Kauneus

Hiusguru paljastaa: näin usein hiukset kannattaa oikeasti pestä

Pesetkö hiuksesi joka päivä? Ei kannattaisi. Moroccanoilin kansainvälisen kouluttajan Franck Perezin mukaan hiusten liian tiheä peseminen on yksi tavallisimmista tavoista vahingoittaa hiusta.
23.5.2018 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock

Teetkö sinäkin hiuksillesi hallaa tietämättäsi?

Moroccanoilin kansainvälinen kouluttaja Franck Perez listasi kolme tyypillisintä tapaa, joilla ihmiset vahingoittavat hiuksiaan:

1. Liika peseminen

Hiusten jokapäiväinen peseminen voi vaurioittaa hiusta ja aiheuttaa kuivuutta sekä erilaisia hiuspohjan ongelmia. Usein hiukset pestään, jotta hiukset saataisiin ilmaviksi ja puhtaiksi. Liika peseminen voi kuitenkin pitkällä aikavälillä vaikeuttaa hiusten puhtaanapitoa.

– Liian tiheä hiusten peseminen voi lisätä hiusten ja päänahan rasvoittumista, Perez sanoo.

Jos hiukset rasvoittuvat pesukertojen välissä, kannattaa Perezin mukaan turvautua laadukkaisiin kampaamotuotteisiin. Kampaamotuotteiden laajasta valikoimasta löytyy niin päänahkaan kuin hiuksiin levitettäviä tuotteita, jotka auttavat pesukertojen vähentämisessä.

– Kaksi tai enintään kolme pesukertaa viikossa olisi sopiva määrä, Perez arvioi.

Liian kovakourainen peseminen

Myös mekaaninen rasitus vaurioittaa hiuksia ja päänahkaa hiustenpesun aikana.

– Päänahkaa ei saa raapia hiustenpesun yhteydessä. Hiuksia ja päänahkaa pitää käsitellä pestessä hellävaraisesti, Perez neuvoo.

Huonolaatuisten pesutuotteiden käyttäminen

Perez ei suosittele markettien shampoita ja hoitoaineita, sillä usein ne sisältävät runsaasti silikoneja, jotka kertyvät erityisesti huonokuntoisiin, huokoisiin hiuksiin. Puhutaan hiuksiin kertyvistä hoito- ja muotoilutuotejäämistä. Markettien tuotteissa on usein myös paljon vettä, joten ne eivät ole niin tehokkaita kuin laatutuotteet.

Lue myös

Suosittelemme