosmetiikalla Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet
Rosacean eli ruusufinnin hoito luonnonkosmetiikalla Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito luonnonkosmetiikalla

X