Hiusten kasvattaminen
Hyväkuntoiset hiukset ovat terveemmät ja myös näyttävät pidemmiltä kuin hapsottava tukka.
Kauneus

Haaveiletko pitkistä hiuksista? 6 keinoa, miten saat hiukset kasvamaan nopeammin

Pitkien ja tuuheiden hiusten saamiseksi ei ole olemassa nopeita taikatemppuja – paitsi tietysti hiustenpidennykset. Näiden keinojen avulla voit kuitenkin vauhdittaa hiusten kasvua: hiuksesi näyttävät myös terveemmiltä ja paksummilta.
Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: iStock

Hiukset kasvavat noin parisen senttiä kuussa, mutta kasvuvauhti on yksilöllistä. Jos haaveilet pitkistä hiuksista, se vaatii kärsivällisyyttä. Huolehtimalla hiusten sekä päänahan hyvinvoinnista voit parantaa mahdollisuuksiasi kasvattaa pidemmät kutrit.

Listasimme vinkkejä, miten hiusten kasvattamista voi yrittää vauhdittaa.

1. Helli itseäsi päähieronnalla

Pään hieromisen kerrotaan kiihdyttävän päänahan verenkiertoa, mikä saa ravinteet kulkemaan nopeammin hiustuppeihin tehostaen hiusten kasvua. Anna siis itsellesi säännöllisin väliajoin päänahkahieronta – tai vielä parempaa, pyydä ystävää tai puolisoasi hieromaan päätäsi.

Päähieronnan voi kätevästi yhdistää myös hiustenpesuun, samaan tapaan kuin kampaajallakin. Kun hierot shampoota tai hoitoainetta hiuksiisi suihkussa, keskity samalla käymään koko pää läpi sormenpäilläsi aina niskasta otsan hiusrajaan asti.

2. Vitamiineista apua

Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio on kaiken, myös hiusten hyvinvoinnin, perusta. Hiusten kasvattamisen nopeuttamiseksi voi kuitenkin kokeilla ravintolisiä, kuten biotiinia. Biotiini on vitamiini, joka aktivoi keratiinien tuotantoa. Keratiinit ovat proteiineja, joita on erityisesti hiuksissa ja kynsissä. Biotiini kiihdyttää niin hiusten kuin kynsienkin kasvua sekä vahvistaa niitä.

Lisäksi sinkki ja monet vitamiinit edistävät hiusten terveyttä. A-vitamiini auttaa päänahkaa tuottamaan tervettä talia, jota se tarvitsee tuottaakseen uusia hiuksia. E-vitamiini edistää hapensaantia, mikä taas auttaa aineenvaihduntaa ja näin edistää hiustenkasvua. Myös B3-, B5– ja B6-vitamiinit ravitsevat hiuksia ja auttavat pitämään ne terveinä.

3. Napsi pois kaksihaaraiset

Kun kasvatat hiuksiasi, et arvatenkaan tahtoisi leikata niitä milliäkään. Kuitenkin, jos et leikkaa latvoja säännöllisesti, ne kuivuvat ja kuivat latvat alkavat katkeilla tai ohentua. Leikatut hiukset ovat hyväkuntoisemmat ja näin myös näyttävät pidemmiltä.

4. Hoida tehokkaasti

Shampoo poistaa hiuksista ja päänahasta lian, mutta samalla myös poistaa hiuspohjasta luonnollisia öljyjä ja ravintoaineita. Älä siis pese hiuksiasi liian usein, vaan kokeile pidentää pesuväliä. Hoitoaine puolestaan paikkaa hiuksia ravintoaineilla, joita hiukset tarvitsevat pysyäkseen terveinä ja kiiltävinä. Ravitse siis hiuksiasi tehohoitavilla hiusnaamioilla.

5. Vähennä hiusten rasittamista lämpökäsittelyillä

Hiukset kärsivät lämpökäsittelyistä, joten jätä hiustenkuivaaja, suoristusrauta ja kihartimet kaappiin tai käytä niitä harvemmin. Aina kun käsittelet hiuksiasi kuumalla, muista suojata ne lämpösuojalla.

6. Huuhtele kylmällä

Kokeile suihkun päätteeksi huuhdella hiuksesi nopeasti kylmällä vedellä. Tämän pitäisi auttaa hiussuomuja sulkeutumaan: näin hiukset pitävät paremmin kosteutta sekä kestävät kuumuutta. Vältä myös liian kuumaa vettä hiuksia pestessäsi, sillä se voi haurastuttaa ja kuivattaa hiuksia.

Lähteet: Marie Claire, Skin Care Beauty, Vitamiinit.info

Lue myös:

5 vinkkiä: Näin kasvatat pitkät hiukset

Miten hiukset saa kasvamaan nopeammin? 4 intialaista kauneussalaisuutta

Irti hiusten värjäyskierteestä! 7 vinkkiä oman värin takaisin kasvattamiseen

Kuivia ja katkeilevia hiuksia ei ole pakko leikata – näin pelastat huonokuntoiset hiukset

Rasvoittuva tyvi, pörröisyys ja lässähtänyt kampaus – 6 yleistä hiusongelmaa ja ratkaisut niihin

Keskustelu: Miten kasvatan todella pitkät hiukset?

X